Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Nedelja, 20.10.2019.
U ČEMU SE VOZIO PUTIN U BEOGRADU (FOTO)
Petak, 18.01.2019. | Princip News
Tokom jučerašnje posjete Srbiji, Vladimir Putin koristio je specijalnu luksuznu limuzinu ruske proizvodnje koja je prvi put viđena u javnosti na inauguraciji predsjednika Rusije u maju 2018.

Screenshot

Putinova posjeta Beogradu bila je prilika da ljubitelji četvorotočkaša po prvi put u glavnom gradu Srbije vide ruski predsjednički automobil. 

Ruski predsjednik sletio je na beogradski aerodrom u četvrtak oko 13 časova, a nakon pozdrava sa srpskim zvaničnicima sjeo je u produženu predsjedničku limuzinu ruskog proizvođača Aurus. 

U pratnji su se nalazila i druga vozila ovog proizvođača – još jedna manja limuzina, kao i MPV vozilo. Sva tri modela dio su projekta Kortež koji je prije nekoliko godina pokrenut upravo na inicijativu Vladimira Putina.

Screenshot

 

Ideja je bila da predsjednik ima svoje posebno vozilo, ali da se uporedo sa njim razvije linija za ostale visoke državne funkcionere, uključuju specijalizovana vozila, MPV i SUV automobile. 

Dio proizvodnje ovih vozila namjenjen je prodaji na slobodnom tržištu. 

Konačna verzija Kortež predsjedničke limuzine - koju je Putin koristio i tokom posjete Beogradu, na prvi pogled izgleda kao kombinacija produženog Mercedesa S klase i modela Rolls-Royce Phantom.

Screenshot
 

Kao i sva slična vozila koja se koriste za prevoz visokih svjetskih državnika, i ovaj automobil ima najviši stepen zaštite, a karakteristike se uglavnom kriju kao državna tajna. 

Pretpostavlja se da je za pogon Putinove limuzine upotrebljen turbopunjeni V12 motor sa preko 850 ks, koji je razvijen uz pomoć njemačkog Porschea, a automatski devetobrzinski mjenjač navodno je ruske proizvodnje.

Screenshot

 

Do sada su u okviru projekta Kortež, osim predsjedničke limuzine, javnosti predstavljeni i luksuzni sedan Aurus Senat, kao i MPV vozilo Aurus Arsenal  (oba su viđena prilikom jučerašnje Putinove posjete Beogradu), a u planu je i luksuzni SUVAurus Komendant. 

Kako su u novembru 2018. prenijele Večernje novosti, kompanija koja proizvodi vozila iz projekta Kortež već je primila dovoljno narudžžbina za dvogodišnju proizvodnju ovih automobila. Ni 2019, ali ni 2020. godine neće postojati mogućnost da se na tržištu kupi novi ruski luksuzni automobil marke Aurus, izjavio je tada generalni direktor i suvlasnik kompanije Solers, Vadim Švecov. 

Kompanija Solers spremna je da obezbjedi proizvodne kapacitete za proizvodnju oko 5.000 automobila marke Aurus godišnje.

Screenshot

 
/B92/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
U FBIH NA ODVIKAVANJU OD DROGE 1.700 GRAĐANA
U Federaciji BiH /FBiH/ se tokom godine na odvikavanju od droge nalazi u prosjeku oko 1.700 stanovnika i to uglavnom od heroina, podaci su Zavoda z...
SPECIJALNO TUŽILAŠTVO ZA ZLOČINE OVK SASLUŠALO 1.000 LJUDI, USKORO PRVE OPTUŽNICE
Specijalno tužilaštvo za zločine OVK u Hagu do sada je saslušalo više od 100 osumnjičenih i više od 800 svjedoka, a prve optužnice bi mogle...
KURDI TVRDE DA TURCI KORISTE HEMIJSKO ORUŽJE U SIRIJI
Na društvenim mrežama pojavili su se snimci djece u Siriji koja po sebi imaju velike opekotine i rane, a kako tvrde Kurdi to je posljedica hemijs...
MARINA KURTEŠ OTPUTOVALA NA SVJETSKO PRVENSTVO
Karatistkinja Slavije, Marina Kurteš, otputovala je juče sa ostatkom reprezentacije BiH na Svjetsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe senior...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
SMIJENJENI DIREKTORI TRI JAVNA PREDUZEĆA U ISTOČNOJ ILIDŽI
Petak, 18.10.2019.
Republika Srpska
VIŠKOVIĆ PODRŽAO RAD ROGATIČKE MESNE INDUSTRIJE "VIZION"
Petak, 18.10.2019.
BIH
DANAS SASTANAK DODIKA I MEDVEDEVA U BEOGRADU
Subota, 19.10.2019.