Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 22.02.2020.
PORCHE BI DA PRAVI LETEĆE AUTOMOBILE
Petak, 11.10.2019. | Princip News

Njemački proizvođač potpisao je memorandum o razumijevanju sa kompanijom Boing, kojim se predviđa saradnja u oblasti razvoja letećih premijum vozila.

Tek što je ušao na tržište električnih vozila, Porsche je već fokusiran na nove planove za budućnost koji obuhvataju i leteće automobile.

Kako kažu u partneru Bonigu (Boeing), sporazum o razumijevanju znači da će dvije kompanije usmjeriti aktivnosti na "premijum tržište urbane mobilnosti u vazduhu i širenje gradskog saobraćaja u vazdušni prostor."

Partnerstvo će se fokusirati na "leteća, lična premijum vozila", a kompanije će ispitati njihov tržišni potencijal i moguću upotrebu u budućnosti. Takođe, u planu je razvoj električnog vozila za vertikalno poletanje i slijetanje, koje se u ovom trenutku opisuje kao koncept.

Porsche će igrati važnu ulogu u razvoju ovog vozila jer će biti uključeni i Porsche Engineering Services GmbH i Studio F.A. Porsche, kao i inženjeri kompanije Boeing, navodi se u saopštenju.

"Ova saradnja predstavlja nadogradnju naših napora za razvoj bezbjednog i efikasnog ekosistema mobilnosti i pruža priliku za razvoj vrhunskog letećeg vozila sa jednim od vodećih automobilskih brendova", rekao je potpredsjednik Boeing NeXt-a i generalni direktor, Steve Nordlund.

"Porsche i Boeing u ovo partnerstvo donose vrhunski inženjering, stil i inovacije kako bi se ubrzao razvoj urbane mobilnost u vazdušnom prostoru", dodao je Nordlund.

Iako se možda čini čudnim da je Porsche zainteresovan za leteće automobile, šef prodaje i marketinga nemačke kompanije, Detlev von Platen, kazao je da oni "žele da povećaju svoje domete kao proizvođač sportskih automobila i da postanu vodeća marka za premijim mobilnost".

On tvrdi da bi to u dužem vremenskom roku moglo da znači da Porsche prelazi u "treću dimenziju putovanja".

Inače, studija Porsche Consultinga sugeriše da će tržište mobilnosti u vazdušnom saobraćaju znatno porasti nakon 2025. godine. Studija takođe otkriva da će rješenja mobilnosti u gradskom vazdušnom saobraćaju doprinijeti da se "prevoz putnik odvija brže i efikasnije od postojećih konvencionalnih sredstava zemaljskog prevoza", sa nižim troškovima i većom fleksibilnošću.

To znači da bi u budućnosti moglo postojati veliko tržište za leteće Porsche automobile.

Iako je partnerstvo još uvek u ranoj fazi, dvije kompanije su kao ilustraciju objavile nekoliko rendera koji prikazuju elegantnu malu letelicu sa kratkim krilima.

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
PET ZABLUDA O PUNJENJU I BATERIJI MOBILNOG TELEFONA
Da li punjenje telefona tokom cijele noći skraćuje životni vijek baterije? Evo odgovora na mnoge zablude u vezi sa baterijom vašeg mobilnog tel...
DODIK: NITI ĆEMO OTIĆI ODAVDE, NITI ĆEMO KOME DATI SVOJ GRUNT
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je reakcija zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Metju ...
BESPLATNO NA DERBI: ZVEZDA ČASTI ZA MEČ PROTIV PARTIZANA
Kao što je Crvena zvezda najavila prilikom prodaje paketa karata za utakmice Lige šampiona, svi vlasnici sezonskih karata za ovu godinu imaju pra...
"PANCIR" SLETIO NA BATAJNICU
Prvi dio isporuke od šest naručenih sistema "Pancir S1" koje Srbija nabavlja od Rusije stigla su na batajnički vojni aerodrom "Pukovnik-pilot Mi...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
ZBOG ZLOUPOTREBA KARATA DJECA VIŠE NEĆE MOĆI BESPLATNO DA SKIJAJU
Petak, 21.02.2020.
Republika Srpska
LAKIĆ: PROŠLOGODIŠNJI PRIHOD ŠG "SJEMEĆ" OKO 7,5 MILIONA KM
Petak, 21.02.2020.
BIH
CIJENE ISTE: ČOKOLADA SPALA NA 70 G, ČIPS NA NEKOLIKO KOMADA
Petak, 21.02.2020.