Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 04.06.2020.
U ČETVRTAK PROMOCIJA KNJIGE "ODBAČENE PJESME" DARE SEKULIĆ
Ponedeljak, 07.10.2019. | Princip News
Matična biblioteka Istočno Sarajevo organizovaće u četvrtak, 10. oktobra, promociju knjige "Odbačene pjesme" istaknutog pjesnika Dare Sekulić.

Promocija knjige, o kojoj će govoriti književnik Stevan Tontić, biće održana u internet-čitaonici Matične biblioteke u 18.00 časova.

Novu knjigu pjesama Dare Sekulić, koja je nastala od pjesama koje je Sekulićeva izostavljala iz poetskih djela nastalih i objavljenih nakon 2007. godine, objavila je Matična biblioteka.

"Za nju su to bile privremeno odbačene, ali ne i bačene pjesme. Da ih je kojim slučajem bacila, uništila, njen opus ostao bi okrnjen i oštećen, svejedno što je i bez ovih poznih priloga već bio izuzetno bogat, sa mnogim primjerima vrhunske, životom ovjerene poezije", saopšteno je iz Matične biblioteke.

Matična biblioteka, povodom Dana bibliotekara Republike Srpske, koji se obilježava 9. oktobra, organizuje Dane otvorenih vrata kako bi i na taj način upoznala javnost o značaju biblioteka u procesu cjeloživotnog obrazovanja.

Tokom Dana otvorenih vrata, koji će biti održan 9, 10. i 11. oktobra, planiran je cjelodnevni rad sa korisnicima i upis novih članova biblioteke po promotivnoj cijeni od pet KM.

Posjetioci će tom prilikom moći da se upoznaju o organizaciji rada Matične biblioteke, knjižnim fondom i pravilima ponašanja u biblioteci, a tokom Dana otvorenih vrata ovu ustanovu posjetiće srednjoškolci iz Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže.

Iz Matične biblioteke podsjećaju da će predstavnici ove ustanove posjetiti Sajam knjige u Beogradu i promovisati svoju izadavačku produkciju, kao i u skladu sa mogućnostima, obnoviti knjižni fond biblioteke novim naslovima.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
TRIKOVI S KOJIMA ĆE PLJESKAVICE S ROŠTILJA UVIJEK BITI SOČNE
Ako ste već pokušali sve trikove za pljeskavice na roštilju, ali one i dalje nisu dovoljno sočne, možete prepisati od majstora roštilja i pos...
ILIDŽANSKI BORAC: NA VIDOVDAN OBILAZAK GROBNOG MJESTA DOKTORA LAZIĆA U NIŠU
Boračka organizacija "Ilidžanski borac" najavila je da će na Vidovdan, 28. juna, organizovati posjetu grobnom mjestu doktora Miodraga Lazića u ...
KUD "ZAVIČAJ" - ČUVAR TRADICIJE ROMANIJSKO-GLASINAČKOG KRAJA
Sokolačko Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ "Zavičaj" je u proteklih godinu dana dobilo niz nagrada i četiri pehara sa sabora izvorne narodne ...
HODOČASNICI SA ROMANIJE NA SLAVSKOJ SLUŽBI U MANASTIRU U KNEŽINI
Hodočasnici sa Romanije, koji ove godine zbog epidemije virusa korona prvi put nakon 11 godina nisu mogli da odu na poklonjenje u manastir Ostrog,...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
ŠEŠELJ: LOŠ RAD INSTITUCIJA GRADA ISTOČNO SARAJEVO
Utorak, 02.06.2020.
Republika Srpska
U SRPSKOJ JOŠ OSAM SLUČAJEVA VIRUSA KORONA, PREMINULE TRI OSOBE
Utorak, 02.06.2020.
BIH
KOŠARAC: FORMIRAĆEMO EKSPERTSKI I PRAVNI TIM ZBOG TRGOVSKE GORE
Srijeda, 03.06.2020.