Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 26.04.2019.
STANIŠIĆ: STEČENO ZNANJE, ISKUSTVO I POZNANSTVA STAVIĆU U SLUŽBU GRAĐANA
Petak, 14.09.2018. | Princip News
Princip: Gospodine Stanišiću, zvanično otvaranje predizborne kampanje započeli ste pomalo netipično izjavivši da ćete se, ukoliko budete izabrani u Narodnu skupštinu, odreći pola poslaničke plate. Možete li nam reći nešto više o tome?

Aco Stanišić: To je čin kojim želim da podstaknem sve buduće predstavnike naroda, na svim nivoima vlasti,  da urade isto. Poslanička primanja su isuviše visoka u odnosu na primanja običnog čovjeka i bilo bi korisno da se bar jedan dio tih sredstava usmjeri za opšte dobro svih građana.  Sredstva će biti usmjerena na sport, kulturu i obrazovanje. Pola odborničke plate koja iznosi 2500 KM davaću klubovima, udruženjima i organizacijama sa područja izborne jedinice 8. Za četiri godine, to je 60000 KM za mlade sarajevsko-romanijske regije. Detalje Javnog poziva udruženjima i organizacijama iz oblasti kulture, obrazovanja i sporta za dobijanje jednokratne finansijske pomoći  možete pronaći  na mojoj zvaničnoj  facebook stranici. Pozivam sve zainteresovane koji ispunjavaju uslove i žele da učestvuju u projektu da se prijave i konkurišu za sredstva koja će biti transparentno podjeljena. 

Princip: Jedan od osnovnih ciljeva Vaše kampanje jeste smanjenje nezaposlenosti. Nedavno ste izjavili da svaka porodica mora imati bar jednog zaposlenog člana, kako mislite to i ostvariti? 

Aco Stanišić: Klub odbornika DNS-a u Skupštini Opštine Pale je prije tri mjeseca  predložio formiranje radne grupe koja će definisati goruće probleme u opštini kako bi se po prioritetu izvršila kategorizacija i krenulo u hitno rješavanje. S obzirom na to da prijedlog još nije realizovan, u rješavanje istih  krenuli smo sami. Istrajni smo u namjeri da se sa gorućim problemima borimo isključivo konkretnim rješenjima i konkretnim sprovodljivim prijedlozima. U skladu sa tim, prije dvadeset dana smo objavili projekat „Registar porodica bez ijednog zaposlenog člana“ kojim želimo da napravimo evidenciju svih porodica sa teritorije opštine Pale kod kojih nijedan član nije zaposlen  kako bismo kategorisali najugroženije porodice i krenuli u rješavanje problema. Registracija se vrši svakog radnog dana u prostorijama DNS-a na Palama, Nikole Tesle 15, od 12.00h do 15.00h. Za registraciju je potrebno priložiti ovjerenu kućnu listu, dokaz o stručnoj spremi, eventualnom radnom iskustvu, te osposobljenosti za određene vrste poslova, afinitete, talente i slično. Do sada se registrovalo 16 porodica. Da nije riječ ni o kakvom predizbornom triku, niti o bilo kojem vidu zloupotrebe, govori i činjenica da smo do sada pomogli određeni broj članova članova iz najugroženijih porodica da se zaposle. Ovakav problem ne možemo riješiti sami. Kada napravimo evidenciju, podijelićemo je sa svim društvenim organizacijama i privrednim subjektima kako bismo ovaj problem riješili u najkraćem roku.

Princip: Šta ćete konkretno uraditi da zaustavite negativan trend odlaska stanovništva sa ovih prostora?

Aco Stanišić: U rješavanje tog problema, u skladu sa ličnim mogućnostima, već sam se uhvatio u koštac. Preduzeće Stanišić d.o.o. u maniru savjesnog privrednika i dobrog domaćina 3.9. ove godine objavilo je dva javna poziva za kupovinu stanova pod povoljnijim uslovima od tržišnih. Pozivi su otvoreni 30 dana od dana objavljivanja.  U pitanju je 25 stanova koji se nalaze u Ulici Mladena Todorovića bb na Palama. Ovo je drugi ovakav projekat poslije javnog poziva iz 2009. godine. Na ovaj način želim alarmirati i druge privrednike kako bismo, koliko god je to moguće, olakšali život sugrađanima da lakše i povoljnije dođu do krova nad glavom.  Za ostanak i opstanak našeg naroda na ovim prostorima boriću se i kao poslanik u Narodnoj skupštini RS.  Cilj je obezbijediti ljudima posao kako bi ostvarili porodicu i imali normalan život. Rješenje može biti u javno-privatnim partnerstvima koje kod nas postoji samo na papiru. Zakoni prepisivani iz drugih država koji su potpuno neprimjenjivi.  Još uvijek u državi i na regiji imamo privrednike koji bi sa državom mogli ući u ozbiljne poslove i obezbijediti ozbiljnu proizvodnju i izvoz, zaposliti radnike, a samim tim na bolje poboljšati ambijent za život. 

