Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 20.09.2019.
U VIŠEGRADU POČINJE 26. LIKOVNA KOLONIJA I FESTIVAL ELEKTRONSKE MUZIKE "DRINA VAJBS"
Petak, 23.08.2019. | Princip News
U Višegradu će večeras biti otvorena Međunarodna likovna kolonija na kojoj se očekuje učešće dvadesetak umjetnika iz BiH, Srbije, Francuske i Kanade.

Direktor Gradske galerije Višegrad Slavko Tuševljak rekao je da je to tradicionalna kolonija, prepoznatljiva na širem području. 

"Motive za umjetnička djela stvaraoci će potražiti u manastiru Dobrun, na višegradskom Starom mostu, u Andrićgradu i kanjonu Drine", istakao je Tuševljak. 

On je istakao da će na višegradskoj koloniji učestvovati i umjetnici iz Mileševe, zahvaljajući ostvarenoj saradnji dvije likovne kolonije. 

Svečano otvaranje 26. Međunarodne likovne kolonije najavljeno je za 19.00 časova u Gradskoj galeriji Višegrad. 

Organizator likovne kolonije, koja će trajati do 30. avgusta, je višegradska Gradska galerija, uz pokroviteljstvo opštine, preduzeća "Hidroelektrane na Drini" i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske. 

POČINJE FESTIVAL ELEKTRONSKE MUZIKE "DRINA VAJBS"

U Višegradu danas počinje dvodnevni festival elektronske muzike "Drina vajbs" koji će okupiti izvođače iz BiH, Srbije i Njemačke.

Danas će biti organizovan eko-panel na kojem će poseban fokus biti na značaju očuvanja životne sredine i voda. 

Prvi dan biće održan ispod prvog luka višegradske ćuprije, a drugi dan predviđen je za dnevnu žurku na brodu i večernje koncerte na ćupriji, potvrdio je Srni član Organizacionog tima Marko Miličević. 

On je naveo da će večeras publiku zabavljati Aleksandar Bojović i Nemanja Aleksić. 

Prema njegovim riječima, drugog dana na brodu će nastupiti di-džej "Bobi" i Luka Vuković Lukavi, a uveče "031 ripablik", di-džej "Bobi", di-džej "Ču Solo" i glavna zvijezda festivala Danijel Čehranov. 

Organizator festivala je opština Višegrad, uz podršku "Hidroelektrane na Drini", hotela "Višegrad", te višegradske Turističke organizacije. 
 /SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
NEPOZNAT MOTIV: UBIJEN HOLANDSKI FUDBALER
Holandski profesionalni fudbaler Kelvin Mejnard ubijen je u 32. godini hicima iz vatrenog oružja, potvrdila je u četvrtak amsterdamska policija. ...
ČIKA ĐORĐE U DESETOJ DECENIJI PONOSNO STOJI DOK SE INTONIRA BOŽE PRAVDE (VIDEO)
Iako ima 91 godinu, čuvar srpskog vojničkog groblja na Zejtinliku, Đorđe Mihailović ili kako ga mnogi Srbi od milja zovu “Čika Đorđe” n...
DVIJE OSOBE POVRIJEĐENE U NESREĆI NA PUTU SARAJEVO-TRNOVO
Na putu prema Trnovu iz pravca Sarajeva desila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo jedno putničko vozilo i kombi. U nesreći koja se ...
U PRIPREMI RIGOROZAN ZAKON, SEKS IZVAN BRAKA ĆE SE PAPRENO KAŽNJAVATI
Indonezija priprema novi krivični zakon kojim će kažnjavati vanbračni seks te uvesti stroge kazne za one koji vrijeđaju predsjednikov ugled. ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
GRAĐANI ISTOČNOG SARAJEVA UPOZNATI O RADU UDRUŽENJA "PERSPEKTIVA PLUS"
Srijeda, 18.09.2019.
Republika Srpska
SNSD: IZABRANI POTPREDSJEDNICI STRANKE
Srijeda, 18.09.2019.
BIH
UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA UBISTVO PRIPADNICE GRANIČNE POLICIJE BIH
Četvrtak, 19.09.2019.