Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 28.02.2020.
"DANI SRPSKE U SRBIJI" DANAS U ČETIRI GRADA
Nedelja, 08.09.2019. | Princip News
Petog dana manifestacije "Dani Srpske u Srbiji", danas će koncerti i pozorišne predstave biti održani u Beogradu, Novom Sadu, Somboru i Inđiji.

U Beogradu će u 19.00 časova u Srpskoj pravoslavnoj bogosloviji Svetog Save biti održan koncert muzičkog sastava "Katera", koji je osnovan i djeluje pri Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Istočnom Sarajevu.

Članovi ovog sastava izvešće djela duhovne muzike uz instrumentalnu pratnju, djela stare narodne muzike iz svih krajeva srpskih zemalja, kao i svoje autorske pjesme, saopšteno je iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, koje je organizator ove manifestacije.

Sastav čine diplomirani profesori muzike i studenti Muzičke akademije Peđa Hart /vokal, gitara, aranžman/, jerej Vidak Vujadinović /vokal, perkusije, muzika/, Jovana Bojanić, Sara Marić, Jelena Batak, Jelena Vulić /vokali/ i Luka Novosel /klavijature i harmonika/.

U Novom Sadu će u 11.00 časova u Pozorištu mladih Dječije pozorište Republike Srpske izvesti predstavu "Ježeva kućica" u režiji Slobodana Perišića.

Čuvenu poemu Branka Ćopića dramatizovali su Slobodan Perišć, Svjetlana Đurić, Ognjen Bogdanović i Darko Grbić. Scenografiju su uradili Marko Bilbija i Monika Ponjavić, kostime Jelena Savić, a autori songova su Boris Šavija i Berislav Blagojević. Maske su djelo Berine Šuščević i Vaska Jordanova.

Igraju Đurđa Vukašinović, Ana Anđelić, Božana Bijelić, Aleksandar Blanić, Boris Šavija i Darko Stojić.

U Narodnom pozorištu u Somboru će u 20.00 časova Prijedorsko pozorište izvesti predstavu "Kolubarska bitka" po romanu Dobrice Ćosića, u dramatizaciji Borislava Mihajlovića Mihiza i režiji Aleksandra Dunđerovića.

Igraju Goran Jokić, Slobodan Ćustić, Aleksandar Stojković, Želimir Rivić, Branko Janković, Željko Kasap, Ljuba Milić, Dean Batoz, Siniša Vučićević, Dimitrije Vokić, Mirela Predojević, Jelena Seksen, Zorica Jojić, Milovan Srdić, Vasilije Pačariz, Dubravko Vukadinović.

U Inđiji će u 20.00 časova u velikoj sali Kulturnog centra Inđija biti odigrana predstava "Analfabeta" prema tekstu Branislava Nušića, u izvođenju Gradskog pozorišta iz Trebinja, u adaptaciji i režiji Željka Miloševića.

Igraju Mitar Milićević, Milica Salata, Stefana Petković, Ana Miladinović, Jovana Anđelić, Milana Ninković i Maja Šošo.

Manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" održava se od 4. do 10. septembra.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
RUSKI MEDIJI: TURSKA VOJSKA GAĐA RUSKE AVIONE U IDLIBU
Turske jedinice gađaju pozicije sirijskih vladinih snaga i ruske avione u provinciji Idlib, navodi se u reportaži televizije “Rusija 24”. ...
VLADO GEORGIEV U ODBRANI SVETINJA SA SVOJIM NARODOM
Kantautor Vlado Georgiev pridružio se večeras litiji u Herceg Novom i zajedno sa svojim narodom sa juga Crne Gore stao u odbranu svetinja Srpske ...
KURTI 15. MARTA UKIDA TAKSE NA SIROVINE, A OD 1. APRILA SVE
Kosovski premijer Aljbin Kurti danas je na vanrednoj konferenicji za medije u Prištini najavio ukidanje taksi na uvoz sirovina iz Srbije i Bosne i...
DOKTORSKA IGRA ĐOKOVIĆA- POLUFINALE I OSIGURANO PRVO MJESTO
Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira iz Serije 500 u Dubaiju, pošto je deklasirao Karena Hačanova sa 6:2, 6:2. Đoković je time t...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
ŠEŠELJ: SRBA U FBiH NEMA, A GRAD ISTOČNO SARAJEVO DRUGIMA NUDI USTUPKE
Četvrtak, 27.02.2020.
Republika Srpska
TRIVIĆ: ŠKOLE NE MOGU VODITI DJECU U UGOSTITELJSKE OBJEKTE
Srijeda, 26.02.2020.
BIH
UBISTVO SRPSKOG SVATA ORGANIZOVALO VOJNO KRILO SDA!
Četvrtak, 27.02.2020.