Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 03.04.2020.
U SRPSKOJ ŠEST MJESTA ZA PUNJENJE AUTA NA STRUJU
Subota, 12.05.2018. | Princip News

Parking mjesta sa punjačima za električna auta, njih šest, biće puštena u rad u ponedjeljak na dvije lokacije, i to po tri mjesta kod terminala prigradskog prevoza putnika na Malti i na parkingu Paskulina ciglana.

Riječ je o srednjebrzom tipu punjača snage 22 kilovata, što znači da je potrebno oko dva sata da se baterija auta potpuno napuni.

U Gradskoj upravi kažu da su ovaj projekat započeli, prije svega, zbog turista koji ranije nisu imali gdje da napune svoja električna vozila.

"Grad planira već neko vrijeme da obezbijedi tu mogućnost. Čitavu ovu rutu vozači električnih automobila izbjegavaju jer nema punionica od Zagreba do Sarajeva", rekao je Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Dodao je da je ovo još novo za naše tržište, ali da je za očekivati da će biti sve više električnih automobila.

"Dvije punionice su za 'Tesline' automobile, a ostale su univerzalne, za druge vrste električnih automobila", objasnio je Sandić.

Dodao je da su postavljene vertikalne signalizacije, na sedam lokacija, koje vozače pravovremeno obavještavaju gdje se nalaze punionice, te da su one obilježene i na auto-kartama.

Turistička organizacija grada pozitivno gleda na postavljanje punionica jer, kako kažu, turisti su se žalili da nemaju gdje da napune baterije na svojim električnim automobilima.

"Banjaluka treba da ide u korak sa vremenom i da obezbijedi svim turistima, kao i građanima koji imaju mogućnost i želju da posjeduju električno vozilo, da mogu da ih napune i kod nas", rekao je Mladen Šukalo, samostalni stručni saradnik u TOBL.

U Centru za životnu sredinu ističu da, kada je u pitanju infrastruktura za električna ili hibridna vozila, izgradnja punionica će pomoći u smanjenju emisija CO2, mada, kako kažu, u gradu ne postoji značajan broj vozila na električni pogon.  

/NEZAVISNE NOVINE/

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ŽELJKO BEKRIĆ IZ SOKOCA TREBA NAŠU POMOĆ: POZOVIMO HUMANITARNI BROJ 1458
Ispit humanosti građani Istočnog Sarajeva i Republike Srpske do sada su položili bezbroj puta. A ona je u ovim teškim vremenima i te kako po...
BROJ ZARAŽENIH VIRUSOM KORONA NA SVIJETU DOSTIGAO MILION
Broj zaraženih virusom korona večeras je dostigao milion. Smrtonosni virus se samo nakon samo nekoliko mjeseci iz kineske provincije Hubei i grad...
OBJAVLJENA ODLUKA O PROGLAŠENJU VANREDNOG STANJA U REPUBLICI SRPSKOJ
Odluka o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srpske usljed virusa korona objavljena je u Službenom glasniku, rekao je Srni direk...
TRIVIĆ: UPIS DJECE U PRVI RAZRED ČIM SE STEKNU USLOVI
Republički štab za vanredne situacije usvojio je zaključak da upis djece u prvi razred, propisan Zakonom o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, ko...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
ŠEŠLIJA: NA KUĆNOM LIJEČENJU ČETIRI LICA POZITIVNA NA VIRUS KORONA
Srijeda, 01.04.2020.
Republika Srpska
VIRUSOM KORONA ZARAŽENE JOŠ 24 OSOBE U SRPSKOJ
Četvrtak, 02.04.2020.
BIH
DODIK: DŽAFEROVIĆ ZLOUPOTRIJEBIO INSTITUCIJU, PREKRŠIO USTAV I OBMANUO DRŽAVNIKE
Srijeda, 01.04.2020.