Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Srijeda, 26.06.2019.
"FORD" NAJAVIO OTPUŠTANJA U EVROPI
Četvrtak, 10.01.2019. | Princip News
Američki proizvođač automobila "Ford" saopštio je da planira veliko restrukturisanje svog poslovanja u Evropi, uključujući smanjenje broja zaposlenih, da bi povećao profitabilnost.

Cilj nove strategije je smanjenje strukturnih troškova i redizajniranje prozvodne linije komercijalnih i putničkih vozila, kao i uvoza. 

"Preduzimamo odlučnu akciju radi transformisanja `Fordovog` poslovanja u Evropi", izjavio je Stiven Armstrong, potpredsjednik kompanije i predsjednik odjeljenja za Evropu, Bliski istok i Afriku. 

"Ford" nije precizirao koliko će radnika biti otpušteno, ali je naglasio da se nada da će biti dobrovoljnih raskida ugovora o radu. 

Jedna od konkretnih mjera je okončanje proizvodnje malih automatskih mjenjača u francuskom Bordou. 

U Njemačkoj će biti završena proizvodnja modela "c-maks" i "grand c-maks" kao odgovor na pad potražnje u Evropi za kompaktnim multifunkcionalnim modelima. 

"Ford" navodi da će u Rusiji izvršiti stratešku reviziju rada kompanije "Ford Solers" i da je na stolu nekoliko opcija za restrukturisanje. 

Kompanija planira i da konsoliduje svoje sjedište u Britaniji. "Ford" u Evropi zapošljava oko 53.000 ljudi, što je više od četvrtine ukupnog broja radnika američkog giganta. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
EKSPLOZIVNI PLIN NA RABU, EVAKUISANO STANOVNIŠTVO I TURISTI
U centru grada Raba na hrvatskom ostrvu, gdje je utvrđeno isticanje plina, situacija je i dalje opasna, a koliko će potrajati takvo stanje, tešk...
ZA PET MJESECI U SRPSKOJ ZAPLIJENJENO VIŠE OD 340 KILOGRAMA NARKOTIKA
Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske otkrili su u prvih pet mjeseci ove godine 406 slučajeva zloupotreb...
KOŠARAC: KONTROLA INSTITUCIJA - RAZLOG IZETBEGOVIĆEVE OPSTRUKCIJE IZBORA SAVJETA MINISTARA
Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac najoštrije je osudio aktivnosti OBA BiH na stavljanj...
DANAS U SOKOCU "VIDOVDANSKO PJESNIČKO VEČE"
"Vidovdansko pjesničko veče" i izložba starih razglednica iz perioda Prvog svjetskog rata biće održani u Sokocu, u okviru programa "Vidovdans...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
U ISTOČNOM NOVOM SARAJEVU SUTRA "KONFERENCIJA BEBA"
Utorak, 25.06.2019.
Republika Srpska
MUP SRPSKE ODUSTAJE OD REZERVNOG SASTAVA POLICIJE
Ponedeljak, 24.06.2019.
BIH
RISTOVIĆ - KRSTIĆ: PODRŠKA GRČKE NA EVROPSKOM PUTU
Utorak, 25.06.2019.