Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Promocija romana “Srpsko srce Johanovo”

21 April 2024
1 min.
Promocija romana “Srpsko srce Johanovo”

Na Palama će danas biti predstavljen roman “Srpsko srce Johanovo” autora Veselina DŽeletovića zasnovan na istinitoj priči o trgovini organima otetih Srba na Kosovu i Metohiji i potresnom svjedočanstvu o mučenju i ubistvima Srba u ozloglašenoj “žutoj kući” u Albaniji.


“Prve podatke o tome proslijedio je Johan, Nijemac kojem je presađeno srpsko srce. Autor romana lično je upoznao Johana, kojem je presađeno srce Jovanovo, a koje je kupio na crnom tržištu organa da bi preživio”, saopšteno je iz Kulturno-sportskog centra Pale.

U saopštenju se ističe da je DŽeletović romanom “Srpsko srce Johanovo” izgradio najveći spomenik stradalim Srbima na Kosovu.

Roman je doživio više od 20 izdanja i preveden je na 12 jezika.

Promociju romana organizuje Pravoslavno humanitarno udruženje “Sveti Sava” sa Pala u saradnji sa Kulturno-sportskim centrom Pale.

Roman će biti predstavljen u Kulturno-sportskom centru Pale od 18.00 časova, a ulaz je slobodan.

SRNA

Povezani članci

Večeras prvo polufinale Evrovizije, nastupa predstavnica Srbije

Prvo polufinale “Pjesme Evrovizije”, na kojem će nastupiti i predstavnik Srbije Teja Dora sa pjesmom “Ramonda”, biće održano večeras u Malmeu. Teja Dora večeras nastupa pod rednim brojem dva, a osim nje, nastupiće i učesnici iz još 14 zemalja – Kipra, Litvanije, Irske, Ukrajine, Poljske, Hrvatske, Islanda, Slovenije, Finske, Moldavije, Azerbejdžana, Australije, Portugalije i Luksemburga. […]

Danas Vaskršnji koncert SPKD “Prosvjeta”

 U Sarajevu će danas biti održan tradicionalni Vaskršnji koncert na kojem će nastupiti Etno-grupa “Iva” iz Doboja, najavljeno je iz sarajevskog Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ “Prosvjeta” koje je organizator. Nastup na Vaskršnjem koncertu biće prvi koncert Etno-grupe “Iva” u Sarajevu koja obilježava jubilej, 20 godina rada. Etno-grupa “Iva”, koja je osnovana 2004. godine […]