Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik: Svako ima pravo da bude na svome; Suživot i tolerancija nemaju alternativu

07 Maj 2024
2 min.
Dodik: Svako ima pravo da bude na svome; Suživot i tolerancija nemaju alternativu

Svako ima pravo da bude svoj na svome. Može da bude drugačiji, pripadnik, jednog, drugog ili trećeg naroda, ali ono što zajedno moramo da gradimo jeste mir na ovim prostorima, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, na otvaranju obnovljene džamije Arnaudije u Banjaluci.

“Svjedočimo veoma važnoj stvari, da ono što se desilo prije 30 godina bila je greška. I sada svjedočimo tome da se džamija ponovo izgradila, što znači da se život nastavlja dalje”, istakao je Dodik.

Dodik je poručio da ovaj prelijepi objekat koriste vjernici i da im niko ne smeta u njihovim molitvama, kako ovdje u Banjaluci, tako i u cijelom regionu.

“I izgradnja džamije, ali i naše okupljanje ovdje je veliki uspjeh i primjer svima, ovdje, ali i šire da suživot i tolerancija nemaju alternativu”, poručio je Dodik.

Dodik kaže da političari pomalo uzavrelih strasti šalju ovih dana razne poruke.

“Ja ću poslati samo jednu – jedino što nam preostaje je da mirno proživimo svoj život, zalagaću se da očuvamo mir i stabilnost, da svi imate jednaka prava gdje god živjeli, garantovana zakonom, a prije svega ljudskim odnosom”, poručio je Dodik.

Dodik je rekao da veoma cijeni današnje okupljanje koje svjedoči uspjehu.

“Ovdje je uspjeh ne samo izgradnja, nego i naše okupljanje koje šalje poruku i ovdje u Republici Srpskoj, u BiH i širom regiona. Neka vam je džamija sretna, neka posluži za molitveno djelovanje, neka posluži svim dobrim ljudima, bez obzira na vjeru i naciju”, istakao je Dodik.

Za obnovu džamije Arnaudija izdvojeno oko šest miliona maraka.

Povezani članci

Obilježene 32 godine Višegradske brigade

U Višegradu su danas obilježene 32 godine od formiranja Višegradske brigade i poručeno je da je potrebno srpsko jedinstvo, da se Srbi pomažu i čuvaju Republiku Srpsku. Predsjednik opštinske Boračke organizacije Aleksandar Savić rekao je da je sloboda skupo plaćena za 145 poginulih boraca i više od 200 ranjenih. “Zato slobodno možemo reći da svako […]

Obilježeno 29 godina Devetog odreda Specijalne brigade policije

U Foči je danas obilježeno 29 godina od formiranja Devetog odred Specijalne brigade policije Republike Srpske u kojem su bili prekaljeni borci koji su se posebno istakli na hercegovačkom i sarajevskom ratištu. “Sjećam se većih bitaka sa fočanskim odredom u kojima su pokazali izuzetnu hrabrost, poput bitke na sarajevskom ratištu kada su muslimanske snage probile […]