Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 13.12.2019.
NOVA ŠKODA OCTAVIA STIŽE OVE JESENI
Ponedeljak, 25.03.2019. | Princip News

Već je bilo riječi o tome da Škoda namjerava da do 2023. lansira tridesetak novih automobila, a jedan od njih će biti i nova generacije modela Octavia. Sada saznajemo da će najpopularniji Škodin automobil biti predstavljen još tokom ove godine, pišu Nezavisne novine.

Vijest dolazi iz samog Škodinog vrha, odnosno od šefa češkog proizvođača Bernharda Maiera koji je rekao da će četvrta generacija moderne Octavije biti predstavljena u drugoj polovini ove godine kako bi se i na taj način obilježilo 60 godina od lansiranje originalnog modela.

Podsjetimo, prva Octavia je predstavljena još 1959, a proizvodnja joj je prestala 1971. Ovaj model je dobio naziv Octavia jer je bio osmi automobil tada nacionalizovanog češkog proizvođača automobila.

Očekuje se da bi premijera mogla da se odigra na ovogodišnjem izdanju frankfurtskog auto salona. Na tržištu će se svakako naći i karavanski model, ali vjerovatno će u ovoj godini biti predstavljen samo liftback model s petora vrata. Naravno, nova Octavia će se bazirati na platformi MQB.

Dalje, nova Octavia bi trebalo da se vrati tradicionalnim jednodjelnim prednjim svjetlima, a ostatak spoljašnjeg dizajna će slijediti aktuelne Škodine novitete, a preuzeće i neke karakteristike recentnih studija. Unutrašnjost će se moći da se pohvali naprednijom opremom, a veliki adut će biti visok nivo praktičnosti kao i bogata ponuda prostora.

Što se motorizacije tiče osnovu ponude će činiti Volkswagenovi benzinski i dizelski turbo motori manje zapremine. Vjerovatno će se u ponudi naći i hibridna, odnosno plug-in hibridna verzija. Takođe, hibridni pogonski sklop bi trebalo da pokreće i RS varijantu koja će ponovo zauzeti sam vrh ponude.

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
RADNICI HIDROELEKTRANE NA DRINI PRIKUPILI 30 DOZA KRVI
Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi "Hidroelektrane na Drini" iz Višegrada danas je prikupio 30 doza krvi u akciji koju su organizovali povodom 30 go...
RADMANOVIĆ: DO NOVE GODINE POTVRDA NOVOG SAZIVA SAVJETA MINISTARA
Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović izjavio je da bi do Nove godine trebalo da bude p...
POLETIO PRVI ELEKTRIČNI KOMERCIJALNI AVION
Kanađani su isprobali prvi električni komercijalni avion - hidroavion na električni pogon kanadske kompanije "Harbur er" /Harbour Air/. Ovaj ...
AMEL TUKA I LARISA CERIĆ NAJBOLJI SPORTISTI BIH U 2019. GODINI
 Atletičar Amel Tuka i džudistkinja Larisa Cerić najbolji su sportisti BiH za 2019. godinu, odlučio je žiri manifestacije Izbor najboljeg spo...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
AKTIVISTA SDS-a OŠTETIO STAKLENE PORTALE NA KANCELARIJI SDS-a
Četvrtak, 12.12.2019.
Republika Srpska
TREĆI DAN ZAREDOM PRIJAVLJUJU NESTANAK NOVCA SA RAČUNA
Četvrtak, 12.12.2019.
BIH
UPITNO FORMIRANJE SAVJETA MINISTARA: SDA ZATEŽE ZBOG VLADE FBIH
Srijeda, 11.12.2019.