Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 18.07.2019.
SARADNJA KULTURNIH CENTARA NOVOG SADA I ISTOČNOG NOVOG SARAJEVA
Ponedeljak, 15.04.2019. | Princip News
Kulturni centri Istočno Novo Sarajevo i Novi Sad ubuduće će moći da razmjenjuju programe i rade na kreiranju zajedničkih programa, navedeno je u Memorandumu o razumijevanju potpisanom danas između ove dvije ustanove kulture.

Memorandum o razumijevanju potpisali su direktor Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo Mladen Janković i direktor Kulturnog centra Novi Sad Bojan Panaotović. 

Janković je novinarima uoči potpisivanja Memoranduma izrazio zadovoljstvo što će Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo ubuduće imati mogućnost da sarađuje sa institucijom kulture koja ima tradiciju dužu od pola vijeka i koja je po uspješnom radu poznata u regionu. 

"Naš kulturni centar je relativno mlada ustanova, koja je osnovana 2003. godine, ali ćemo završetkom izgradnje novog gradskog pozorišta i galerije dobiti zadovoljavajuće uslove za kvalitetnu i ozbiljnu saradnju sa Kulturnim centrom Novog Sada", istakao je Janković. 

On je dodao da je današnjem potpisivanju prethodio kulturni program na kojem su nastupili kolektivi i pojedinci sa kojima Kulturni centar Istočno Novo sarajevo već ima potpisane memorandume, koji su rezultirali uspješnom i plodonosnom saradnjom. 

Panaotović je rekao da u 21. vijeku kulturne granice u fizičkom i geografskom smislu postaju mnogo manje bitne i da je kultura ključna oblast gdje se može sarađivati, te da je stoga, kako je naglasio, logično i prirodno da se uspostavi saradnja između kulturnih centara Istočnog Novog Sarajeva i Novog Sada. 

"Mi smo braća i ovo je samo jedan početak koji će označiti plodonosnu, bogatu i svrsishodnu saradnju. Sve što naši partneri budu željeli da predstave u Novom Sadu, koji je 2019. godine Omladinska prestonica Evrope, a 2021. godine i Evropska prestonica kulture, mi ćemo im to omogućiti", istakao je Panaotović. 

Prema njegovim riječima, dvije ustanove kulture širok spektar saradnje od pozorišta, književne riječi do tribina. 

Nakon potpisivanja memoranduma istoričar i saradnik Kulturnog centra Novog Sada Ognjen Karanović održao je predavanje o temi bratskih veza Republike Srpske i Srbije. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
KUZMIĆA BUDE IZ KOME
Košarkaški klub Crvena zvezda objavila je novo saopštenje o zdravstvenom stanju srpskog reprezentativca Ognjena Kuzmića, koji je u nedelju teš...
DODIK: UVIJEK ĆU ŠTITITI VITALNI INTERES SRPSKE
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u Narodnoj skupštini Republike Srpske da današnja posebna sjednica predstavlja afirmaci...
ŠTETA 3.000 KM: U PALAMA UKRADENI ELEMENTI SA STUBOVA ZA STRUJU
U mjestu Stambolčić u opštini Pale ukraden je veći broj metalnih elemenata sa stubova za struju, čime je pričinjena šteta od oko 3.000 KM pr...
VODAFONE POKRENUO PRVU 5G MREŽU U NJEMAČKOJ
​Telekomunikacijski operater Vodafone pokrenuo je u utorak prvu komercijalnu 5G mobilnu mrežu u Njemačkoj. Mreža ima 25 odašiljača u Dizeldo...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
U DOMU ZDRAVLJA U TRNOVU PREGLEDI INTERNISTE BOLNICE "SRBIJA"
Srijeda, 17.07.2019.
Republika Srpska
VIŠKOVIĆ: USKORO ZABRANA PRIJEMA RADNIKA U JAVNA PREDUZEĆA I USTANOVE
Utorak, 16.07.2019.
BIH
OPTUŽNICA PROTIV GOVEDARICE ZBOG PORESKE UTAJE 290.000 KM
Srijeda, 17.07.2019.