Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Na tucijadi u Sokocu više od 40 učesnika

05 Maj 2024
1 min.
Na tucijadi u Sokocu više od 40 učesnika

Na tucijadi u Sokocu Lazar Jokić imao je najljepše našarano vaskršnje jaje, a Nikola Mumović najtvrđe, rekao je predsjednik Udruženja građana “Sveti Vasilije Ostroški” Milan Maričić.

Tucijala je održana u porti Crkve Svetog proroka Ilije u Sokocu, a nadmetala su se djeca do 15 godina.

Nagrada za najmlađeg među više od 40 učesnika “Vaskršnje tucijade” uručena je trogodišnjem Alekseju Savčiću.

Maričić je naglasio da je prva nagrada za najtvrđe jaje ikona Svetog Vasilija Ostoškog, prva za najbolje našarano jaje je ikona Majke Božije, a za najmlađeg učesnika nagrada su krst i igračke.

Za dobitnike druge i treće nagrade obezbijeđeni su školski ruksak i školski pribor, a svim učesnicima uručene su zahvalnice.

Maričić je podsjetio da je Udruženje “Sveti Vasilije Ostroški” i ove godine u susret najradosnijem hrišćanskom prazniku Vaskrsu organizovalo humanitarnu akciju i pripremilo skoro trideset paketa za socijalno-ugrožene porodice.

Četvrtu “Vaskršnju tucijadu” u Sokocu organizovali su Udruženje građana “Sveti Vasilije Ostroški” i Crkvena opština Sokolac.

Protojerej stavrofor Mladen Vidaković rekao je da je cilj privući djecu crkvi, jer je Gospod Isus Hristos i rekao, pustite djecu meni jer takvih je carstvo nebesko.

SRNA

Povezani članci

Potrebna kvalitetnija podrška slijepim

Slijepi i slabovidi trebaju kvalitetniju institucionalnu podršku jer nisu u istom položaju kao lica sa drugim invaliditetima koja su zbrinuta kroz sisteme, istaknuto je danas u Istočnom Sarajevu tokom radionice “Socijalna sigurnost slijepih i slabovidih lica i organizacija”. Predsjednik Saveza slijepih Republike Srpske Branko Suzić rekao je da je cilj projekta koji nosi isti naziv […]

Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama

 Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu danas je promovisano 134 diplomiranih studenata prvog i drugog ciklusa studija ove visokoškolske ustanove. Dekan Filozofskog fakulteta Pale Vladan Bartula rekao je da je danas promovisano 115 diplomiranih studenata prvog i 19 drugog ciklusa studija, te da imaju čime da se pohvale s obzirom da su najveća organizaciona […]