Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Utorak, 10.12.2019.
LJUBOMIR MRDA, KANDIDAT SNSD ZA POSLANIKA U NARODNOJ SKUPŠTINI REPUBLIKE SRPSKE: POBJEDA SNSD DOBRA VIJEST ZA CIJELU SRPSKU
Srijeda, 03.10.2018. | Princip News

Kandidat SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ljubomir Mrda izjavio je da su kampanju SNSD-a u Sarajevsko – romanijskoj regiji obilježili kapitalni investicioni projekti, čiji je završetak bitno popravio kvalitet života svih građana.

„Mi se nismo svađali i prepucavali sa našim političkim protivnicima. Umjesto prljave kampanje, umjesto prazne priče i nerealnih obećanja, građanima smo predstavili rezultate našeg rada u proteklim godinama, projekte koji ljudima na ovom prostoru znače mnogo i koji stvaraju nove vrijednosti za buduće generacije. Nova bolnica „Srbija“ u Kasindolu, sistem za vještačko osnježavanje na Jahorini i nova hidroelektrana „Bogatići“ u opštini Trnovo samo su neki od projekata po kojima građani prepoznaju vlast SNSD-a, kao i naše kandidate za najvažije pojedinačne funkcije Milorada Dodika i Željku Cvijanović. Zato u izbornoj jedinici 8, ovdje u Sarajevsko – romanijskoj regiji, očekujem veliku podršku građana i ubjedljivu pobjedu gospođe Cvijanović u trci za predsjednika Republike Srpske, predsjednika Dodika u trci za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, kao i liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH“, rekao je Mrda u zajedničkom intervjuu za portale „Paleinfo.com“ i „Princip.news“.

PRINCIP: Gospodine Mrda, privodi se kraju kampanja za Opšte izbore, koji će se održati 7. oktobra. Prenesite nam Vaše utiske, s obzirom na činjenicu da u politiku ulazite iz privrede, sa pozicije direktora „Elektrodistribucije“ Pale, i da ranije niste učestvovali u izbornom procesu.

MRDA: Tačno je da ova predizborna kampanja, kao i generalno ulazak u politiku, predstavlja za mene jedno novo iskustvo, jedan novi zadatak kojeg ću, nadam se, uspješno završiti. U suštini, i u politici, i u privredi, i u životu uopšte, uspješan si onoliko koliko si odgovoran i posvećen onome što radiš. U politici si odgovoran građanima koji su te birali, a građani su nepogrešive sudije. Ako imaš rezultate, bićeš ponovo izabran, ako nemaš, narod će te politički kazniti i neće ti ukazati povjerenje na izborima. Zato sam negdje na početku ove kampanje rekao da se i političari, kao i privrednici, moraju prepoznavati po rezultatima, po djelima koje ostave iza sebe, po projektima, novim radnim mjestima, većim platama, penzijama, boljem životu građana. Ostajem pri takvom stavu, kao i pri shvatanju da građani trebaju da biraju one koji imaju rezultate, a ne one koji u politiku ulaze bez ikakvih vidljivih djela koja su napravili. Uvjeren sam da je i ova kampanja jasno pokazala da građani neće pogriješiti ako svoj glas daju kandidatima SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Željki Cvijanović i za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Miloradu Dodiku, koji su u protekle četiri godine podržali apsolutno svaki značajan projekat u svim opštinama ove regije, bez obzira na to ko je u tim opštinama činio lokalnu vlast. Da bi tako bilo i u naredne četiri godine, bitno je da i gospođa Cvijanović i gospodin Dodik imaju podršku stabilnih i snažnih institucija vlasti u Republici Srpskoj, odnosno što većeg broja izabranih poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH.

PRINCIP:  Šta je, po Vašem mišljenju obilježilo kampanju u ovoj izbornoj jedinici?

