Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Za praznike zabrana prevoza eksplozivnih materija

26 April 2024
1 min.
Za praznike zabrana prevoza eksplozivnih materija

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske saopštilo je da će povodom predstojećih prvomajskih i vaskršnjih praznika biti zabranjen prevoz eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Srpske.

Zabrana će biti na snazi od ponoći 1. maja do ponoći 3. maja, zatim od ponoći 5. do ponoći 6. maja, kao i 9. maja.

Naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju izdao je ministar unutrašnjih poslova s ciljem preduzimanja mjera i radnji za bezbjedno održavanje nastupajućeg praznika 1. maja, Vaskrsa i Dana pobjede nad fašizmom, 9. maja.

Naredba se ne odnosi na prevoz protivgradnih raketa za potrebe “Protivgradne preventive Republike Srpske”.

Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za te dane neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

SRNA

Povezani članci

Za podršku nezaposlenom roditelju sa četvoro i više djece 60 miliona KM

Za podršku nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj u 2024. godini planiran je iznos od 59,95 miliona KM, koliko je izdvojeno i lani, rečeno je Srni u Vladi Srpske. Od 1. januara prošle godine na snagu je stupio Zakon o podršci nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj kojim se […]

Na Vaskrs u Srpskoj rođeno 13 beba

 U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 11 beba, i to četiri djevojčice i devet dječaka, rečeno je Srni u porodilištima. U Banjaluci je rođeno sedam beba, u Prijedoru i Istočnom Sarajevu po dvije, te po jedna u Doboju i Zvorniku. Dvije djevojčice i pet dječaka došlo je na svijet u Banjaluci, po […]