Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Sagrađen dom za šest članova porodice Krunić iz Istočnog Sarajeva

25 April 2024
2 min.
Sagrađen dom za šest članova porodice Krunić iz Istočnog Sarajeva

Šestočlana porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva uselila je danas u novu kuću koja je sagrađena akcijom humanitarne organizacije “Srbi za Srbe”.

Gradnja i opremanje kuće za Kruniće, na Pavlovcu, koštala je oko 127.000 KM i kuća je potpuno opremljena.

Dalibor Krunić rekao je da je sa suprugom, dva sina i dvije kćerke 10 godina živo kao podstanar.

“Hvala svim dobrim ljudima što su pomogli da riješim stambeno pitanje i da moja djeca imaju krov nad glavom”, rekao je Krunić i dodao da mu je najdraže što djeca imaju svoju sobu.

On je ispričao da je prije sedam godina dobio plac, ali da su postojale administrativne prepreke, te da je i to riješeno uz pomoć Organizacije “Srbi za Srbe”.

Djeca od devet, sedam, šest i četiri godine saglasna su da im je najdraže što imaju i svoje dvorište u kojem mogu da se igraju, za razliku od skučenih i neuslovnih stanova u kojima su do sada boravili.

Mladen Malić iz Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” rekao je da je prva posjeta porodici Krunić bila prije dvije godine.

“Nakon nekog vremena smo krenuli u gradnju kuće. Kuća je izgrađena, urađena je fasada, opremljena je komplet”, rekao je Malić.

On je istakao da Organizacija “Srbi za Srbe” trenutno ima šest otvorenih gradilišta.

SRNA

Povezani članci

“Jahorina poslovni forum” od 13. do 16. maja

Na Jahorini će od 13. do 16. maja biti održan “Jahorina poslovni forum” posvećen cirkularnoj ekonomiji i modelu novih poslovnih prilika. Učesnici će, uz raznovrsne panele i prezentacije, imati priliku da se informišu o najnovijim trendovima, razmijene iskustva i steknu uvide koji će im pomoći da unaprijede poslovanje. “Kroz raznovrsnost tema učesnici će imati priliku […]

U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića

Iz hrama Svetog velikomučenika Georgija Miljevići obavještavaju sugrađane da će ispraćaj prote Voja biti upriličen na Svijetli utorak, 7. maja 2024. godine. Sveta liturgija biće služena u 10.00 časova u hramu Svetog velikomučenika Georgija, a u nastavku opijelo u 12.00 časova. Vojislav Čarkić, u narodu poznat i kao pop Žućo, preminuo je u subotu u 87. […]