MRDA: Ovu izbornu kampanju obilježile su dobre vijesti iz Sarajevsko – romanijske regije. Ova regija i građani koji su u Odbrambeno – otadžbinskom ratu dali najviše za stvaranje Republike Srpske, zaslužili su dobre vijesti i mi iz SNSD-a smo se potrudili da ih bude što više. U ovoj kampanji nismo se svađali i prepucavali sa našim političkim protivnicima. Umjesto prljave kampanje, umjesto prazne priče i nerealnih obećanja, građanima smo predstavili rezultate našeg rada u proteklim godinama, projekte koji ljudima na ovom prostoru znače mnogo i koji stvaraju nove vrijednosti za buduće generacije. Novoizgrađena bolnica „Srbija“ u Kasindolu, sistem za vještačko osnježavanje na Jahorini i nova hidroelektrana „Bogatići“ u opštini Trnovo samo su neki od projekata po kojima građani prepoznaju vlast SNSD-a, kao i Milorada Dodika i Željku Cvijanović. Zato u izbornoj jedinici 8, ovdje u Sarajevsko – romanijskoj regiji, očekujem veliku podršku građana i ubjedljivu pobjedu gospođe Cvijanović u trci za predsjednika Republike Srpske, predsjednika Dodika u trci za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, kao i liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH. To su pokazali svi naši predizborni skupovi, posebno tribina na Palama, koja je bila jedan od najboljih predizbornih skupova SNSD-a u cijeloj Republici Srpskoj. Opština Pale dugo nije imala direktno izabranog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i vjerujem da je SNSD svojim radom i rezultatima zaslužio da ima izabranog narodnog poslanika sa Pala.

PRINCIP: Upravo na tribini na Palama obećali ste da ćete u narednom periodu realizovati jedan veliki projekat u toj opštini. O čemu je riječ?

MRDA: To će biti veliki zajednički projekat „Elektrodistribucije“ Pale, opštine Pale i Vlade Republike Srpske, čijom realizacijom ćemo iz centra opštine izmjestiti staru i dotrajalu toplanu, koja godinama, posebno u zimskom periodu, stvara značajne probleme građanima. Umjesto stare toplane, koja je predstavljala i ekonomski i ekološki problem, u okviru industrijske zone „Famos – Koran“ napravićemo potpuno novu energanu, koja će istovremeno proizvoditi i toplotnu i električnu energiju. Biće to projekat vrijedan oko 20 miliona konvertibilnih maraka, koji će se isplatiti za nekoliko godina, a koji će od opštine Pale napraviti ekološki čistu sredinu, u kojoj će se nesmetano graditi i razvijati brojni turistički kapaciteti i sadržaji zimskog i ljetnjeg turizma. Kada ovome dodamo najavu da će biti završen projekat gondole Pale – Jahorina, otvoriće se ogromne mogućnosti da se na Palama u narednim godinama grade prestižni hotelski i turistički kapaciteti za goste iz cijelog svijeta. Biće to prilika da se na Palama, kao i u svim opštinama u okruženju, otvori veliki broj novih radnih mjesta i da cijela ova regija ubere značajne prihode i tokom zimske i ljetne turističke sezone. To je naša vizija razvoja opštine Pale i cijele ove regije u narednih nekoliko godina, u koju se potpuno uklopila i vizija novog rukovodstva Olimpijskog centra Jahorina. Za samo godinu dana to rukovodstvo, zajedno sa Nadzornim odborom Olimpijskog centra u kojem sam imao čast da radim, kao i uz ogromnu podršku predsjednika Milorada Dodika i premijerke Željke Cvijanović, napravilo je pravo malo poslovno čudo, obezbijedivši uslove za najbolju zimsku i ljetnu turističku sezonu na Jahorini ikada. Uz novi sistem vještačkog zasnježavanja, koji je završen i pušten u rad, Jahorina će imati sve uslove za preko 100 dana skijanja u sezoni, kao i za organizaciju najvećih svjetskih sportskih takmičenja, poput Evropskih zimskih olimpijskih igara za mlade, koje će se održati u februaru naredne godine.PRINCIP:
Šta je to što još možete obećati građanima Pala, ukoliko postanete poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske?

