Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Ponedeljak, 13.07.2020.
ISTOČNO NOVO SARAJEVO: OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA "SVE JE STALO U JEDAN TRENUTAK"
Srijeda, 27.05.2020. | Princip News
Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić otvorio je večeras izložbu fotografija "Sve je stalo u jedan trenutak", koje su nastale za vrijeme epidemije virusa korona, te dodijelio nagrade autorima najboljih fotografija.

U skladu sa glasovima publike i bodovanjem žirija prva nagrada pripala je Mariji Bogdanović za fotografiju "Ruke", drugo mjesto osvojila je fotografija "Sami", autora Predraga Krstovića, dok je nagradu za treće mjesto osvojila fotografija "Gradski suton", autora Tihomira Ostojića.

Izložba fotografija u prostorijama Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo organizovana je povodom Spasovdana - krsne slave i Dan opštine.

Bogdanovićeva je novinarima rekla da njene fotografija simbolizuje razdvojenost ljudi za vrijeme epidemije virusa korona, koja je njoj veoma teško pala jer nije mogla da vidi prijatelje i rodbinu.

Krstović je pojasnio da mu je model na fotografiji bila njegova kćerkica jer smatra da je situacija u kojoj se čitav svijet našao najteže pala djeci, te da je zbog toga odlučio da ovjekovči jedan momenat, za koji se nada da se nikada više neće ponoviti.

Predsjednik žirija fotograf Rajko Paštar rekao je da je na konkurs stiglo oko 90 fotografija 50 autora, što je pozitivno iznenadilo žiri.

"Nas je sve u žiriju iznenadila inovativnost, kvalitet i broj fotografija. Naša omladina je napravila jedni divnu stvar, pokazali su kreativnost, tako da nije bilo lako izabrati najbolje fotografije, ali smo zahvaljujužću složnosti žirija ipak izabrali", naglasio je Paštar.

On je pohvalio ideju Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo da raspiše ovakav konkurs, te izrazio nadu da će biti nastavljen i u narednim godinama.

Osim Paštara, u žiriju su bili akademski slikar Miloš Popović, amaterski fotograf Darko Kovačević, etnolog Branko Pjević, reditelj Vitomir Mitrić i načelnik za Privredu i društvene djelatnosti u opštini Istočno Novo Sarajevo Igor Đokanović.

Žiri je pohvalio sve autore fotografija pristiglih na konkurs, a posebno je izdvojio fotografije čiji su autori Igor Simović, Stefan Jolović, Aleksandra Kulić, Tara Popić, Nemanja Kralj, Sanja Škrba, Nikola Živanić i Vladan Jeftović.

Svi zainteresovani postavku će moći pogledati do 10. juna u prostorijama Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
"TERMAG ČELENDŽ REJS" OKUPIO 221 TAKMIČARA (FOTO)
Trejl-trka "Termag čelendž rejs" na Jahorini okupila je danas 221 takmičara iz osam zemalja, a pobjednici na najdužoj stazi od 47 kilometara bi...
U TRNOVU OBILJEŽEN DAN I KRSNA SLAVA OPŠTINE (FOTO)
U Trnovu je služenjem liturgije u crkvi Svetog velikomučenika Georgija i lomljenjem slavskog kolača danas obilježen Dan i krsna slava opštine...
INFEKTOLOG BASETI: EPIDEMIJA U ITALIJI JE PROŠLA, IZAŠLI SMO IZ KRIZE
Infektolog Mateo Baseti, direktor Klinike za Infektivne Bolesti u Đenovi, izjavio je da je epidemija kovid-19 u Italiji prošla i da se to vidi po...
OBILJEŽENO 28 GODINA OD STRADANJA SRBA NA PETROVDAN 1992. GODINE
Na Zalazju kod Srebrenice danas je obilježeno 28 godina od stradanja 69 Srba, koji su ubijeni na Petrovdan 1992. godine. Predstavnik Ministarst...
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner ZZZ RS novi
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
JUGOVIĆ: TRAŽIMO ODGOVORNOST GRADSKE TV "OSM" (FOTO)
Subota, 11.07.2020.
Republika Srpska
U REPUBLICI SRPSKOJ NOVOZARAŽENE 34 OSOBE
Nedelja, 12.07.2020.
BIH
DODIK: NOVI SAZIV SREDSTVO DA SE SDA I SDS SVETE DRUGIM STRANKAMA
Nedelja, 12.07.2020.