Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Nedelja, 18.08.2019.
NIKAD NEMOJTE VOZITI AUTOMOBIL U JAPANKAMA
Četvrtak, 01.08.2019. | Princip News

Nedavno provedeno istraživanje u Velikoj Britaniji pokazalo je kako je čak 1,4 miliona nesreća i opasnih situacija uzrokovano vožnjom u japankama.

Međutim, u većini evropskih država vožnja automobila u japankama nije zabranjena pa stoga veliki broj vozača ljeti vozi u japankama bez ikakvih posljedica. 

Problem vožnje automobila u japankama je u tome što se zbog svog oblika lako mogu zavući pod papučice, što je u vožnji izuzetno opasno.

Produžava se vrijeme reakcije, a manje iskusni vozači mogu početi paničariti i u potpunosti se saplesti.

Obzirom da su pojedini vozači svjesni kako su japanke opasne, odlučuju se voziti bosi, ali stručnjaci upozoravaju da niti to nije dobro rješenje budući da je potrebno koristiti veću silu da bi se stisnula papučica kočnice.

Osim japanki opasne su sve vrste natikača i sandala koje su labavo pričvršćene za stopalo. Za vožnju automobila najbolji izbor su lagane patike, jer omogućavaju najbolju kontrolu.

Pojedine države u svojim su zakonima o sigurnosti cestovnog prometa propisali kazne za vožnju automobila u japankama. Francuzi naplaćuju novčanu kaznu od 90 evra, a španski policajac kazniće vas sa čak 200 evra.


/NEZAVISNE NOVINE/

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
U 12 OSNOVNIH ŠKOLA U SRPSKOJ DIGITALIZACIJA UDŽBENIKA GEOGRAFIJE
U 12 osnovnih škola u Republici Srpskoj tokom prvog polugodišta školske 2019/2020. godine biće realizovan pilot-projekat digitalizacije sadrža...
AMBASADORI SAD I BRITANIJE U POSJETI KOD KOMŠIĆA UOČI SJEDNICE PREDSJEDNIŠTVA BIH
Neće biti sastanka predsjednika SDA, HDZ BiH i SNSD Bakira Izetbegovića, Dragana Čovića i Milorada Dodika prije zakazane sjednice Predsjedništ...
PROGNOZA ZA NAREDNU SEDMICU
 Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjer...
AUTOM USMRTILA PJEŠAKA U DOBOJU
Sedamdesetšestogodišnji pješak P.N. iz dobojskog mjesta Pločnik podlegao je povredama nakon što ga je u tom mjestu udario pasat. Za volanom...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Istočno Sarajevo
LUBURA: SVE SPREMNO ZA NOVU SEZONU GRIJANJA
Petak, 16.08.2019.
Republika Srpska
POMOZIMO MILICI DA POBIJEDI TEŠKU BOLEST (FOTO)
Petak, 16.08.2019.
BIH
MARKO VUJOVIĆ V.D. UPRAVNIK ZATVORA U VOJKOVIĆIMA
Subota, 17.08.2019.