Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 04.06.2020.
OTVORENI "DANI BUGARSKOG FILMA" U PALAMA
Utorak, 08.10.2019. | Princip News
Ambasador Bugarske u BiH Avgustina Cvetkova otvorila je sinoć u Palama "Dane bugarskog filma", a na početku ove trodnevne manifestacije prikazan je film "Žvaka" režisera Stanislava Todorova.

Cvetkova je istakla je da joj je drago što će publika u Palama narednih dana imati priliku da vidi bugarska filmska ostvarenja.

"To je dobra mogućnost da se svi upoznaju o dostignućima bugarske kinematografije. Vjerujem da je to još jedan korak ka boljem i uzajamnom razumijevanju", rekla je Cvetkova novinarima.

Napomenuvši da se prvi put održavaju "Dani bugarskog filma", direktor Kulturno-sportskog centra Pale Miroslav Simović zahvalio je Ambasadi Bugarske u BiH i njenim saradnicima na organizaciji ove manifestacije.

"Biće prikazana tri filma, a projekcije su besplatne za sve posjetioce. Ovom prilikom bih pozvao sve građane da posjete Kulturni centar i pogledaju filmove savremene bugarske kinematografije", rekao je Simović i dodao da se nada da će ova manifestacija postati tradicionalna u Palama.

Podsjetivši da su nedavno održani "Dani kineskog filma u Srpskoj", Simović je rekao da je strategija Kulturno-sportskog centra Pale da se prikazuju savremene i premijerne projekcije stranih filmova.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da su ovakve manifestacije od velikog značaja za kulturni život, te pozvao sugrađane da naredna dva dana posjete Kulturni centar.

Za danas, drugog dana manifestacije, predviđeno je prikazivanje filma "Svijet je veliki i spasenje je iza ugla" u kojem igra srpski glumac Predrag Manojlović, a za srijedu, 9. oktobra, filma "Majmun".

Filmovi su titlovani na srpski jezik, a projekcije počinju u 19.00 časova.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
TRIKOVI S KOJIMA ĆE PLJESKAVICE S ROŠTILJA UVIJEK BITI SOČNE
Ako ste već pokušali sve trikove za pljeskavice na roštilju, ali one i dalje nisu dovoljno sočne, možete prepisati od majstora roštilja i pos...
ILIDŽANSKI BORAC: NA VIDOVDAN OBILAZAK GROBNOG MJESTA DOKTORA LAZIĆA U NIŠU
Boračka organizacija "Ilidžanski borac" najavila je da će na Vidovdan, 28. juna, organizovati posjetu grobnom mjestu doktora Miodraga Lazića u ...
KUD "ZAVIČAJ" - ČUVAR TRADICIJE ROMANIJSKO-GLASINAČKOG KRAJA
Sokolačko Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ "Zavičaj" je u proteklih godinu dana dobilo niz nagrada i četiri pehara sa sabora izvorne narodne ...
HODOČASNICI SA ROMANIJE NA SLAVSKOJ SLUŽBI U MANASTIRU U KNEŽINI
Hodočasnici sa Romanije, koji ove godine zbog epidemije virusa korona prvi put nakon 11 godina nisu mogli da odu na poklonjenje u manastir Ostrog,...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
ŠEŠELJ: LOŠ RAD INSTITUCIJA GRADA ISTOČNO SARAJEVO
Utorak, 02.06.2020.
Republika Srpska
U SRPSKOJ JOŠ OSAM SLUČAJEVA VIRUSA KORONA, PREMINULE TRI OSOBE
Utorak, 02.06.2020.
BIH
KOŠARAC: FORMIRAĆEMO EKSPERTSKI I PRAVNI TIM ZBOG TRGOVSKE GORE
Srijeda, 03.06.2020.