Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Ponedeljak, 06.07.2020.
LJUBOMIR MRDA, KANDIDAT SNSD ZA POSLANIKA U NARODNOJ SKUPŠTINI REPUBLIKE SRPSKE: POBJEDA SNSD DOBRA VIJEST ZA CIJELU SRPSKU
Srijeda, 03.10.2018. | Princip News

Kandidat SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ljubomir Mrda izjavio je da su kampanju SNSD-a u Sarajevsko – romanijskoj regiji obilježili kapitalni investicioni projekti, čiji je završetak bitno popravio kvalitet života svih građana.

„Mi se nismo svađali i prepucavali sa našim političkim protivnicima. Umjesto prljave kampanje, umjesto prazne priče i nerealnih obećanja, građanima smo predstavili rezultate našeg rada u proteklim godinama, projekte koji ljudima na ovom prostoru znače mnogo i koji stvaraju nove vrijednosti za buduće generacije. Nova bolnica „Srbija“ u Kasindolu, sistem za vještačko osnježavanje na Jahorini i nova hidroelektrana „Bogatići“ u opštini Trnovo samo su neki od projekata po kojima građani prepoznaju vlast SNSD-a, kao i naše kandidate za najvažije pojedinačne funkcije Milorada Dodika i Željku Cvijanović. Zato u izbornoj jedinici 8, ovdje u Sarajevsko – romanijskoj regiji, očekujem veliku podršku građana i ubjedljivu pobjedu gospođe Cvijanović u trci za predsjednika Republike Srpske, predsjednika Dodika u trci za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, kao i liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH“, rekao je Mrda u zajedničkom intervjuu za portale „Paleinfo.com“ i „Princip.news“.

PRINCIP: Gospodine Mrda, privodi se kraju kampanja za Opšte izbore, koji će se održati 7. oktobra. Prenesite nam Vaše utiske, s obzirom na činjenicu da u politiku ulazite iz privrede, sa pozicije direktora „Elektrodistribucije“ Pale, i da ranije niste učestvovali u izbornom procesu.

MRDA: Tačno je da ova predizborna kampanja, kao i generalno ulazak u politiku, predstavlja za mene jedno novo iskustvo, jedan novi zadatak kojeg ću, nadam se, uspješno završiti. U suštini, i u politici, i u privredi, i u životu uopšte, uspješan si onoliko koliko si odgovoran i posvećen onome što radiš. U politici si odgovoran građanima koji su te birali, a građani su nepogrešive sudije. Ako imaš rezultate, bićeš ponovo izabran, ako nemaš, narod će te politički kazniti i neće ti ukazati povjerenje na izborima. Zato sam negdje na početku ove kampanje rekao da se i političari, kao i privrednici, moraju prepoznavati po rezultatima, po djelima koje ostave iza sebe, po projektima, novim radnim mjestima, većim platama, penzijama, boljem životu građana. Ostajem pri takvom stavu, kao i pri shvatanju da građani trebaju da biraju one koji imaju rezultate, a ne one koji u politiku ulaze bez ikakvih vidljivih djela koja su napravili. Uvjeren sam da je i ova kampanja jasno pokazala da građani neće pogriješiti ako svoj glas daju kandidatima SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Željki Cvijanović i za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Miloradu Dodiku, koji su u protekle četiri godine podržali apsolutno svaki značajan projekat u svim opštinama ove regije, bez obzira na to ko je u tim opštinama činio lokalnu vlast. Da bi tako bilo i u naredne četiri godine, bitno je da i gospođa Cvijanović i gospodin Dodik imaju podršku stabilnih i snažnih institucija vlasti u Republici Srpskoj, odnosno što većeg broja izabranih poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH.

PRINCIP:  Šta je, po Vašem mišljenju obilježilo kampanju u ovoj izbornoj jedinici?

