Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 18.10.2019.
U ČETVRTAK PROMOCIJA KNJIGE "ODBAČENE PJESME" DARE SEKULIĆ
Ponedeljak, 07.10.2019. | Princip News
Matična biblioteka Istočno Sarajevo organizovaće u četvrtak, 10. oktobra, promociju knjige "Odbačene pjesme" istaknutog pjesnika Dare Sekulić.

Promocija knjige, o kojoj će govoriti književnik Stevan Tontić, biće održana u internet-čitaonici Matične biblioteke u 18.00 časova.

Novu knjigu pjesama Dare Sekulić, koja je nastala od pjesama koje je Sekulićeva izostavljala iz poetskih djela nastalih i objavljenih nakon 2007. godine, objavila je Matična biblioteka.

"Za nju su to bile privremeno odbačene, ali ne i bačene pjesme. Da ih je kojim slučajem bacila, uništila, njen opus ostao bi okrnjen i oštećen, svejedno što je i bez ovih poznih priloga već bio izuzetno bogat, sa mnogim primjerima vrhunske, životom ovjerene poezije", saopšteno je iz Matične biblioteke.

Matična biblioteka, povodom Dana bibliotekara Republike Srpske, koji se obilježava 9. oktobra, organizuje Dane otvorenih vrata kako bi i na taj način upoznala javnost o značaju biblioteka u procesu cjeloživotnog obrazovanja.

Tokom Dana otvorenih vrata, koji će biti održan 9, 10. i 11. oktobra, planiran je cjelodnevni rad sa korisnicima i upis novih članova biblioteke po promotivnoj cijeni od pet KM.

Posjetioci će tom prilikom moći da se upoznaju o organizaciji rada Matične biblioteke, knjižnim fondom i pravilima ponašanja u biblioteci, a tokom Dana otvorenih vrata ovu ustanovu posjetiće srednjoškolci iz Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže.

Iz Matične biblioteke podsjećaju da će predstavnici ove ustanove posjetiti Sajam knjige u Beogradu i promovisati svoju izadavačku produkciju, kao i u skladu sa mogućnostima, obnoviti knjižni fond biblioteke novim naslovima.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
DJEVOJKA PORIJEKLOM IZ BIH MEĐU 100 NAJLJEPŠIH ŽENA NA SVIJETU
Australijanka porijeklom iz BiH Ines Bašić svrstana je u 100 najljepših žena Australije, prema magazinu Maxim. Dvadesetdevetogodišnja Ines ...
JOKIĆ 11 POENA U POBJEDI DENVERA
Srpski košarkaš Nikola Jokić sa 11 poena doprinio je pobjedi Denvera nad Portlandom 110:104 u predsezoni NBA lige. Najbolji košarkaš Nagets...
OPTUŽENIMA ZA ŠVERC DROGE PREDLOŽENO 14 GODINA ROBIJE
Državljani Crne Gore, Đ.R. (38), V.S., (23) i T.M. (29) svi rođeni u Pljevljima, sporazumno su priznali su krivicu za neovlašteni promet droga ...
PUDŽDEMON SE PREDAO, ODBIJA IZRUČENJE
Odbjegli bivši katalonski lider Karles Pudždemon predao se belgijskim pravosudnim vlastima, nakon što je Španija izdala novi nalog za njegovo h...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
I.ILIDŽA: NOVA VEĆINA SUOČAVA SE SA OPSTRUKCIJAMA, SMIJENJENI PREDSJEDNIK ODNIO PEČAT
Četvrtak, 17.10.2019.
Republika Srpska
ZA SEDAM DANA U SRPSKOJ DEVET SLUČAJEVA TEŠKE RESPIRATORNE INFEKCIJE
Petak, 18.10.2019.
BIH
BEZ SAGLASNOSTI SRPSKE USVOJEN AKCIONI PLAN
Srijeda, 16.10.2019.