Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Nedelja, 20.10.2019.
KOJI AUTOMOBIL MOŽE NAJDUŽE NA REZERVI
Utorak, 23.04.2019. | Princip News

Koliko god da vodite računa o nivou goriva u svom rezervoaru, često se dogodi da vam se upali lampica za "rezervu".

Iako savremeni automobili sami pružaju informaciju koliko još kilometara možete da pređete sa preostalim gorivom, taj podatak je često netačan, pa vozač ne može da se potpuno osloni na njega. Koliko koji automobil može da pređe kilometara nakon što se uključi pomenuta lampica prije svega zavisi od stila vožnje, konfiguracije puta, tima automobila, pogonskog goriva, ali značajno i od proizvođača.

Tim problemom se pozabavila ekipa sajta "Compare The Market" koja je testirala 96 modela 26 različitih proizvođača kako bi utvrdila koji automobil ima najveću autonomiju na čuvenoj "rezervi" i na osnovu toga su napravili prosjek za svakog proizvođača.

Napravili su konačnu listu po pet najboljih i najgorih brendova kada je u pitanju autonomija na "rezervi", te kod svakog izdvojili i određeni model koji se posebno ističe.

Najgorih 5:

KIA – nisu pretjerano pouzdani kada je u pitanju autnomija u Južnoj Koreji, bar ne u redovima onog "manjeg" predstavnika auto-industrije ove zemlje. KIA ima prosječnu autonomiju 74,1 km, a nizak prosjek umnogome "duguje" modelu Picanto koji može da pređe samo 51,7 km na rezervi.

Mitsubishi – još više ćete se unesrećiti sa rezervom ako ste vlasnik ove japanske marke. Njeni modeli u prosjeku imaju domet od 71,6 kilometara.

Porsche – ako ste za volanom 911 lako ćete biti najbrži na putu, ali ako vam se upali lampica, brzo potražite najbližu pumpu. Prosjek ove marke je 70,2 km.

FIAT – s obzirom da ga uglavnom kupuje radnička klasa, ako to i dalje postoji, očekivalo bi se od italijanskog giganta da je pouzdan u ovom segmentu.

Međutim, FIAT automobili u prosjeku imaju autonomiju od svega 66,7 km sa gorivom na rezervi. Taj prosjek na dole posebno "vuče" popularni gradski model 500, koji ima domet od svega 59,7 km.

MINI – ako ste slabi sa živcima, a često vam se pali lampica, posljednji automobil koji želite da imate je MINI. Popularni engleski proizvođač vam omogućava samo 60,38 km na "rezervi".

Najboljih 5:

BMW – u prvih pet je popularni premijum iz Bavarske čija vozila imaju prosječnu autonomiju "na lampici" 87,3 kilometara. Šampion unutar kuće je Serija 5 sa 110 km.

Volkswagen – na četvrtom mjestu je gigant iz Volfsburga sa prosjekom od 87,6 km. Najveću autonomiju ima Passat koji može da pređe 120 km, po čemu je rekorder među pojedinačnim brendovima.

Lexus – treće mjesto na podijumu zauzeo je neočekivano Toyotin premijum podbrend. Između ostalih, model RX može da pokrije 88,4 km samo sa gorivom na rezervi.

Ford – vicešampion kilometraže kada gori lampica je pionir savremene auto-industrije. Sa Fordovim automobilima u prosjeku možete da pređete 88,4 km na rezervi, a najpouzdaniji model je Mondeo sa dometom od 112 km, a u stopu ga prate S-Max i Galaxy.

Volvo – ako tražite automobil sa kojim ćete najmanje brinuti koliko još imate vremena da pronađete benzinsku pumpu, kupite Volvo.

Prosječna kilometraža automobila švedskoj proizvođača na rezervi je 94,7 kilometara. Najveću autonomiju među pojedinačnim modelima ima V40 koji samo na "rezervi" može da pređe 113 km.


/B92/

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
U FBIH NA ODVIKAVANJU OD DROGE 1.700 GRAĐANA
U Federaciji BiH /FBiH/ se tokom godine na odvikavanju od droge nalazi u prosjeku oko 1.700 stanovnika i to uglavnom od heroina, podaci su Zavoda z...
SPECIJALNO TUŽILAŠTVO ZA ZLOČINE OVK SASLUŠALO 1.000 LJUDI, USKORO PRVE OPTUŽNICE
Specijalno tužilaštvo za zločine OVK u Hagu do sada je saslušalo više od 100 osumnjičenih i više od 800 svjedoka, a prve optužnice bi mogle...
KURDI TVRDE DA TURCI KORISTE HEMIJSKO ORUŽJE U SIRIJI
Na društvenim mrežama pojavili su se snimci djece u Siriji koja po sebi imaju velike opekotine i rane, a kako tvrde Kurdi to je posljedica hemijs...
MARINA KURTEŠ OTPUTOVALA NA SVJETSKO PRVENSTVO
Karatistkinja Slavije, Marina Kurteš, otputovala je juče sa ostatkom reprezentacije BiH na Svjetsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe senior...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
SMIJENJENI DIREKTORI TRI JAVNA PREDUZEĆA U ISTOČNOJ ILIDŽI
Petak, 18.10.2019.
Republika Srpska
VIŠKOVIĆ PODRŽAO RAD ROGATIČKE MESNE INDUSTRIJE "VIZION"
Petak, 18.10.2019.
BIH
DANAS SASTANAK DODIKA I MEDVEDEVA U BEOGRADU
Subota, 19.10.2019.