Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 25.04.2019.
POČELA PROIZVODNJA NOVOG ŠKODINOG MODELA (FOTO)
Subota, 09.02.2019. | Princip News
Prvi primjerci kompaknog hečbeka Scala sišli su sa fabričke trake Škodinog pogona Mlada Boleslav u Češkoj.

Prvi Škodin automobil koji koristi Volkswagenovu MQB-A0 mehaničku platformu predstavljen je krajem 2018. godine na svečanosti u Izraelu, a kupcima će biti dostupan u pet motorskih varijanti – tri benznske, jednoj dizelskoj i jednoj CNG verziji na metan. 

Bazični benzinac je trocilindarski 1.0 TSI sa 95 ks, zatim slijedi 1.0 TSI sa 115 "konja", a u vrhu benzinske game je četvorocilindarski 1.5 TSI sa 150 ks. Oni koji se opredijele za dizel opciju, imaju na raspolaganju četvorocilindarski 1.6 TDI sa 115 ks i 250 Nm. 

Peti motor u ponudi je 1.0 G-Tec sa 90 konjskih snaga, koji osim benzina kao gorivo može da koristi i komprimovani prirodni gas (CNG). 

Za prenos snage u modelu Scala koriste se 5-brzinski i 6-brzinski manuelni mjenjači, kao i sedmostepeni automatizovani mjenjač sa duplim kvačilom.


 

Škoda je saopštila da je zahvaljujući Volkswagenovoj MQB-A0 mehanici u mogućnosti da svoj novi model opremi savremenim sistemima pomoći vozaču koji doprinose većoj bezbjednosti putnika. 

Među njima su i asistencija za održavanje vozila u okvirima saobraćajne trake kojom se kreće, upozorenje na drugo vozilo u "mrtvom uglu", upozorenje na nailazak drugog vozila sa boka ili otpozadi, kao i adaptivni tempomat. 

Među opcijama su i kompletni LED farovi i stop svjetla. 

Prodaja Škode Scala počeće u drugom tromjesečju 2019.

 

/B92/

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
NOVI DŽEJMS BOND- JOŠ JEDNOM DANIJEL KREJG (VIDEO)
Detalji nastavka sage o najpoznatijem agentu Džejmsu Bondu, 25. po redu, biće poznati danas, na zvaničnom predstavljanju informacija, a uoči po...
SNIMLJEN BMW SERIJE 4 CABRIO
Novi BMW Serije 4 kabriolet uskoro stiže, a biće, kako stvari stoje, značajno različit od svog prethodnika, što se najprije odnosi na njegov n...
U VIŠEGRADU ZA VASKRS RADE SAMO PEKARE, DRAGSTORI I BENZINSKE PUMPE
U opštini Višegrad, na Vaskrs radiće samo pekare, dragstori i benzinske pumpe, dok će 1. i 9. maja radnje biti otvorene do 14.00 časova, reče...
NARODNA BIBLIOTEKA SOKOLAC BOGATIJA ZA 85 NOVIH NASLOVA
Narodna biblioteka Sokolac ove godine nabavila je 85 novih naslova povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, rekla je Srni viši knjižniča...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
LUBURA: SEZONA GRIJANJA ZAVRŠENA USPJEŠNO
Srijeda, 24.04.2019.
Republika Srpska
MILANOVIĆ PUŠTEN, PODNESEN IZVJEŠTAJ PROTIV BALDE, ĐUKANOVIĆA I KOVAČEVIĆA
Srijeda, 24.04.2019.
BIH
VELIKI POŽAR KOD SARAJEVA: GORI SKLADIŠTE PRIVATNE FIRME, ŠTETA OGROMNA
Srijeda, 24.04.2019.