Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Utorak, 20.08.2019.
POČELA PROIZVODNJA NOVOG ŠKODINOG MODELA (FOTO)
Subota, 09.02.2019. | Princip News
Prvi primjerci kompaknog hečbeka Scala sišli su sa fabričke trake Škodinog pogona Mlada Boleslav u Češkoj.

Prvi Škodin automobil koji koristi Volkswagenovu MQB-A0 mehaničku platformu predstavljen je krajem 2018. godine na svečanosti u Izraelu, a kupcima će biti dostupan u pet motorskih varijanti – tri benznske, jednoj dizelskoj i jednoj CNG verziji na metan. 

Bazični benzinac je trocilindarski 1.0 TSI sa 95 ks, zatim slijedi 1.0 TSI sa 115 "konja", a u vrhu benzinske game je četvorocilindarski 1.5 TSI sa 150 ks. Oni koji se opredijele za dizel opciju, imaju na raspolaganju četvorocilindarski 1.6 TDI sa 115 ks i 250 Nm. 

Peti motor u ponudi je 1.0 G-Tec sa 90 konjskih snaga, koji osim benzina kao gorivo može da koristi i komprimovani prirodni gas (CNG). 

Za prenos snage u modelu Scala koriste se 5-brzinski i 6-brzinski manuelni mjenjači, kao i sedmostepeni automatizovani mjenjač sa duplim kvačilom.


 

Škoda je saopštila da je zahvaljujući Volkswagenovoj MQB-A0 mehanici u mogućnosti da svoj novi model opremi savremenim sistemima pomoći vozaču koji doprinose većoj bezbjednosti putnika. 

Među njima su i asistencija za održavanje vozila u okvirima saobraćajne trake kojom se kreće, upozorenje na drugo vozilo u "mrtvom uglu", upozorenje na nailazak drugog vozila sa boka ili otpozadi, kao i adaptivni tempomat. 

Među opcijama su i kompletni LED farovi i stop svjetla. 

Prodaja Škode Scala počeće u drugom tromjesečju 2019.

 

/B92/

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
TRI MJESECA BEZUSPJEŠNE POTRAGE ZA ŠESTOGODIŠNJAKOM IZ ŽEPČA
Agonija Mešeljevića iz Begovog Hana kod Žepča nastavlja se iz dana u dan, a od 14. maja ove godine, kada je šestogodišnji dječak Ibrahimom M...
ALIJA DELIMUSTAFIĆ IZLAZI IZ PRITVORA
Vrhovni sud FBiH je donio konačno rješenje da se Alija Delimustafić u nastavku procesa u predmetu “Pravda” može braniti sa slobode. Njem...
PEDOFILU IZ BRČKOG TRI MJESECA ZATVORA: SKIDAO DJEČJU PORNOGRAFIJU S INTERNETA
Tužilaštvo Brčko distrikta BiH okončalo je postupak po optužnici protiv A. C. (29) iz Brčkog optuženog da je posjedovao audio-vizuelni mater...
TRAGEDIJA POTRESLA BANJALUKU: MAJKA IZNENADA UMRLA DAN NAKON PORODA
Tridesetdevetogodišnja Dušanka Đurđević iz Banjaluke preminula je iznenada u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci, n...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Istočno Sarajevo
NA PALAMA IZGORJELI SUŠARA I KAMION
Ponedeljak, 19.08.2019.
Republika Srpska
U 12 OSNOVNIH ŠKOLA U SRPSKOJ DIGITALIZACIJA UDŽBENIKA GEOGRAFIJE
Nedelja, 18.08.2019.
BIH
ČETVORO MRTVIH NA PUTEVIMA U DVA DANA
Nedelja, 18.08.2019.