Ravna planina banerRavna planina baner

Magazin

Ofarbajte jaja SODOM BIKARBONOM: Potpuno prirodan način za najlepše boje

01 Maj 2024
1 min.
Ofarbajte jaja SODOM BIKARBONOM: Potpuno prirodan način za najlepše boje

Soda bikarbona je jedan od najčešće korišćenih sastojaka u kuhinji svake srpske domaćice.

Odlična je za čišćenje raznih površina u domu, neutralisanje neprijatnih mirisa i još mnogo toga, a nedavno se pojavio i metod farbanja jaja uz pomoć sode bikarbone!

Osim što su rezultat prelepe, raznobojne šare nestvarnih nijansi, ovaj metod farbanja jaja će vam se dopasti i zato što je potpuno prirodan.

Pored sode bikarbone, za ovaj način farbanja jaja biće vam potrebne tečne prehrambene boje po želji, malo vode i malo sirćeta.

Kako ofarbati jaja uz pomoć sode bikarbone?

U kalupe za mafine sipajte po kašičicu sode bikarbone i po 2-3 kapi boje po želji. Dodajte malo vode, taman toliko da se napravi gusta pasta (što gušće, to bolje), lepo sjedinite tako da dobijete jednoličnu boju, a potom pomoću četkice nanosite željene boje na jaja.

Kada ste naneli boje, prelijte preko jaja vrlo malo sirćeta. Smesa će početi da peni, a kada to prestane, farbanje je gotovo.

Jaja potom isperite pod mlazom vode, kako bi spao višak boje. Nemojte da mlaz bude suviše jak.

Povezani članci

Recept za tri leće sa grizom

Jaja, šećer, brašno, griz, mleko i još nekoliko sastojaka biće dovoljno za ovaj sjajan kolač. Kolač koji je toliko lagan i savršeno se topi u ustima, a koji možete uvijek jesti, bilo da je ljeto ili zima, definitivno je tri leće. Postoje razne varijante ove ukusne poslastice, a mi vam predstavljamo onu sa grizom. Sastojci: […]

Za dječju proslavu POTROŠE I CIJELU PLATU: Zbog rođendana se roditelji hvataju za glavu, a kako i ne bi jer igraonica, torta, meze, grickalice KOŠTAJU KAO STARIJI AUTO

Sendviči, grickalice, torta i hrpa djece u dnevnom boravku – tako su nekad izgledali dječji rođendani. Međutim, nepisano pravilo je postalo da se oni sada raskošno poslavljaju u igraonicama, zbog čega roditelji moraju izdvojiti i do 1.000 KM. Nekada bi se djeca nakon torte razbježala po dvorištu, a s prvim mrakom proslava bi bila gotova. […]