Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Na Vlašiću poginuo pripadnik EUFOR-a

05 Maj 2024
1 min.
Na Vlašiću poginuo pripadnik EUFOR-a

Pripadnik snaga EUFOR-a stacioniranih u BiH poginuo je u okolini Travnika.

Pripadnik EUFOR-a preminuo je danas, a nakon nesreće koja se desila na Vlašiću.

Iz EUFOR-a su saopštili da su njihova dva pripadnika iskoristili su svoje slobodno vrijeme za penjanje na u okolini Vlašića gdje se i dogodila dogodila nesreća.

Nakon što im je nesreća dojavljena EUFOR je angažovao svoju helikoptersku jedinicu za akciju spašavanja. Na lice mjesta je poslan helikopter MEDEVAC.

„Helikopter je prišao na teško pristupačan teren, a vremenski uslovi bili su loši. Po dolasku na mjesto nesreće doktor je ustanovio smrt vojnika“, saopšteno je iz EUFOR-a.

Drugi vojnik, koji nije bio povrijeđen, je evakuisan na sigurnu lokaciju, a iz EUFOR-a su izrazili saučešće njihovim porodicama, prijateljima i kolegama u ovom teškom trenutku.

GS

Povezani članci

Košarac: Svesrpski sabor odlučan odgovor na sramnu rezoluciju o Srebrenici

Svesrpski sabor je odlučan odgovor na sramnu rezoluciju o Srebrenici i pokušaj da se srpskom narodu nametne kolektivna odgovornost i teret koji mu ne pripada, rekao je zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Staša Košarac. Košarac je rekao da predsjednici Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučuć vode odgovornu nacionalnu politiku i ulažu ogromne napore u […]

Kalabuhov: Rezolucija o Srebrenici provokacija koja nosi destabilizaciju

Ambasador Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov izjavio je da je rezolucija o Srebrenici, o kojoj će raspravljati Generalna skupština UN, velika provokacija koja donosi destabilizaciju i narušava proces pomirenja u BiH. “Kada su Englezi 2015. godine dobili `po glavi` vetom Ruske Federacije, pristupili su starinskoj strategiji `ubij neprijatelja tuđim nožem`. I sad oni koriste […]