Princip: Šta biste rekli da je Vaš najveći adut? Šta je to što vas izdvaja od ostalih kandidata.

Aco Stanišić: Malo je nezahvalno govoriti o sebi, ali mislim da svako ko pristojno poznaje stanje na regiji zna po čemu se izdvajam od ostalih kandidata. Ne smatram sebe tipičnim političarom. Definitivno se ne uklapam u stereotino viđenje političara. Prije svega sam privrednik i porodičan čovjek. U politiku sam ušao čista obraza i iskrenih namjera. O mojoj iskrenoj namjeri najbolje govori činjenica da su se sva moja djeca školovala i školuju na ovim prostorima , ostaće da žive i stvaraju porodice  na ovim prostorima. Nisam ih, kao što to neki političari rade, sklanjao odavde. Oni lično su moja garancija narodu koji me podržava da ću se boriti kako bismo svi imali normalne uslove za život. Svojim radom sam porodici omogućio pristojan život, ali kao čovjek ja neću biti zadovoljan i srećan ako isto bar ne pokušam uraditi za svoje sugrađane i sve stanovnike sarajevsko-romanijske regije. Nije mi namjera niti želja da rješavam pojedinačne probleme stanovnika, već da radim za interese i opšte dobro cijele regije.Do sada stečeno znanje, iskustvo i poznanstva  staviću u službu građana. Svu dobit koju smo ostvarili u firmi prethodnih godina ulagali smo u otvaranje novih radnih mjesta i povećanje proizvodnje. 

Princip: Šta biste poručili biračima za predstojeće izbore?

Aco Stanišić: Prvo što bih im poručio jeste da u svakom slučaju izađu na izbore. Mišljenja sam da prvi put u posljednjih dvadesetak godina birači na ovim prostorima imaju priliku da dobiju predstavnike dostojne njih i regije.  Razmislite šta su svi oni koji se nude da vas predstavljaju stvorili u životu,  šta su imali prije ulaska u politiku i šta sada imaju. Kada odgovorite na ta pitanja dobićete i motive ulaska u politiku svakoga od nas. Ono za šta se moji politički oponenti bore, a bore  se za što veću finansijsku dobit, stvorio sam prije ulaska u politiku.

Princip: Možete li prokomentarisati sveprisutnu priču o kupovini glasova?

Oni koji nemaju dovoljno kvaliteta i kredibiliteta, bave se takvim stvarima i mijenjaju izbornu volju naroda. Poručio bih glasačima da ovog puta oni budu „političari“, uzmu novac od svakoga ko ih ponudi, jer to svakako jeste njihov novac koji je završio u džepovima onih koji ga sada dijele, i glasaju po sopstvenom nahođenju ne gledajući na partiju već na kvalitete čovjeka kojem će dati povjerenje.
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ŽIVOTNO DJELO "DERVIŠ I SMRT": NA DANAŠNJI DAN ROĐEN MEŠA SELIMOVIĆ
Na današnji dan 1910. godine rođen je pisac Mehmed Meša Selimović, član Srpske akademije nauka i umetnosti /SANU/ i jedan od najvećih srpskih...
PATRIJARH IRINEJ: BEZ JEDINSTVA NEMA OPSTANKA SRPSKOG NARODA
 Njegova svetost patrijarh srpski Irinej poručio je da bez jedinstva nema opstanka srpskog naroda. "Ja ne pripadam nijednoj politici. Želeo b...
SUTRA OSNIVANJE UDRUŽENJA GARDISTA PRVE GARDIJSKE MOTORIZOVANE BRIGADE
Osnivačka skupština Udruženja gardista Prve gardijske motorizovane brigade Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, kroz koju je prošlo oko 4.50...
HRVATSKA POLICIJA ZAUSTAVILA SRPSKE AUTOBUSE, PUTNICI BEZ OBJAŠNJENJA ČEKALI ČETIRI SATA (VIDEO)
Na graničnom prelazu Batrovci – Bajakovo hrvatska policija skoro četiri sata nije puštala više od 20 srpskih autobusa da pređu granicu. Nako...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
TRNOVO: OD DANAS SNSD VEĆINA U SKUPŠTINI OPŠTINE
Četvrtak, 25.04.2019.
Republika Srpska
U PALAMA SAHRANJEN KRUNIĆEV TJELOHRANITELJ ŽARKO PAVLOVIĆ
Četvrtak, 25.04.2019.
BIH
MEKTIĆ NAPUŠTA SDS ?
Četvrtak, 25.04.2019.