Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik: Razočaravajuća izjava Šolca

08 Maj 2024
1 min.
Dodik: Razočaravajuća izjava Šolca

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je razočaravajuća izjava njemačkog kancelara Olafa Šolca o poštovanju suvereniteta BiH u trenutku dok u njoj dar-mar pravi upravo Nijemac ni od koga i ni za šta biran.

Dodik je naveo da je ta izjava dio matrice koju ponavljaju lideri zapadnoevropskih država.

“Govoriti da podržavate vladavinu prava i demokratiju, a u isto vrijeme visokog predstavnika, pa još nelegalnog, zabrinjavajuće je”, napisao je Dodik na društvenoj mreži “Iks”.

On je naveo da je bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, kao i obično, iznosio stavove naroda koji ga je birao i koji ne odgovaraju istini niti činjenicama o BiH, poput laži da je BiH opredijeljena za NATO integracije.

Dodik je naglasio da Republika Srpska nije manjina u BiH, kako je to rekao Bećirović, već da je ona konstitutivni dio BiH koji podržava Dejtonski mirovni sporazum, ali i prijatelje poput Ruske Federacije.

“S obzirom na to da njemački kancelar zna u kojem kapacitetu dolazi i govori Bećirović, a njegove riječi uzima zdravo za gotovo, govori i kakvu BiH zamišlja Šolc”, ocijenio je Dodik.

SRNA

Povezani članci

Usvojen program rada za ovu godinu

Vlada Republike Srpske usvojila je danas Program rada za ovu godinu koji predstavlja integrisani pregled godišnjih planova rada ministarstava i samostalnih republičkih uprava i upravnih organizacija, kao i izvještaj o radu za prošlu godinu. Na posebnoj sjednici Vlade usvojeni su i godišnji planovi rada za ovu godinu ministarstva i Generalnog sekretarijata Vlade Srpske, kao i […]

Amidžić: Opoziciji bliži stav Sarajeva o “Šmitovom zakonu” , pozivam ih da napišu Izborni zakon Srpske

Generalni sekretar SNSD-a Srđan Amidžić izjavio je Srni da je opoziciji u Republici Srpskoj bliži stav Sarajeva o izlasku na izbore prema nametnutom “Šmitovom zakonu” nego ljudi unutar Republike Srpske, te ih pozvao da oni napišu izborni zakon Srpske i da izbori budu održani prema tom zakonskom aktu. Amidžić je istakao da je opozicija u […]