Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 20.09.2019.
"DANI SRPSKE U SRBIJI" DANAS U ČETIRI GRADA
Nedelja, 08.09.2019. | Princip News
Petog dana manifestacije "Dani Srpske u Srbiji", danas će koncerti i pozorišne predstave biti održani u Beogradu, Novom Sadu, Somboru i Inđiji.

U Beogradu će u 19.00 časova u Srpskoj pravoslavnoj bogosloviji Svetog Save biti održan koncert muzičkog sastava "Katera", koji je osnovan i djeluje pri Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Istočnom Sarajevu.

Članovi ovog sastava izvešće djela duhovne muzike uz instrumentalnu pratnju, djela stare narodne muzike iz svih krajeva srpskih zemalja, kao i svoje autorske pjesme, saopšteno je iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, koje je organizator ove manifestacije.

Sastav čine diplomirani profesori muzike i studenti Muzičke akademije Peđa Hart /vokal, gitara, aranžman/, jerej Vidak Vujadinović /vokal, perkusije, muzika/, Jovana Bojanić, Sara Marić, Jelena Batak, Jelena Vulić /vokali/ i Luka Novosel /klavijature i harmonika/.

U Novom Sadu će u 11.00 časova u Pozorištu mladih Dječije pozorište Republike Srpske izvesti predstavu "Ježeva kućica" u režiji Slobodana Perišića.

Čuvenu poemu Branka Ćopića dramatizovali su Slobodan Perišć, Svjetlana Đurić, Ognjen Bogdanović i Darko Grbić. Scenografiju su uradili Marko Bilbija i Monika Ponjavić, kostime Jelena Savić, a autori songova su Boris Šavija i Berislav Blagojević. Maske su djelo Berine Šuščević i Vaska Jordanova.

Igraju Đurđa Vukašinović, Ana Anđelić, Božana Bijelić, Aleksandar Blanić, Boris Šavija i Darko Stojić.

U Narodnom pozorištu u Somboru će u 20.00 časova Prijedorsko pozorište izvesti predstavu "Kolubarska bitka" po romanu Dobrice Ćosića, u dramatizaciji Borislava Mihajlovića Mihiza i režiji Aleksandra Dunđerovića.

Igraju Goran Jokić, Slobodan Ćustić, Aleksandar Stojković, Želimir Rivić, Branko Janković, Željko Kasap, Ljuba Milić, Dean Batoz, Siniša Vučićević, Dimitrije Vokić, Mirela Predojević, Jelena Seksen, Zorica Jojić, Milovan Srdić, Vasilije Pačariz, Dubravko Vukadinović.

U Inđiji će u 20.00 časova u velikoj sali Kulturnog centra Inđija biti odigrana predstava "Analfabeta" prema tekstu Branislava Nušića, u izvođenju Gradskog pozorišta iz Trebinja, u adaptaciji i režiji Željka Miloševića.

Igraju Mitar Milićević, Milica Salata, Stefana Petković, Ana Miladinović, Jovana Anđelić, Milana Ninković i Maja Šošo.

Manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" održava se od 4. do 10. septembra.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
NEPOZNAT MOTIV: UBIJEN HOLANDSKI FUDBALER
Holandski profesionalni fudbaler Kelvin Mejnard ubijen je u 32. godini hicima iz vatrenog oružja, potvrdila je u četvrtak amsterdamska policija. ...
ČIKA ĐORĐE U DESETOJ DECENIJI PONOSNO STOJI DOK SE INTONIRA BOŽE PRAVDE (VIDEO)
Iako ima 91 godinu, čuvar srpskog vojničkog groblja na Zejtinliku, Đorđe Mihailović ili kako ga mnogi Srbi od milja zovu “Čika Đorđe” n...
DVIJE OSOBE POVRIJEĐENE U NESREĆI NA PUTU SARAJEVO-TRNOVO
Na putu prema Trnovu iz pravca Sarajeva desila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo jedno putničko vozilo i kombi. U nesreći koja se ...
U PRIPREMI RIGOROZAN ZAKON, SEKS IZVAN BRAKA ĆE SE PAPRENO KAŽNJAVATI
Indonezija priprema novi krivični zakon kojim će kažnjavati vanbračni seks te uvesti stroge kazne za one koji vrijeđaju predsjednikov ugled. ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
GRAĐANI ISTOČNOG SARAJEVA UPOZNATI O RADU UDRUŽENJA "PERSPEKTIVA PLUS"
Srijeda, 18.09.2019.
Republika Srpska
SNSD: IZABRANI POTPREDSJEDNICI STRANKE
Srijeda, 18.09.2019.
BIH
UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA UBISTVO PRIPADNICE GRANIČNE POLICIJE BIH
Četvrtak, 19.09.2019.