Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 14.12.2019.
STAŠA KOŠARAC: BIRAČI ĆE KAZNITI IZDAJU SAVEZA ZA PROMJENE
Petak, 28.09.2018. | Princip News

Patriotski blok, okupljenih oko SNSD-a, neće dozvoliti da BiH bude nadređena Republici Srpskoj, što su dozvolili sadašnji njeni predstavnici u vlasti na zajedničkom nivou čiju su izdaci građani i te kako vidjeli i shvatili, kaže to nosilac liste SNSD-a u izbornoj jedinici tri za Parlament BiH Staša Košarac.

"Jasno je da će pobjedu odnijeti patriotski blok okupljen oko SNSD-a jer je vodio odgovornu politiku prema RS. Građani će se okrenuti prema nama, a ovima koji su sa Bakirom Izetbegovićem vodili probosansku politiku reći jasno da je za građane u RS imperativ Srpska i politika koju vodi SNSD-a" , kazao je Košarac.

PRINCIP: Na čemu temeljite optimizam u izbornu pobjedu?

KOŠARAC: Institucije RS su u protekle četiri godine stalno radile na zaštiti Srpske i na svaki mogući način ukazivali na neophodnu primjenu Dejtonskog sporazuma kao i ustavnog kapaciteta, nedozvoljavajući da nam nivo BiH dalje oduzima nadležnosti iako su postojale takve političke tendencije. Svjedoci smo da je Savez za promjene sa federalnim partnerima koristili svaki momenat da uruše politički značaj Republike i nanesu finansijske probleme. 

PRINCIP: Šta je u osnovi Vašeg političkog i ekonomskog programa i šta je okosnica kampanje? 

KOŠARAC: Imamo veoma jasnu poruku, a to je da želimo da razvijamo Republiku Srpsku. Vidljivo je da je Vlada RS, koju uspješno vodi Željka Cvijanović, sprovodi u djelo veoma važne projekte milionske vrijednosti u svim dijelovima RS. U političkom kapacitetu je veoma jasna snažna demokratska borba kroz reprezentaciju koju bude imao patriotski blok u Sarajevu. Želimo da vratimo neustavno i nezakonito oduzete nadležnosti i jačamo Srpsku i njene  institucije.

PRINCIP: Da li će to biti prvi potezi koje namjeravate da povučete ako dobijete podršku glasača?

KOŠARAC: Naravno. Veoma jasno ćemo u Sarajevu reći da se ne mogu više ponašati kako su to radili do sada. Neće više moći da nanose štetu Srpskoj kao što je bilo u protekle četiri godine. Srpsku treba bazično razvijati, a BiH koristiti onoliko koliko treba RS, za razliku od principa koji je sada na sceni, a to je da BiH puno koštala Srpsku i nanijela joj štete. To mora prestati, a mi imamo kapacitet da tome stanemo u kraj.

PRINCIP: Kako ćete garantovati građanima da ćete ispuniti obećano ako dobijete podršku?

KOŠARAC: Građani to prepoznaju. Ankete i zvanične analize ukazuju da je SNSD uvjerljiv pobjednik i da su građani u RS prepoznali i odabrali patriotsku politiku Željke Cvijanović i Milorada Dodika te drugih iz SNSD-a na svim nivoima vlasti. U Sarajevu ne može i ne smije da prođe ništa što nema zeleno svijetlo Srpske. RS mora da bude pitana, a ne kako su to do sada radili Mladen Ivanić, Igor Crnadak, Mirko Šarović i ostali. Osporavo priču da institucije BiH mogu biti nadređene Srpskoj. Takav rasplet je klasična izdaja.

PRINCIP: Zašto da građani glasaju za Vas i SNSD, a ne nekoga drugog?

KOŠARAC: Mi smo bazično okupljeni oko interesa Srpske koja je nama prioritet. Nemamo nikakvih dilema jer želimo da nastavimo da razvijamo Republiku i da radimo sa njenim građanima.

Protivnici

PRINCIP: Kako ocjenjujete protivničke kandidate i njihove kampanje?

KOŠARAC: Kristalno je jasno da postoji probosanski blok, a to su oni. Očigledno je da taj blok ima za cilj da se dodvori političarima iz Sarajeva i da bude miljenik zapadnih zemalja. Time je sve o njima rečeno.

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
MLADE SEKCIJE ZASLUŽUJU DESETKU: RUKOMETNI SAVEZ SRPSKE SVE VIŠE JAČA
Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske u Bijeljini istaknuto je zadovoljstvo urađenim u dosadašnjem periodu. T...
U PALAMA OBILJEŽENO 90 GODINA ALPINIZMA NA ROMANIJI
U Palama je večeras obilježeno 90 godina alpinizma na Romaniji, a proslavi jubileja prisustvovali alpinisti iz Srbije, Crne Gore, Federacije BiH ...
U VITEZU ŠEST MEDALJA ZA SLAVIJU
Mladi borci Džudo kluba "Slavija" danas su osvojili šest medalja na Međunarodnom turniru "Vitez open 2019". Srebrne medalje za klub iz Isto...
USKORO PREMIJERA NOVOG RUSKOG FILMA SA BIKOVIĆEM (VIDEO)
Poslijee premijernog prikazivanja filma u Moskvi, u Beograd stiže ruska hit komedija "Sluga" sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi. Premijera ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
NEŠIĆ: PROTIV BOŽOVIĆA JE GRUPICA U DNS KOJA JE PREDLOŽILA TINTORETA
Petak, 13.12.2019.
Republika Srpska
DIJANA GRAHOVAC NAPUSTILA SDS
Petak, 13.12.2019.
BIH
MLAĐEN BOŽOVIĆ JOŠ JEDAN KANDIDAT DNS-a ZA FUNKCIJU MINISTRA
Petak, 13.12.2019.