Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 18.10.2019.
OTVORENI "DANI BUGARSKOG FILMA" U PALAMA
Utorak, 08.10.2019. | Princip News
Ambasador Bugarske u BiH Avgustina Cvetkova otvorila je sinoć u Palama "Dane bugarskog filma", a na početku ove trodnevne manifestacije prikazan je film "Žvaka" režisera Stanislava Todorova.

Cvetkova je istakla je da joj je drago što će publika u Palama narednih dana imati priliku da vidi bugarska filmska ostvarenja.

"To je dobra mogućnost da se svi upoznaju o dostignućima bugarske kinematografije. Vjerujem da je to još jedan korak ka boljem i uzajamnom razumijevanju", rekla je Cvetkova novinarima.

Napomenuvši da se prvi put održavaju "Dani bugarskog filma", direktor Kulturno-sportskog centra Pale Miroslav Simović zahvalio je Ambasadi Bugarske u BiH i njenim saradnicima na organizaciji ove manifestacije.

"Biće prikazana tri filma, a projekcije su besplatne za sve posjetioce. Ovom prilikom bih pozvao sve građane da posjete Kulturni centar i pogledaju filmove savremene bugarske kinematografije", rekao je Simović i dodao da se nada da će ova manifestacija postati tradicionalna u Palama.

Podsjetivši da su nedavno održani "Dani kineskog filma u Srpskoj", Simović je rekao da je strategija Kulturno-sportskog centra Pale da se prikazuju savremene i premijerne projekcije stranih filmova.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da su ovakve manifestacije od velikog značaja za kulturni život, te pozvao sugrađane da naredna dva dana posjete Kulturni centar.

Za danas, drugog dana manifestacije, predviđeno je prikazivanje filma "Svijet je veliki i spasenje je iza ugla" u kojem igra srpski glumac Predrag Manojlović, a za srijedu, 9. oktobra, filma "Majmun".

Filmovi su titlovani na srpski jezik, a projekcije počinju u 19.00 časova.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
DJEVOJKA PORIJEKLOM IZ BIH MEĐU 100 NAJLJEPŠIH ŽENA NA SVIJETU
Australijanka porijeklom iz BiH Ines Bašić svrstana je u 100 najljepših žena Australije, prema magazinu Maxim. Dvadesetdevetogodišnja Ines ...
JOKIĆ 11 POENA U POBJEDI DENVERA
Srpski košarkaš Nikola Jokić sa 11 poena doprinio je pobjedi Denvera nad Portlandom 110:104 u predsezoni NBA lige. Najbolji košarkaš Nagets...
OPTUŽENIMA ZA ŠVERC DROGE PREDLOŽENO 14 GODINA ROBIJE
Državljani Crne Gore, Đ.R. (38), V.S., (23) i T.M. (29) svi rođeni u Pljevljima, sporazumno su priznali su krivicu za neovlašteni promet droga ...
PUDŽDEMON SE PREDAO, ODBIJA IZRUČENJE
Odbjegli bivši katalonski lider Karles Pudždemon predao se belgijskim pravosudnim vlastima, nakon što je Španija izdala novi nalog za njegovo h...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
I.ILIDŽA: NOVA VEĆINA SUOČAVA SE SA OPSTRUKCIJAMA, SMIJENJENI PREDSJEDNIK ODNIO PEČAT
Četvrtak, 17.10.2019.
Republika Srpska
ZA SEDAM DANA U SRPSKOJ DEVET SLUČAJEVA TEŠKE RESPIRATORNE INFEKCIJE
Petak, 18.10.2019.
BIH
BEZ SAGLASNOSTI SRPSKE USVOJEN AKCIONI PLAN
Srijeda, 16.10.2019.