Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 23.08.2019.
NARODNA BIBLIOTEKA SOKOLAC BOGATIJA ZA 85 NOVIH NASLOVA
Četvrtak, 25.04.2019. | Princip News
Narodna biblioteka Sokolac ove godine nabavila je 85 novih naslova povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, rekla je Srni viši knjižničar u ovoj ustanovi Gordana Žugić.

Ona je navela da je knjižni fond biblioteke obogaćen zahvaljujući sredstvima opštine Sokolac koja za slične namjene godišnje izdavaja od 3.000 KM do 3.500 KM. 

Prema njenim riječima, u Narodnoj biblioteci Sokolac ovaj put je nabavljen nešto veći broj knjiga nego ranije. 

"Nedavno smo, uz tridesetak najtraženijih naslova za osnovce, kupili devet enciklopedija namijenjenih učenicima i studentima, našim najvjernijim i najbrojnijim čitaocima", dodala je Žugićeva. 

Ona kaže da se u ovoj ustanovi mogu naći knjige za sve uzraste - od slikovnica do svjetske klasike, te dodaje da naslove najčešće nabavljaju po preporuci čitalaca, a to su, uglavnom, beletristika, stručna literatura i školska lektira. 

Prema njenim riječima, Narodna bibloteka Sokolac raspolaže fondom od 28.548 naslova i ima oko 540 aktivnih članova. 

"Za učenike osnovne škole članarina je besplatna, za srednjoškolce, penzionere i nezaposlena lica godišnja članarina iznosi pet KM, a za ostale korisnike 10 KM", kaže Žugićeva. 

Ona podsjeća da je Narodna biblioteka organizator promocije knjiga, svetosavskih i vaskršnjih svečanosti, osmomartovske izložbe, te drugih manifestacija koje se organizuju povodom značajnih datuma za Republiku Srpsku i opštinu Sokolac. 

Svjetski Dan knjige i autorskih prava obilježava se 23. aprila prema odluci donesenoj 1995. godine na Generalnoj konferenciji Uneska.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
SVIJET I DALJE STREPI I GLEDA KATASTROFU U AMAZONIJI (VIDEO)
Svijet strepi zbog požara u Amazoniji, koja važi za "pluća planete". Prema Brazilskoj svemirskoj agenciji, broj požara porastao je za 83 odsto ...
ZLATNE MEDALJE ZA ROGATIČANKE SNEŽANU ĆAĆIĆ I MAGDALENU ILIĆ
Atletičarke iz Rogatice Snežana Ćaćić i Magdalena Ilić osvojile su zlatne medalje u skoku uvis na atletskom mitingu prijateljstva u Sremskoj ...
"PALE-NEKAD I SAD": OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA MILETA RAJIĆA
Izložba pod nazivom "Pale – nekad i sad" na kojoj je predstavljeno više od 100 fotografija penzionisanog foto-reportera Novinske agencije Repub...
ZAVRŠNA FAZA REKONSTRUKCIJE ZNAČAJNIH PALJANSKIH SAOBRAĆAJNICA
U Palama je u toku završna faza rekonstrukcije – asfaltiranje značajnih saobraćajnica koje centar grada povezuju sa periferijom. Najbolji p...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Istočno Sarajevo
SOKOLAC: U POŽARU IZGORJELE KOLIBA I ŠUPA
Četvrtak, 22.08.2019.
Republika Srpska
ROGATICA: LOVAČKO UDRUŽENJE OŠTEĆENO ZA OKO 216.000 KM
Srijeda, 21.08.2019.
BIH
STUDENTKINJA IZ BIH PRIMLJENA NA KEMBRIDŽ SA PUNOM STIPENDIJOM
Srijeda, 21.08.2019.