Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 12.12.2019.
NATAŠA TRIFKOVIĆ: POLITIKA SNSD PREPORODILA ISTOČNO SARAJEVO
Nedelja, 30.09.2018. | Princip News
Još kao osamnaestogodišnjakinja Nataša Trfifković je razmišljala kako će se jednog dana baviti politikom i biti član Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika, jer je i tada, kao i danas, vjerovala u program i snagu te stranke. I nije, kaže, nimalo pogriješila.

I danas kada ima 35 godina i 18 godina partijskog staža, Trifkovićeva i dalje u SNSD-u prepoznaje jedinog i najvećeg zaštitnika interesa srpskog naroda i Republike Srpske, kao i njenih resursa i prava  na bolji život svakog čovjeka. U intervjuu za „Princip.news“ ona izražava uvjerenje da njeno mišljenje dijele i svi građani Republike Srpske i da će to potvrditi 7. oktobra, masovnim izlaskom na birališta i davanjem svog glasa SNSD-u, ali i njoj kao kandidatu za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz jedinice osam.

-Ovo je moja četvrta kandidatura - napominje Trifkovićeva koja i ne razmišlja o odustajanju uprkos činjenici  da je u poodmakloj trudnoći i to prvoj koju, kako kaže, dobro podnosi i zbog koje je na predizbornim skupovima doživljavaju drugačijom od ostalih kandidata.

PRINCIP: Živite  i radite u Istočnom Sarajevu.Trenutno ste odbornik u Skupštini opštine Istočno Novo Sarajevo i Skupštini Grada Istočno Sarajevo koji je nikao, takoreći, na ledini. Koliko u dosadašnjem razvoju tog grada i svih lokalnih zajednica na području Sarajevsko-romanijske regije prepoznajete politiku i doprinos SNSD-a ?

TRIFKOVIĆ: To je prepoznatljivo na svakom koraku,  ne samo na području opštine Istočno Novo Sarajevo u kojoj je  SNSD na vlasti u posljednjih šest godina, nego na teritoriji cijele Sarajevsko-romanijske regije, odnosno svih lokalnih zajednica udruženih u Grad Istočno Sarajevo. Zahvaljući politici i razumijevanju aktuelnog rukovodstva Republike Srpske, predvođenog predsjednikom Miloradom Dodikom i premijerkom Žaljkom Cvijanović, Istočno Sarajevo je, u relativno kratkom roku, postao grad u svakom smislu te riječi. Samo u ovoj godini Vlada Srpske uložila je više od 12 miliona KM u razne projekte u Istočnom Novom Sarajevu. Istovremeno, projekti milionske vrijednosti, realizvani su i u drugim lokalnim zajednicama, a jedan od značajnijih jeste bolnica u Kasindolu, izgrađena u rekordno kratkom roku.

PRINCIP: Sve to o čemu Vi govorite, u opoziciji poriču i minimiziraju,  tvrdeći istovremeno kako građani u Republici Srpskoj „ zahvaljujući baš politici koju vodi aktuelna vlast sve teže i teže žive“.

TRIFKOVIĆ: Tačno je da građani Sarajevsko-romanijske regije osjećaju težinu života, ali ne ovdašnjeg, nego onog iz vremena kada je na ovim prostorima vladala SDS i kada o preporodu koji je pod vlašću SNSD-a doživilo ,konkretno, Istočno Sarajevo, ali i cijela Republika Srpska, nisu mogli ni sanjati.  Neka oni pričaju šta god hoće, ali građani su ti koji će 7. oktobra odlučivati i ja sam sigurna da će, njihovom željom i voljom, SNSD ponoviti izborni rezultat iz 2006. godine.

PRINCIP: U čemu se, prema Vašem mišljenju ogleda, generalno, vrijednost politike koju SNSD, zajedno sa koalicionim partnerima, provodi već 12 godina ?

TIFKOVIĆ:  U principijelnosti, prije svega. U načinu na koji štiti i brani nacionalne interese srpskog naroda i Republike Srpske, u borbi za jačanje  pozicije naše republike unutar BiH, ali i u svijetu. I zato je važno da građani Srpske glasaju za SNSD, za Željku Cvijanović za predsjednika RS i Milorada Dodika za srpskog člana Predsjedništva BiH jer oni su dokazali kako treba braniti Republiku Srpsku i njene institucije.PRINCIP: Vidite li i sebe kao pobjednika?

TRIFKOVIĆ: Da. Obećavam da ću se i kao narodni poslanik zalagati za daljnji razvoj Srpske, uključujći i njen istočni dio i da ću se truditi, kao ekonomista, da i lično doprinsem  stvaranju što stabilnijeg finansiranja lokalnih zajednica.

 

 

 

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
"KRALJ PETAR PRVI" NAJBOLJI FILM NA FESTIVALU U ČIKAGU
Dugometražni igrani film i ovogodišnji srpski predstavnik u trci za "Oskara", "Kralj Petar Prvi", proglašen je za najbolji film na festivalu srp...
AUTOBUS KOLINDE UDARIO AUTO I SAMO PRODUŽIO, POVRIJEĐENO DIJETE
Autobus kandidatkinje za predsjednika Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović juče je kasno poslijepodne učestvovao u manjoj saobraćajnoj nesreći u ...
ROGATICA DOBILA NOVI KAMION ZA ODVOZ SMEĆA (FOTO)
U protekle tri godine Opštinska uprava Rogatice učinila je maksimalne napore s ciljem poboljšanja komunalnih usluga. Između ostalog posebna pa...
USVOJEN NACRT BUDŽETA OPŠTINE PALE ZA 2020. GODINU
Skupština opštine Pale usvojila je danas Nacrt budžeta za 2020. godinu u iznosu od 14.685.000 KM, što je za milion KM više u odnosu na rebalan...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
U ISTOČNOM SARAJEVU ZBOG DROGE PODNESENO 16 IZVJEŠTAJA PROTIV 26 LICA
Srijeda, 11.12.2019.
Republika Srpska
JAVNI SLUŽBENICI U SRPSKOJ PLATU ĆE DOBIJATI PO UČINKU
Utorak, 10.12.2019.
BIH
U SARAJEVU SE OTVARA JEDNO OD NAJVEĆIH KLIZALIŠTA U REGIONU
Utorak, 10.12.2019.