Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Planinarski slet u selu Žeravice

27 April 2024
1 min.
Planinarski slet u selu Žeravice

Na planinarskom sletu u selu Žeravice kod Han Pijeska danas se očekuje 200 učesnika, koji će preći stazu dugu 12 kilometara.


Učesnici ovog planinarskog sleta imaće priliku da posjete vodopad Skakavac, Crkvu Svetog proroka Ilije i vidikovac.

Predsjednik Planinarsko-ekološkog društva “Visočnik” sa Han Pijeska Cviko Todić rekao je Srni da je okupljanje u 10.00 časova u selu Žeravice, do koga se dolazi skretanjem na Han Pijesku na regionalni put ka Olovu.

Članovi društva su u okviru niza priprema za ovaj slet, markirali stazu, postavili table i putokaze.

Todić je podsjetio da su na ovoj planinarskoj manifestaciji predviđeni i istorijski časovi na dvije lokacije, a u 15.00 časova predviđen je ručak i uručenje zahvalnica.

On je istakao da je cilj svakog planinarskog sleta koji ovo društvo organizuje promocija jednog od mjesnih područja opštine Han Pijesak, a u ovom slučaju vodopada Skakavac u šumi Tisovac iznad rječice Varošnice, vidikovca iznad sela Žeravice i drugih prirodnih ljepota ovog kraja.

SRNA

Povezani članci

Od sutra obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta

Crveni krst Republike Srpske od sutra do 15. maja obilježiće nizom aktivnosti Svjetski dan i Nedjelju Crvenog krsta pod sloganom “Porodica humanosti”. Iz Crvenog krsta Republike Srpske saopšteno je da je za sutra planirana posjeta akušerskom odjeljenju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u 10.00 časova. Istog dana od 12.00 časova u Gerontološkom centru Banjaluka biće […]

Sahranjen pop Žućo

Sveštenik Vojislav Vojo Čarkić, poznat kao pop Žućo, sahranjen je danas u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima. Sahrani je prisustvovalo mnogobrojno sveštenstvo, veliki broj građana, zvaničnika, a opijelo je služio Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom uz sasluženje oko 30 sveštenika. Vladika Hrizostom je podsjetio da je prota Vojo u Odbrambeno-otadžbinskom ratu od 1992. […]