Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik: Zahvalnost Bjelorusiji za razumijevanje pozicije Republike Srpske

08 Maj 2024
1 min.
Dodik: Zahvalnost Bjelorusiji za razumijevanje pozicije Republike Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik iskazao je zahvalnost državnom rukovodstvu Bjelorusije, sa predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom na čelu, za razumijevanje pozicije Republike Srpske i izrazio uvjerenje da će odnosi Srpske i Bjelorusije, zasnovani na čvrstom prijateljstvu i uzajamnom povjerenju, biti dodatno unaprijeđeni.


Dodik je tokom sastanka sa ministrom industrije Bjelorusije Aleksandrom Rogožnikom ocijenio značajnim današnje potpisivanje Memoranduma o saradnji u oblasti poljoprivrede, koji se odnosi na podržavanje uvođenja novih tehnologija u poljoprivrednoj proizvodnji i na nabavku nove mehanizacije, koju će poljoprivrednici iz Srpske moći nabavljati pod povoljnim uslovima.

Predsjednik Republike Srpske pozdravio je i aktivnosti na pripremi međuvladinog sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji, koji bi vlade Republike Srpske i Bjelorusije trebalo da potpišu u narednom periodu.

Na sastanku je razgovarano i o nastavku realizacije ugovora koji su potpisani prilikom posjete delegacije Republike Srpske Bjelorusiji u februaru, koju je Dodik ocijenio veoma uspješnom, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike Srpske.

Sastanku su prisustvovali i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić, ambasador Bjelorusije u BiH sa sjedištem u Budimpešti Vladimir Ulahovič i počasni konzul Bjelorusije u BiH Nedeljko Elek.

SRNA

Povezani članci

U Srpskoj rođeno 19 beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 19 beba, 10 dječaka i devet djevojčica, rečeno je Srni u porodilištima. Deset beba rođeno je u Banjaluci, tri u Zvorniku, dvije u Doboju, te po jedna u Bijeljini, Istočnom Sarajevu, Foči i Nevesinju. U Banjaluci je rođeno sedam djevojčica i tri dječaka, u Zvorniku dvije […]

Usvojen program rada za ovu godinu

Vlada Republike Srpske usvojila je danas Program rada za ovu godinu koji predstavlja integrisani pregled godišnjih planova rada ministarstava i samostalnih republičkih uprava i upravnih organizacija, kao i izvještaj o radu za prošlu godinu. Na posebnoj sjednici Vlade usvojeni su i godišnji planovi rada za ovu godinu ministarstva i Generalnog sekretarijata Vlade Srpske, kao i […]