Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Utorak, 02.06.2020.
"FORD" NAJAVIO OTPUŠTANJA U EVROPI
Četvrtak, 10.01.2019. | Princip News
Američki proizvođač automobila "Ford" saopštio je da planira veliko restrukturisanje svog poslovanja u Evropi, uključujući smanjenje broja zaposlenih, da bi povećao profitabilnost.

Cilj nove strategije je smanjenje strukturnih troškova i redizajniranje prozvodne linije komercijalnih i putničkih vozila, kao i uvoza. 

"Preduzimamo odlučnu akciju radi transformisanja `Fordovog` poslovanja u Evropi", izjavio je Stiven Armstrong, potpredsjednik kompanije i predsjednik odjeljenja za Evropu, Bliski istok i Afriku. 

"Ford" nije precizirao koliko će radnika biti otpušteno, ali je naglasio da se nada da će biti dobrovoljnih raskida ugovora o radu. 

Jedna od konkretnih mjera je okončanje proizvodnje malih automatskih mjenjača u francuskom Bordou. 

U Njemačkoj će biti završena proizvodnja modela "c-maks" i "grand c-maks" kao odgovor na pad potražnje u Evropi za kompaktnim multifunkcionalnim modelima. 

"Ford" navodi da će u Rusiji izvršiti stratešku reviziju rada kompanije "Ford Solers" i da je na stolu nekoliko opcija za restrukturisanje. 

Kompanija planira i da konsoliduje svoje sjedište u Britaniji. "Ford" u Evropi zapošljava oko 53.000 ljudi, što je više od četvrtine ukupnog broja radnika američkog giganta. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
NIKOLA MILUTINOV POJAČAO MOSKOVSKI CSKA (FOTO)
Srpski košarkaš Nikola Milutinov pojačao je redove moskovskog CSKA. Ruski klub je to potvrdio objavom na zvaničnom Tviter profilu. Ник...
U SRPSKOJ JOŠ OSAM SLUČAJEVA VIRUSA KORONA, PREMINULE TRI OSOBE
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske,...
ISPLAĆENA MINIMALNA APRILSKA PLATA ZA 22.000 RADNIKA U SRPSKOJ
Vlada Republike Srpske isplatila je minimalnu aprilsku platu za 22.000 radnika u Srpskoj, a, da bi i ostalima na račun bilo uplaćeno 520 KM, posl...
STEKLI SE USLOVI ZA ODJAVU EPIDEMIJE VIRUSA KORONA U CRNOJ GORI
Crna Gora je prošla dva inkubaciona perioda od ukupno 28 dana bez novih slučajeva virusa korona, što znači da su se stekli uslovi za odjavu epi...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
ISTOČNO SARAJEVO: OBAVJEŠTENJE O PREKIDU VODOSNABDIJEVANJA
Ponedeljak, 01.06.2020.
Republika Srpska
JOŠ 13 OSOBA U SRPSKOJ ZARAŽENO VIRUSOM KORONA
Nedelja, 31.05.2020.
BIH
BOŽOVIĆ: POTVRĐENO DA NISAM VRŠIO MOBING
Ponedeljak, 01.06.2020.