Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 23.08.2019.
NATAŠA TRIFKOVIĆ: POLITIKA SNSD PREPORODILA ISTOČNO SARAJEVO
Nedelja, 30.09.2018. | Princip News
Još kao osamnaestogodišnjakinja Nataša Trfifković je razmišljala kako će se jednog dana baviti politikom i biti član Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika, jer je i tada, kao i danas, vjerovala u program i snagu te stranke. I nije, kaže, nimalo pogriješila.

I danas kada ima 35 godina i 18 godina partijskog staža, Trifkovićeva i dalje u SNSD-u prepoznaje jedinog i najvećeg zaštitnika interesa srpskog naroda i Republike Srpske, kao i njenih resursa i prava  na bolji život svakog čovjeka. U intervjuu za „Princip.news“ ona izražava uvjerenje da njeno mišljenje dijele i svi građani Republike Srpske i da će to potvrditi 7. oktobra, masovnim izlaskom na birališta i davanjem svog glasa SNSD-u, ali i njoj kao kandidatu za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz jedinice osam.

-Ovo je moja četvrta kandidatura - napominje Trifkovićeva koja i ne razmišlja o odustajanju uprkos činjenici  da je u poodmakloj trudnoći i to prvoj koju, kako kaže, dobro podnosi i zbog koje je na predizbornim skupovima doživljavaju drugačijom od ostalih kandidata.

PRINCIP: Živite  i radite u Istočnom Sarajevu.Trenutno ste odbornik u Skupštini opštine Istočno Novo Sarajevo i Skupštini Grada Istočno Sarajevo koji je nikao, takoreći, na ledini. Koliko u dosadašnjem razvoju tog grada i svih lokalnih zajednica na području Sarajevsko-romanijske regije prepoznajete politiku i doprinos SNSD-a ?

TRIFKOVIĆ: To je prepoznatljivo na svakom koraku,  ne samo na području opštine Istočno Novo Sarajevo u kojoj je  SNSD na vlasti u posljednjih šest godina, nego na teritoriji cijele Sarajevsko-romanijske regije, odnosno svih lokalnih zajednica udruženih u Grad Istočno Sarajevo. Zahvaljući politici i razumijevanju aktuelnog rukovodstva Republike Srpske, predvođenog predsjednikom Miloradom Dodikom i premijerkom Žaljkom Cvijanović, Istočno Sarajevo je, u relativno kratkom roku, postao grad u svakom smislu te riječi. Samo u ovoj godini Vlada Srpske uložila je više od 12 miliona KM u razne projekte u Istočnom Novom Sarajevu. Istovremeno, projekti milionske vrijednosti, realizvani su i u drugim lokalnim zajednicama, a jedan od značajnijih jeste bolnica u Kasindolu, izgrađena u rekordno kratkom roku.

PRINCIP: Sve to o čemu Vi govorite, u opoziciji poriču i minimiziraju,  tvrdeći istovremeno kako građani u Republici Srpskoj „ zahvaljujući baš politici koju vodi aktuelna vlast sve teže i teže žive“.

TRIFKOVIĆ: Tačno je da građani Sarajevsko-romanijske regije osjećaju težinu života, ali ne ovdašnjeg, nego onog iz vremena kada je na ovim prostorima vladala SDS i kada o preporodu koji je pod vlašću SNSD-a doživilo ,konkretno, Istočno Sarajevo, ali i cijela Republika Srpska, nisu mogli ni sanjati.  Neka oni pričaju šta god hoće, ali građani su ti koji će 7. oktobra odlučivati i ja sam sigurna da će, njihovom željom i voljom, SNSD ponoviti izborni rezultat iz 2006. godine.

PRINCIP: U čemu se, prema Vašem mišljenju ogleda, generalno, vrijednost politike koju SNSD, zajedno sa koalicionim partnerima, provodi već 12 godina ?

TIFKOVIĆ:  U principijelnosti, prije svega. U načinu na koji štiti i brani nacionalne interese srpskog naroda i Republike Srpske, u borbi za jačanje  pozicije naše republike unutar BiH, ali i u svijetu. I zato je važno da građani Srpske glasaju za SNSD, za Željku Cvijanović za predsjednika RS i Milorada Dodika za srpskog člana Predsjedništva BiH jer oni su dokazali kako treba braniti Republiku Srpsku i njene institucije.PRINCIP: Vidite li i sebe kao pobjednika?

TRIFKOVIĆ: Da. Obećavam da ću se i kao narodni poslanik zalagati za daljnji razvoj Srpske, uključujći i njen istočni dio i da ću se truditi, kao ekonomista, da i lično doprinsem  stvaranju što stabilnijeg finansiranja lokalnih zajednica.

 

 

 

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
SRPSKA DOBIJA CENTAR ZA BORBU PROTIV MALIGNIH OBOLJENJA
Vlada Republike Srpske je prihvatila Informaciju o inicijativi za izgradnju i opremanje namjenskog objekta za pružanje zdravstvene zaštite obolje...
U VIŠEGRADU POČINJE 26. LIKOVNA KOLONIJA I FESTIVAL ELEKTRONSKE MUZIKE "DRINA VAJBS"
U Višegradu će večeras biti otvorena Međunarodna likovna kolonija na kojoj se očekuje učešće dvadesetak umjetnika iz BiH, Srbije, Francuske...
SPREMITE KIŠOBRANE, ALI NE I JAKNE: NAREDNIH DANA KIŠA I PLJUSKOVI
U Bosni i Hercegovini danas umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme.  Poslije podne ili u večernjim satima u Bosni se očekuju lokalni p...
SPUŠTENE ZAVJESE: EVO KOME SU DODIJELJNE NAGRADE SARAJEVO FILM FESTIVALA
Svečana ceremonija dodjele nagrada jubilarnog 25. Sarajevo film festivala (SFF) održana je sinoć u Narodnom pozorištu Sarajevo, čime je zva...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Istočno Sarajevo
SOKOLAC: U POŽARU IZGORJELE KOLIBA I ŠUPA
Četvrtak, 22.08.2019.
Republika Srpska
ROGATICA: LOVAČKO UDRUŽENJE OŠTEĆENO ZA OKO 216.000 KM
Srijeda, 21.08.2019.
BIH
STUDENTKINJA IZ BIH PRIMLJENA NA KEMBRIDŽ SA PUNOM STIPENDIJOM
Srijeda, 21.08.2019.