Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Srbija u finalu Evrovizije

08 Maj 2024
1 min.
Srbija u finalu Evrovizije

Predstavnik Srbije Teja Dora sa pjesmom “Ramonda” izborila je finale na takmičenju “Pesma Evrovizije”.

Od 15 predstavnika, među kojima je bila i Teja Dora, u finale je sinoć prošlo 10, o čemu je odlučivala isključivo publika.

Finale su izborili i Portugal, Slovenija, Ukrajina, Litvanija, Finska, Kipar, Hrvatska, Irska i Luksemburg.

Drugo polufinale zakazano je za sutra, kada nastupaju predstavnici 16 zemalja – Malte, Albanije, Grčke, Švajcarske, Češke, Austrije, Danske, Jermenije, Letonije, San Marina, Gruzije, Belgije, Estonije, Izraela, Norveške i Holandije.

Iz dva polufinala u veliko finale, planirano za subotu, 11. maj, plasiraće se po 10 najboljih zemalja, a direktno su se plasirale zemlje takozvane “velike petorke” – Velika Britanija, Italija, NJemačka, Francuska i Španija, kao i zemlja domaćin Švedska.

Za evrovizijski trofej ove godine bore se predstavnici 37 zemalja.

SRNA

Povezani članci

Održano književno veče “Iz tamnog dana u svjetlosnu noć uz čudesnu moć”

Gradska organizacija slijepih i slabovidih Istočno Sarajevo organizovala je sinoć književno veče pod nazivom “Iz tamnog dana u svjetlosnu noć uz čudesnu moć” na kojem su učestvovali i slijepi i slabovidi književni stvaraoci iz Republike Srpske. Sekretar Gradske organizacije slijepih i slabovidih Jovica Mijatović rekao je novinarima da su učesnici književne večeri iz Banjaluke, Kneževa, […]

“Dani Rusije u Srpskoj” počinju danas u Banjaluci

 Festival “Dani Rusije u Republici Srpskoj” počinje danas u Banjaluci s ciljem proširenja saradnje Rusije i Srpske. Cilj Festivala, koji će trajati do ponedjeljka, 20. maja, jeste da predstavi dostignuća u oblasti kulture, nauke i obrazovanja, istorije, duhovnog i moralnog vaspitanja i iskustva u jačanju nacionalnog jedinstva u višenacionalnoj i multireligioznoj Ruskoj Federaciji, najavili su […]