U proteklih 13 godina, koliko sam na čelu „Elektrodistribucije“ Pale, realizovano je mnogo dobrih razvojnih i kapitalnih projekata, koji su to preduzeće svrstali među najuspješnije državne privredne kolektive u istočnom dijelu Republike Srpske. Za nama je više od 70 miliona maraka investicija u svih 13 opština koje pokrivamo, napravili smo dvije hidroelektrane, u Mesićima kod Rogatice, koja je u rekordnom roku isplatila uloženih 10 miliona maraka, i u Bogatićima u opštini Trnovo, koja će u roku od četiri godine isplatiti uloženih 18,5 miliona maraka. U Rogatici ćemo napraviti i novu poslovnu zgradu, sličnu onoj kakvu smo već napravili na Palama, kako bismo našim radnicima obezbijedili najbolje uslove za rad. Samo u nekoliko zadnjih godina primili smo 340 novih radnika, od kojih je 154 iz porodica poginulih boraca i porodica velike socijalne potrebe. Sve su to rezultati koje ću nastojati da ostvarim i kroz politički angažman. Želim da časno i pošteno predstavljam građane koji su me birali i u Narodnoj skupštini Republike Srpske i u saradnji sa Vladom i predsjednikom Republike Srpske. Opštini Pale, koju kao načelnik uspješno vodi moj prijatelj i dugogodišnji saradnik Boško Jugović, kao i cijeloj Sarajevsko – romanijskoj regiji, treba predstavnik koji će svoje iskustvo, kontakte i poznanstva iskoristiti kako bi podsticao izvršnu vlast, kao i privatni kapital, kako naš tako i inostrani, da ulaže u ovo područje.

PRINCIP: Šta je, po Vašem mišljenju, potrebno uraditi kako bi ulaganja u ovo područje bila veća?

MRDA: Potrebno je bolje koristiti postojeće prirodne resurse, kako u oblasti energetike tako i u turizmu, poljoprivredi i šumarstvu, odnosno drvnoj industriji. Uslov svih uslova jeste i bolje infrastrukturno povezivanje Sarajevsko – romanijske regije sa drugim dijelovima Republike Srpske i sa Srbijom. To znači da je suštinski važno izgraditi auto – put koji bi opštine Istočnog Sarajeva preko Rogatice uvezao sa Višegradom i zapadnom Srbijom do Beograda. To je veliki projekat, za nas od životnog značaja, kojeg će buduća Vlada Republike Srpske, predvođena SNSD-om, realizovati u narednim godinama.

PRINCIP: u ovom intervjuu niste pominjali političke protivnike. Zašto?

MRDA: Nema potrebe da ih pominjem. Svako neka radi kampanju onako kako želi. Jasno je da će oni koji nemaju rezultate, niti ozbiljan politički i ekonomski program, koristiti svaku priliku da napadnu svoje političke protivnike i da vode prljavu kampanju. Nemam namjeru da radim tako. Naprotiv, kao poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske želim da predstavljam sve građane u ovoj izbornoj jedinici, uključujući i one koji nisu glasali za mene. Korist od svakog ozbiljnog privrednog i infrastrukturnog projekta, na čijoj ćemo realizaciji raditi, imaće svi građani ovoga kraja, bez obzira na političko opredjeljenje i stranačku pripadnost. Zato će pobjeda SNSD-a na svim nivoima biti i već jeste dobra vijest i za Sarajevsko – romanijsku regiju i za cijelu Republiku Srpsku.

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
KOD TROGIRA ULOVLJENA AJKULA TEŠKA POLA TONE (VIDEO)
Marko Šola, ribar iz Trogira, ulovio je ajkulu u blizini Rogoznice, koja je teška oko pola tone. Dalmatinski ribari su se šokirali kad su u m...
PROJEKCIJOM FILMA "POP" U PALAMA POČELA REVIJA RUSKOG FILMA
 Projekcijom filma "Pop" autora Vladimira Hotinjenka, koji je snimljen prema istinitoj priči iz perioda Velikog otadžbinskog rata, večeras je n...
U HOTELU "ZLATNI BOR" U SOKOCU OTVOREN SPA-CENTAR
Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković otvorio je večeras novi spa-centar u hotelu "Zlatni bor" u Sokocu, vrijednosti 150.000 KM, čime...
UKINUTO “UPOZORENJE” U SARAJEVU: OPADA KONCENTRACIJA ZAGAĐUJUĆIH MATERIJA U ZRAKU
Vlada Kantona Sarajevo je danas na vanrednoj telefonskoj sjednici donijela Odluku o ukidanju epizode “Upozorenje“ povećanih koncentracija zaga...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
MALA LAVICA OTIŠLA U FRANCUSKU: IVANA SA OSMIJEHOM KRENULA NA LIJEČENJE
Nedelja, 08.12.2019.
Republika Srpska
NEIMARI U ROGATICI I PO ZIMI GRADE FONTANU I DVORANU
Ponedeljak, 09.12.2019.
BIH
SIPA UHAPSILA FUNKCIONERA PARLAMENTA FBIH I POLICAJCA
Ponedeljak, 09.12.2019.