Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Srijeda, 22.05.2019.
NARODNA BIBLIOTEKA SOKOLAC BOGATIJA ZA 85 NOVIH NASLOVA
Četvrtak, 25.04.2019. | Princip News
Narodna biblioteka Sokolac ove godine nabavila je 85 novih naslova povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, rekla je Srni viši knjižničar u ovoj ustanovi Gordana Žugić.

Ona je navela da je knjižni fond biblioteke obogaćen zahvaljujući sredstvima opštine Sokolac koja za slične namjene godišnje izdavaja od 3.000 KM do 3.500 KM. 

Prema njenim riječima, u Narodnoj biblioteci Sokolac ovaj put je nabavljen nešto veći broj knjiga nego ranije. 

"Nedavno smo, uz tridesetak najtraženijih naslova za osnovce, kupili devet enciklopedija namijenjenih učenicima i studentima, našim najvjernijim i najbrojnijim čitaocima", dodala je Žugićeva. 

Ona kaže da se u ovoj ustanovi mogu naći knjige za sve uzraste - od slikovnica do svjetske klasike, te dodaje da naslove najčešće nabavljaju po preporuci čitalaca, a to su, uglavnom, beletristika, stručna literatura i školska lektira. 

Prema njenim riječima, Narodna bibloteka Sokolac raspolaže fondom od 28.548 naslova i ima oko 540 aktivnih članova. 

"Za učenike osnovne škole članarina je besplatna, za srednjoškolce, penzionere i nezaposlena lica godišnja članarina iznosi pet KM, a za ostale korisnike 10 KM", kaže Žugićeva. 

Ona podsjeća da je Narodna biblioteka organizator promocije knjiga, svetosavskih i vaskršnjih svečanosti, osmomartovske izložbe, te drugih manifestacija koje se organizuju povodom značajnih datuma za Republiku Srpsku i opštinu Sokolac. 

Svjetski Dan knjige i autorskih prava obilježava se 23. aprila prema odluci donesenoj 1995. godine na Generalnoj konferenciji Uneska.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
NEMA VREMENA ZA ODMOR: NEMANJA MAJDOV OTPUTOVAO U KINU
Džudista Crvene zvezde, Nemanja Majdov, otputovao je na Grend pri u kineski Hohot. Nakon što je prije dvije sedmice osvojio svoj prvi Grend sl...
FERRATI VIŠE NEĆE ISPORUČIVATI MOTORE ZA MASERATI
Iako još nije službeno potvrđeno hoće li do prestanka saradnje doći 2021. ili 2022. godine, ono što je sigurno je da Ferrari više neće ispo...
ĐOKOVIĆ SVOJ 32. ROĐENDAN POSVETIO DJECI SRBIJE
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je obilježavanje svog 32. rođendana posvetio djeci Srbije, objavljeno je na sajtu Fondacije "Novak Đoko...
DODIK I DORFER: DOBRI ODNOSI BIH I EUFOR-a
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i komandant Eufora u BiH Martin Dorfer konstatovali su danas da su između BiH, na svim nivoima,...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
DANAS I SUTRA U ISTOČNOM SARAJEVU KAMPANJA "RASTIMO SIGURNO"
Utorak, 21.05.2019.
Republika Srpska
DOGOVORENA RASPODJELA SVIH DIREKTORSKIH POZICIJA U SRPSKOJ
Utorak, 21.05.2019.
BIH
RIJEŠEN SLUČAJ NESEĆE NA STUPU: ŽENA SE UBILA SKOKOM IZ STANA STAMBENE ZGRADE
Srijeda, 22.05.2019.