Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Sufinansiranje banjske rehabilitacije za penzionere

26 April 2024
1 min.
Sufinansiranje banjske rehabilitacije za penzionere

 Opština Istočno Novo Sarajevo sufinansiraće 50 odsto troškova za penzionere koji u toku godine budu boravili na banjsko-klimatskom liječenju ili rehabilitaciji u banjama u Republici Srpskoj.


“Ostalh 50 odsto troškova snosiće penzioneri”, rekao je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić i dodao da je ovaj projekat usklađen u dogovoru sa Udruženjem penzionera Istočnog Novog Sarajeva.

On je pozvao sve penzionere da se informišu o ovom pozivu koji je otvoren do 17. maja.

“Ovo je odraz naše posvećenosti socijalnoj politici i brizi o starijima, koji su svojim radom doprinijeli razvoju ove lokalne zajednice”, rekao je Katić na konferenciji za novinare.

Katić je naveo da su iz budžeta opštine izdvojena znatna sredstva kako bi bio omogućen odlazak što većeg broja penzionera u banju.

“Cilj nam je da što više penzionera ima priliku da ode na banjsko liječenje ili rehabilitaciju, ali će prednost imati oni sa najnižim penzijama, kao i najstariji”, napomenuo je Katić.

Predsjednik Udruženja penzionera Istočnog Novog Sarajeva Žarko Krsman zahvalio je opštinskom rukovodstvu koje, kako je rekao, uvijek nastoji da pomogne najstarijoj populaciji.

“Naši penzioneri su i do sada, kroz ugovore Udruženja sa banjama, imali olakšice prilikom odlaska u banju”, naveo je Krsman.

SRNA

Povezani članci

U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića

Iz hrama Svetog velikomučenika Georgija Miljevići obavještavaju sugrađane da će ispraćaj prote Voja biti upriličen na Svijetli utorak, 7. maja 2024. godine. Sveta liturgija biće služena u 10.00 časova u hramu Svetog velikomučenika Georgija, a u nastavku opijelo u 12.00 časova. Vojislav Čarkić, u narodu poznat i kao pop Žućo, preminuo je u subotu u 87. […]

Sa Romanije 33 hodočasnika krenula ka manastiru Ostrog

Sa Sokoca je jutros na pokloničko putovanje do manastira Ostrog krenula grupa od 33 hodočasnika, među kojima 13 djevojaka, koja će nakon pređenih 230 kilometara u subotu, 11. maja, u predvečerje praznika Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca, stići na večernju službu u svom odredištu. Predsjednik sokolačkog Udruženja “Sveti Vasilije Ostroški” Milan Maričić izjavio je Srni da […]