MRDA: Ovu izbornu kampanju obilježile su dobre vijesti iz Sarajevsko – romanijske regije. Ova regija i građani koji su u Odbrambeno – otadžbinskom ratu dali najviše za stvaranje Republike Srpske, zaslužili su dobre vijesti i mi iz SNSD-a smo se potrudili da ih bude što više. U ovoj kampanji nismo se svađali i prepucavali sa našim političkim protivnicima. Umjesto prljave kampanje, umjesto prazne priče i nerealnih obećanja, građanima smo predstavili rezultate našeg rada u proteklim godinama, projekte koji ljudima na ovom prostoru znače mnogo i koji stvaraju nove vrijednosti za buduće generacije. Novoizgrađena bolnica „Srbija“ u Kasindolu, sistem za vještačko osnježavanje na Jahorini i nova hidroelektrana „Bogatići“ u opštini Trnovo samo su neki od projekata po kojima građani prepoznaju vlast SNSD-a, kao i Milorada Dodika i Željku Cvijanović. Zato u izbornoj jedinici 8, ovdje u Sarajevsko – romanijskoj regiji, očekujem veliku podršku građana i ubjedljivu pobjedu gospođe Cvijanović u trci za predsjednika Republike Srpske, predsjednika Dodika u trci za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, kao i liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH. To su pokazali svi naši predizborni skupovi, posebno tribina na Palama, koja je bila jedan od najboljih predizbornih skupova SNSD-a u cijeloj Republici Srpskoj. Opština Pale dugo nije imala direktno izabranog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i vjerujem da je SNSD svojim radom i rezultatima zaslužio da ima izabranog narodnog poslanika sa Pala.

PRINCIP: Upravo na tribini na Palama obećali ste da ćete u narednom periodu realizovati jedan veliki projekat u toj opštini. O čemu je riječ?

MRDA: To će biti veliki zajednički projekat „Elektrodistribucije“ Pale, opštine Pale i Vlade Republike Srpske, čijom realizacijom ćemo iz centra opštine izmjestiti staru i dotrajalu toplanu, koja godinama, posebno u zimskom periodu, stvara značajne probleme građanima. Umjesto stare toplane, koja je predstavljala i ekonomski i ekološki problem, u okviru industrijske zone „Famos – Koran“ napravićemo potpuno novu energanu, koja će istovremeno proizvoditi i toplotnu i električnu energiju. Biće to projekat vrijedan oko 20 miliona konvertibilnih maraka, koji će se isplatiti za nekoliko godina, a koji će od opštine Pale napraviti ekološki čistu sredinu, u kojoj će se nesmetano graditi i razvijati brojni turistički kapaciteti i sadržaji zimskog i ljetnjeg turizma. Kada ovome dodamo najavu da će biti završen projekat gondole Pale – Jahorina, otvoriće se ogromne mogućnosti da se na Palama u narednim godinama grade prestižni hotelski i turistički kapaciteti za goste iz cijelog svijeta. Biće to prilika da se na Palama, kao i u svim opštinama u okruženju, otvori veliki broj novih radnih mjesta i da cijela ova regija ubere značajne prihode i tokom zimske i ljetne turističke sezone. To je naša vizija razvoja opštine Pale i cijele ove regije u narednih nekoliko godina, u koju se potpuno uklopila i vizija novog rukovodstva Olimpijskog centra Jahorina. Za samo godinu dana to rukovodstvo, zajedno sa Nadzornim odborom Olimpijskog centra u kojem sam imao čast da radim, kao i uz ogromnu podršku predsjednika Milorada Dodika i premijerke Željke Cvijanović, napravilo je pravo malo poslovno čudo, obezbijedivši uslove za najbolju zimsku i ljetnu turističku sezonu na Jahorini ikada. Uz novi sistem vještačkog zasnježavanja, koji je završen i pušten u rad, Jahorina će imati sve uslove za preko 100 dana skijanja u sezoni, kao i za organizaciju najvećih svjetskih sportskih takmičenja, poput Evropskih zimskih olimpijskih igara za mlade, koje će se održati u februaru naredne godine.PRINCIP:
Šta je to što još možete obećati građanima Pala, ukoliko postanete poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske?

U proteklih 13 godina, koliko sam na čelu „Elektrodistribucije“ Pale, realizovano je mnogo dobrih razvojnih i kapitalnih projekata, koji su to preduzeće svrstali među najuspješnije državne privredne kolektive u istočnom dijelu Republike Srpske. Za nama je više od 70 miliona maraka investicija u svih 13 opština koje pokrivamo, napravili smo dvije hidroelektrane, u Mesićima kod Rogatice, koja je u rekordnom roku isplatila uloženih 10 miliona maraka, i u Bogatićima u opštini Trnovo, koja će u roku od četiri godine isplatiti uloženih 18,5 miliona maraka. U Rogatici ćemo napraviti i novu poslovnu zgradu, sličnu onoj kakvu smo već napravili na Palama, kako bismo našim radnicima obezbijedili najbolje uslove za rad. Samo u nekoliko zadnjih godina primili smo 340 novih radnika, od kojih je 154 iz porodica poginulih boraca i porodica velike socijalne potrebe. Sve su to rezultati koje ću nastojati da ostvarim i kroz politički angažman. Želim da časno i pošteno predstavljam građane koji su me birali i u Narodnoj skupštini Republike Srpske i u saradnji sa Vladom i predsjednikom Republike Srpske. Opštini Pale, koju kao načelnik uspješno vodi moj prijatelj i dugogodišnji saradnik Boško Jugović, kao i cijeloj Sarajevsko – romanijskoj regiji, treba predstavnik koji će svoje iskustvo, kontakte i poznanstva iskoristiti kako bi podsticao izvršnu vlast, kao i privatni kapital, kako naš tako i inostrani, da ulaže u ovo područje.

