Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Utorak, 27.10.2020.
OTVOREN FOTO-KONKURS "TRAGOM DUŠE"
Četvrtak, 01.08.2019. | Princip News
Foto-konkurs pod nazivom "Tragom duše 2019", koji je tematski usmjeren ka prikupljanju fotografija prirodnih i nepokretnih kulturnih dobara Srpske, otvoren je danas i trajaće do 30. septembra.

Koordinator projekta Bojana Podgorica izjavila je Srni da konkurs, koji se peti put organizuje u Republici Srpskoj, predstavlja jedno od najvećih foto-takmičenja organizovanih na ovim prostorima. 

"Žiri sastavljen od stručnjaka iz relevantnih oblasti izabraće 20 najboljih autorskih fotografija u dvije kategorije, prirodna dobra i nepokretna kulturna dobra, koje će biti predstavljene javnosti na specijalnoj izložbi 26. oktobra", navela je Podgorica. 

Ona je istakla da ukupan nagradni fond iznosi 2.400 KM, te da će prvih šest fotografija, po tri iz obje kategorije, biti novčano nagrađene. 

"Cilj konkursa je doprinos popularizaciji kulturnih i prirodnih dobara Republike Srpske i unapređenju dostupnosti riznice kulturnog i istorijskog nasljeđa zemlje na internetu", naglasila je Podgorica. 

Ona je dodala da se projekat realizuje u organizaciji Vikimedijine zajednice Republike Srpske, a pod pokroviteljstvom Zadužbine Vikimedije. 

Podgorica je istakla da su lokalni partneri u projektnim aktivnostima Turistička organizacija Republike Srpske, Turistička organizacija Doboja, Turistička organizacija Bileće, Turistička organizacija Foče, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" iz Višegrada, portal "Srbi u BiH", Udruženje građana "Kultura kulturi" iz Banjaluke i Foto-kino klub "Trebinje". 

Takmičenje "Tragom duše" nastalo je po ugledu na dva međunarodna takmičenja - "Viki voli Zemlju" i "Viki voli spomenike" u okviru kojih je do sada prikupljeno više od četiri miliona fotografija prirodnih i kulturnih spomenika.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
CRKVA SVETE PETKE NA MALOM ZEJTINLIKU PROSLAVILA SLAVU (FOTO)
Smisao hrišćanskog podviga jeste da se služeći Gospodu služi spasenju svakog čovjeka, kao što je Prepodobna mati Paraskeva svojim čudima mn...
ISTOČNO SARAJEVO: POJAČANE MJERE BEZBJEDNOSTI ZBOG DOLASKA LAVROVA
Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske preduzima pojačane mjere bezbjednosti povodom posjete ministra spoljnih poslova Ruske Fed...
U PALAMA EVIDENTIRANO JOŠ 20 ZARAŽENIH
U protekla 24 časa na području opštine Pale evidentirano je 20 zaraženih virusom korona, a oporavile su se 34 osobe, rekao je Srni Nebojša Tan...
U SRPSKOJ USPJEŠNO SPROVEDENA REFORMA U OBLASTI MENTALNOG ZDRAVLJA
Reforma u oblasti mentalnog zdravlja u Republici Srpskoj uspješno je sprovedena, čemu je doprinio i novi Zakon o mentalnom zdravlju, rekla je dan...
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Meridijan banercic
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
PACIJENT IZ ISTOČNOG SARAJEVA IMAO NEUGODNO ISKUSTVO SA "OTVORENOM MREŽOM"
Ponedeljak, 26.10.2020.
Republika Srpska
U SRPSKOJ JOŠ 318 OBOLJENIH OD VIRUSA KORONA
Ponedeljak, 26.10.2020.
BIH
KOŠARAC: SLIJEDI ANALIZA IZVOZA OBLOVINE IZ BiH
Ponedeljak, 26.10.2020.