Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 13.12.2019.
JEDAN OD PET NAJSKUPLJIH AUTOMOBILA OTIŠAO U BIH, KADA VIDITE CIJENU ZAVRTIĆE VAM SE U GLAVI (FOTO)
Četvrtak, 28.03.2019. | Princip News
Sedam automobila sa pratećom opremom, skupljih od 200.000 evra, prodato je u prva tri dana Sajma automobila u Beogradu, a od luksuznih četvorotočkaša kupce još čekaju samo “rols-rojs kulinan” i “majbah”.

Dakle, tradicija je i na 54. Međunarodnom salonu automobila nastavljena. Već prvog vikenda na meti posjetilaca sa dubokim džepom našle su se najvrednije limuzine. Čak 7 automobila iz porodice “Mercedesa”, BMW-a i “Poršea”, koji s pratećom opremom koštaju pojedinačno najmanje kao četiri trosobna stana u širem centru prestonice, dobilo je prve vlasnike.

– Ili su već kupljeni ili je neko od kupaca dao kaparu. Uglavnom, dogovoreni su poslovi prodaje tih 7 luksuznih automobila koji su sa opremom i PDV-om skuplji od 200.000 evra. Najčešće se radi o kupcima koji mjesečno zarađuju više od 10.000 evra, pa im nije teško da izdvoje toliki novac za vozilo – ističe Miloš Petrović, predsjednik Asocijacije uvoznika vozila i dijelova.

Kako kaže za Blic, takvi klijenti su obično pomalo razmaženi.

– Za toliki novac traže da imaju na automobilu sve što požele. Hoće da budu u svakom pogledu jedinstveni. Zato, na primjer, sada naruče vozilo i onda se ono u fabrici sklapa narednih šest ili više mjeseci. Rijetko se dešava da se prodaju dva ista luksuzna automobila – objašnjava Petrović.

 


Kada je riječ o najluksuznijim “mercedesima”, četiri modela su već našla kupce.

– Već smo prodali “mercedes AMG-GTR”, i to klijentu iz Bosne i Hercegovine, a u G klasi prodat je “mercedes AMG G-63”. Takođe, kupljen je i “G-500” odnosno S-klasa kupe. Jedino još nismo prodali “majbaha”, ali imamo više zainteresovanih posjetilaca na sajmu – podvlače u “Star importu”, koji uvozi “mercedese” u Srbiju.

Osnovni paket “mercedesa AMG-GTR” košta 175.380 evra.

I u BMW-u već zadovoljno trljaju ruke.

– Prodali smo “X7” i “sedmicu 760LI”. Takođe, otišla je i serija 8, ali ne u kabriolet verziji. Postoji veliko interesovanje za “rols-rojs kulinan”, ali još se čeka pravi kupac. Ipak, treba imati u vidu da ovaj automobil sa odgovarajućom opremom košta više od 400.000 evra – naglašavaju u BMW-u i dodaju da se najviše prodaju serije koje su na akciji – “jedinica” i “petica”.

Konačno, dva najluksuznija četvorotočkaša na štandu “Poršea” već nose oznaku “sold”.

– Prodali smo “bentli kontinental”, koji košta sa PDV-om 270.000 evra, a imamo kupca i za “porše 911 kareru” – svode bilans nakon prva tri dana u “Poršeu”.

Podsjećanja radi, na ovogodišnjem Sajmu automobila, koji traje do 31. marta, svoja vozila izlaže 35 brendova. Od tog broja, 26 brendova ima čak 48 premijera. Takođe, 15 brendova je predstavilo dodatna 32 noviteta ili redizajna. Organizatori očekuju do kraja sajma više od 145.000 posjetilaca.

Najskuplja zvijezda još čeka kupca

Ako nađe kupca, “rols-rojs kulinan” će biti najskuplje prodati automobil na Sajmu pošto ovaj četvorotočkaš u osnovnoj verziji košta 265.000 evra, a sa odgovarajućom opremom između 400.000 i 500.000 evra.


 

Inače “kulinan” ima motor od 420 kilovata, maksimalnu brzinu od 250 na sat, a do stotke može da stigne za 5,2 sekunde.


/SRPSKAINFO/

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
RADNICI HIDROELEKTRANE NA DRINI PRIKUPILI 30 DOZA KRVI
Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi "Hidroelektrane na Drini" iz Višegrada danas je prikupio 30 doza krvi u akciji koju su organizovali povodom 30 go...
RADMANOVIĆ: DO NOVE GODINE POTVRDA NOVOG SAZIVA SAVJETA MINISTARA
Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović izjavio je da bi do Nove godine trebalo da bude p...
POLETIO PRVI ELEKTRIČNI KOMERCIJALNI AVION
Kanađani su isprobali prvi električni komercijalni avion - hidroavion na električni pogon kanadske kompanije "Harbur er" /Harbour Air/. Ovaj ...
AMEL TUKA I LARISA CERIĆ NAJBOLJI SPORTISTI BIH U 2019. GODINI
 Atletičar Amel Tuka i džudistkinja Larisa Cerić najbolji su sportisti BiH za 2019. godinu, odlučio je žiri manifestacije Izbor najboljeg spo...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
AKTIVISTA SDS-a OŠTETIO STAKLENE PORTALE NA KANCELARIJI SDS-a
Četvrtak, 12.12.2019.
Republika Srpska
TREĆI DAN ZAREDOM PRIJAVLJUJU NESTANAK NOVCA SA RAČUNA
Četvrtak, 12.12.2019.
BIH
UPITNO FORMIRANJE SAVJETA MINISTARA: SDA ZATEŽE ZBOG VLADE FBIH
Srijeda, 11.12.2019.