PRINCIP: Šta je, po Vašem mišljenju, potrebno uraditi kako bi ulaganja u ovo područje bila veća?

MRDA: Potrebno je bolje koristiti postojeće prirodne resurse, kako u oblasti energetike tako i u turizmu, poljoprivredi i šumarstvu, odnosno drvnoj industriji. Uslov svih uslova jeste i bolje infrastrukturno povezivanje Sarajevsko – romanijske regije sa drugim dijelovima Republike Srpske i sa Srbijom. To znači da je suštinski važno izgraditi auto – put koji bi opštine Istočnog Sarajeva preko Rogatice uvezao sa Višegradom i zapadnom Srbijom do Beograda. To je veliki projekat, za nas od životnog značaja, kojeg će buduća Vlada Republike Srpske, predvođena SNSD-om, realizovati u narednim godinama.

PRINCIP: u ovom intervjuu niste pominjali političke protivnike. Zašto?

MRDA: Nema potrebe da ih pominjem. Svako neka radi kampanju onako kako želi. Jasno je da će oni koji nemaju rezultate, niti ozbiljan politički i ekonomski program, koristiti svaku priliku da napadnu svoje političke protivnike i da vode prljavu kampanju. Nemam namjeru da radim tako. Naprotiv, kao poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske želim da predstavljam sve građane u ovoj izbornoj jedinici, uključujući i one koji nisu glasali za mene. Korist od svakog ozbiljnog privrednog i infrastrukturnog projekta, na čijoj ćemo realizaciji raditi, imaće svi građani ovoga kraja, bez obzira na političko opredjeljenje i stranačku pripadnost. Zato će pobjeda SNSD-a na svim nivoima biti i već jeste dobra vijest i za Sarajevsko – romanijsku regiju i za cijelu Republiku Srpsku.

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
LJUBIŠA PROROK IZ I. SARAJEVA OSUĐEN NA OSAM MJESECI ROBIJE ZBOG RANJAVANJA SUGRAĐANINA
Tridesetosmogodišnji Ljubiša Prorok iz Istočnog Sarajeva osuđen je u Okružnom sudu u tom gradu na osam mjeseci robije jer je 2014. godine iz p...
ODLIKOVAN BAGERISTA KOJI JE ODBIO DA SRUŠI MANASTIRSKI KONAK KOD ULCINJA
Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije odlikovao je Miroslava Koprivicu iz Nikšića koji je odbio da bagerom ru...
LUBENICA OSVJEŽAVA, ČISTI ORGANIZAM, POMAŽE U MRŠAVLJENJU I ČUVA SRCE
Nema namirnice koja bolje gasi žeđ u vrelim ljetnjim danima od lubenice. Često za nju kažemo da je voće, ali ona je zapravo povrće i pripada ...
ŠTA PROTIV RĐE NA AUTU MOŽEMO SAMI, A ZA ŠTA MORAMO KOD MAJSTORA?
Vlasnike starijih automobila često zaboli glava na samo pominjanje riječi "rđa" i "korozija". Pojavljuje se na limariji, najčešće na podu ...
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner ZZZ RS novi
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
ZAVRŠEN FUDBALSKI TEREN NA TVRDIMIĆIMA (FOTO)
Subota, 04.07.2020.
Republika Srpska
ISTRAŽIVANJE PDP-a: IGOR RADOJIČIĆ OSTAJE GRADONAČELNIK BANJA LUKE
Subota, 04.07.2020.
BIH
U KANTONU SARAJEVO OD SUTRA NA SNAZI NOVE RESTRIKTIVNE MJERE
Nedelja, 05.07.2020.