Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 17.08.2019.
LUT FEST: ODIGRANE TRI PREDSTAVE U TAKMIČARSKOM I JOŠ ČETIRI U PRATEĆEM PROGRAMU
Srijeda, 15.05.2019. | Princip News
Izvođenjem predstave "Priča o izgubljenom vremenu" Pozorišta lutaka iz Mostara, u režiji Tamare Kučinović, nastavljen je četvrti takmičarski dan 20. Međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu "Lut fest" u Istočnom Sarajevu.

"Bajka o izgubljenom vremenu" predstava je koja progovara o svevremenskim temama poput traćenja vremena uzalud. To je priča koja tematski dodiruje upravo dio vremena koje nam nemilosrdno bježi dok se mi polako okrećemo, te suštinski progovara o prolaznosti i dragocjenosti ljudskog života. 

U Kulturnom centru Pale odigrana je predstava "Palčica", u izvođenju pozorišta "Tuulevski" iz Estonije. 

Ova predivna bajka, koju je napisao najpoznatiji svjetski pisac bajki Hans Kristijan Andersen, govori o maloj djevojčici veličine palca - Palčici. U najtežim vremenima, Palčica se nikad nije predala, a njena ljubaznost, poštenje i optimizam su prevagnuli. Moramo prevazići sve probleme i biti srećni u svom životu, poruka je ove predstave. 

U popodnevnim časovima u Istočnom Sarajevu, u dva termina, odigrana je predstava "Izvini, mama", koju igra Dečije pozorište iz Subotice, u režiji Todora Valova, a prema bajci ruske književnice Sofije Prokofjeve "Neću da se izvinim". 

Ova savremena bajka govori o tome koliko je teško ponekad izboriti se sa sobom i reći "izvini", kao i o uvredi, razočarenju i potrebi svakog djeteta i svakog čovjeka za iskrenom ljubavlju. Ova bajka nas podsjeća da ne zaboravimo da svaki konflikt u sadašnjosti nestaje zbog nerazriješenih problema u prošlosti. 

I četvrti dan 20. "Lut festa" protekao je u znaku bogatog pratećeg programa, tokom koga je nastavljena Lutkarska radionica - Folklor kroz lukarstvo "Priče iz starog mlina" čiji je voditelj Zorana Milošaković Tasić, i održano je master-klas predavanje o temi "Funkcija tehnike teatra senki u obučavanju glumca lutkara", o čemu je govorila predavač na Sanktpeterburškoj državnoj akademiji pozorišne umjetnosti Amela Vučenović. 

U Centru za sport i kulturu u Han Pijesku, a potom i u Kulturnom centru u Vlasenici, Pozorište "Teatrilo" iz Novog Sada izvelo je predstavu "Zlatokosa u svetu čuda", u Zvorniku su glumci Pozorišta lutaka "Pinokio" izveli predstavu "Ginjol", dok je u Domu rudara u Milićima odigrana predstava Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" iz Srbije. 

U Matičnoj biblioteci u Istočnom Sarajevu realizovan je otvoreni studio BH radija jedan "Odrastanje na 'Lut festu'", koju je uredila i vodila Snježana Galić. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
DJEVOJČICA IZUJEDALA NASTAVNICU U NJEMAČKOJ
Početak školske godine za đake prvake počeo je u Njemačkoj incidentom, čiji je glavni učesnik sedmogodišnja djevojčica. U osnovnoj ško...
ODBOJKAŠICE SRBIJE OSVOJILE TURNIR U BELEKU
Ženska seniorska reprezentacija Srbije, osvojila je prvo mjesto na Glorija kupu u Beleku, u okviru priprema za Evropsko prvenstvo.  Srbija je dan...
GRAND KAFA PREDSTAVILA SVOJE UČEŠĆE NA SFF
Kao ponosni sponzor Sarajevo Film Festivala već drugu godinu za redom,  Grand kafa je danas na Festivalskom trgu održala doručak i druženje sa...
TAKSISTA POLNO UZNEMIRAVAO TINEJDŽERKU U NOVOM PAZARU
Novopazarska policija privela je i saslušala B.A. (28) iz ovog grada zbog sumnje da je sinoć polno uznemiravao devetnaestogodišnju djevojčicu. ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Istočno Sarajevo
LUBURA: SVE SPREMNO ZA NOVU SEZONU GRIJANJA
Petak, 16.08.2019.
Republika Srpska
ĐOKIĆ PREDAT U NADLEŽNOST TUŽILAŠTVA, PRIJETIO SUDIJI OLGICI PANTIĆ
Petak, 16.08.2019.
BIH
MARKO VUJOVIĆ V.D. UPRAVNIK ZATVORA U VOJKOVIĆIMA
Subota, 17.08.2019.