Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Asocijacija “Stvaraoci Republike Srpske”: Srpska sloga najjača odbrana, nacionalno jedinstvo potrebnije nego ikad

07 Maj 2024
2 min.
Asocijacija “Stvaraoci Republike Srpske”: Srpska sloga najjača odbrana, nacionalno jedinstvo potrebnije nego ikad

Srpska sloga najjača je odbrana, a nacionalno jedinstvo potrebnije je nego ikada kako bi se jedinstveno pružio otpor nepravdi koja se srpskom narodu sprema u “zapadnjačkim kuhinjama”, poručili su iz Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske”.

Iz Asocijacije su naglasili da se srpski narod danas suočava sa potpunim slomom međunarodnog prava i revizijom izvornog Dejtonskog sporazuma, ponajviše na štetu Srba.

“U danima koji su pred nama, po ko zna koji put, zapadni moćnici, potpomognuti unutrašnjim zdravim snagama, pokušaće da odlučuju o sudbini našeg naroda. Oduvijek je to bio isti, antisrpski mrziteljski sadržaj samo u različitim pakovanjima”, navedeno je u saopštenju.

Danas je to, napomenuli su u Asocijaciji, Rezolucija o Srebrenici i prijem lažne države Kosovo u Savjet Evrope, a sutra, ako uspiju u svojoj zloj namjeri – ko zna šta još.

“Stvaraoci Srpske” naglasili su da je srpski narod, uprkos svemu, odlučan da izdrži u odbrani slobode, nacionalnog identiteta i prava na život i opstanak.

“Spremni smo hrabro da dočekamo teške odluke, jer naš nepokolebljivi narod ima unutrašnju snagu, neuništiv slobodarski duh, svetosavsku vjeru”, istakli su iz Asocijacije.

“Stvaraoci Srpske” su podsjetili da je nacionalno jedinstvo pokazano devedesetih godina prošlog vijeka i kada je stvorena Republika Srpska.

“Zbog svih onih, najboljih među nama, koji su živote dali za našu slobodu i sigurnu budućnost sadašnjih i budućih pokolenja, pokažimo to i sada. Dakle, bez ikakve rezerve i kalkulacija, naša sloga je naša najjača odbrana”, poručili su iz Asocijacije.

“Stvaraoci Srpske” istakli su da ovo nije borba niti za jednu političku opciju ili za pojedinca, već borba da se sačuva Republika Srpska i podrži teritorijalni integritet i suverenitet srpske matice.

Iz Asocijacije su pozvali sve političke subjekte u Srpskoj da stanu u isti stroj sa svojim narodom i da brani svoju zemlju od revizije istorije, lažnih optužbi i surovih planova da nestane sa vjekovnih ognjišta.

Asocijaciju “Stvaraoci Republike Srpske” čine poslanici Prvog saziva Skupštine srpskog naroda u BiH i njihovi potomci, članovi tadašnjih vlada, čelnici brojnih institucija Srpske i visoki policijski i vojni funkcioneri.

SRNA

Povezani članci

Ljevnaić: Očuvanjem planine ulažemo u budućnost budućih generacija

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je da razvoj Jahorine predstavljaju veliku šansu za region i pozvao građane i privrednike da zajedno rade na tome uz očuvanje prirodne ljepote i potencijala olimpijske planine. “Jahorina je naš najveći potencijal, ona je sinonim za stotinu fabrika. Trenutno koristimo samo 10 odsto njenih mogućnosti, a važno je […]

U akciji “Očistimo Jahorinu zajedno” prikupljena 301 vreća smeća

Olimpijski centar /OC/ “Jahorina” u saradnji sa opštinom Pale organizovao je juče akciju “Očistimo Jahorinu zajedno” s ciljem očuvanja prirodnih ljepota, čistoće planinskog područja i podizanja ekološke svijesti građana i posjetilaca u kojoj je prikupljena 301 vreća smeća. Direktor OC “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je novinarima da se na akciju čišćenja planine prijavilo 300 ljudi […]