Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 23.05.2019.
LUT FEST: ODIGRANE TRI PREDSTAVE U TAKMIČARSKOM I JOŠ ČETIRI U PRATEĆEM PROGRAMU
Srijeda, 15.05.2019. | Princip News
Izvođenjem predstave "Priča o izgubljenom vremenu" Pozorišta lutaka iz Mostara, u režiji Tamare Kučinović, nastavljen je četvrti takmičarski dan 20. Međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu "Lut fest" u Istočnom Sarajevu.

"Bajka o izgubljenom vremenu" predstava je koja progovara o svevremenskim temama poput traćenja vremena uzalud. To je priča koja tematski dodiruje upravo dio vremena koje nam nemilosrdno bježi dok se mi polako okrećemo, te suštinski progovara o prolaznosti i dragocjenosti ljudskog života. 

U Kulturnom centru Pale odigrana je predstava "Palčica", u izvođenju pozorišta "Tuulevski" iz Estonije. 

Ova predivna bajka, koju je napisao najpoznatiji svjetski pisac bajki Hans Kristijan Andersen, govori o maloj djevojčici veličine palca - Palčici. U najtežim vremenima, Palčica se nikad nije predala, a njena ljubaznost, poštenje i optimizam su prevagnuli. Moramo prevazići sve probleme i biti srećni u svom životu, poruka je ove predstave. 

U popodnevnim časovima u Istočnom Sarajevu, u dva termina, odigrana je predstava "Izvini, mama", koju igra Dečije pozorište iz Subotice, u režiji Todora Valova, a prema bajci ruske književnice Sofije Prokofjeve "Neću da se izvinim". 

Ova savremena bajka govori o tome koliko je teško ponekad izboriti se sa sobom i reći "izvini", kao i o uvredi, razočarenju i potrebi svakog djeteta i svakog čovjeka za iskrenom ljubavlju. Ova bajka nas podsjeća da ne zaboravimo da svaki konflikt u sadašnjosti nestaje zbog nerazriješenih problema u prošlosti. 

I četvrti dan 20. "Lut festa" protekao je u znaku bogatog pratećeg programa, tokom koga je nastavljena Lutkarska radionica - Folklor kroz lukarstvo "Priče iz starog mlina" čiji je voditelj Zorana Milošaković Tasić, i održano je master-klas predavanje o temi "Funkcija tehnike teatra senki u obučavanju glumca lutkara", o čemu je govorila predavač na Sanktpeterburškoj državnoj akademiji pozorišne umjetnosti Amela Vučenović. 

U Centru za sport i kulturu u Han Pijesku, a potom i u Kulturnom centru u Vlasenici, Pozorište "Teatrilo" iz Novog Sada izvelo je predstavu "Zlatokosa u svetu čuda", u Zvorniku su glumci Pozorišta lutaka "Pinokio" izveli predstavu "Ginjol", dok je u Domu rudara u Milićima odigrana predstava Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" iz Srbije. 

U Matičnoj biblioteci u Istočnom Sarajevu realizovan je otvoreni studio BH radija jedan "Odrastanje na 'Lut festu'", koju je uredila i vodila Snježana Galić. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
STIŽE NOVI "TERMINATOR", POGLEDAJTE PRVI TREJLER (VIDEO)
"Terminator: Mračna sudbina" naći će se u bioskopima od 31. oktobra. Džejms Kameron, Arnold Švarceneger i Linda Hamilton ponovo su na okupu...
KOJI SU NAJBOLJI MOTORI NA SVIJETU?
Četvrtu godinu u nizu Ferrari je osvojio nagradu za najbolji motor godine. Opet je konkurenciju "pomeo" 3,9-litarski tvin-turbo V8, koji se ugr...
VOJNA AKADEMIJA U BEOGRADU- ŠANSA ZA ODABRANE
Vojna akademija u Beogradu koja postoji 170 godina jedna je od vodećih vojnih visokoškolskih ustanova u svijetu. Upravo zbog visokih standarda...
NIKOLA JOKIĆ U NAJBOLJOJ PETORCI NBA LIGE!
Srpski košarkaš Nikola Jokić našao se u najboljoj petorci NBA lige, a prema onome što je pružao tokom ove sezone sasvim zasluženo je u odabr...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
OSMIJESI NA LICIMA, NADA U OČIMA: MATURANTI UKRASILI ULICE ISTOČNOG SARAJEVA (FOTO)
Četvrtak, 23.05.2019.
Republika Srpska
POVEĆANJE PLATA ILI OBUSTAVA RADA U BOLNICAMA ŠIROM SRPSKE
Srijeda, 22.05.2019.
BIH
RIJEŠEN SLUČAJ NESEĆE NA STUPU: ŽENA SE UBILA SKOKOM IZ STANA STAMBENE ZGRADE
Srijeda, 22.05.2019.