Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 28.02.2020.
U VIŠEGRADU POČINJE 26. LIKOVNA KOLONIJA I FESTIVAL ELEKTRONSKE MUZIKE "DRINA VAJBS"
Petak, 23.08.2019. | Princip News
U Višegradu će večeras biti otvorena Međunarodna likovna kolonija na kojoj se očekuje učešće dvadesetak umjetnika iz BiH, Srbije, Francuske i Kanade.

Direktor Gradske galerije Višegrad Slavko Tuševljak rekao je da je to tradicionalna kolonija, prepoznatljiva na širem području. 

"Motive za umjetnička djela stvaraoci će potražiti u manastiru Dobrun, na višegradskom Starom mostu, u Andrićgradu i kanjonu Drine", istakao je Tuševljak. 

On je istakao da će na višegradskoj koloniji učestvovati i umjetnici iz Mileševe, zahvaljajući ostvarenoj saradnji dvije likovne kolonije. 

Svečano otvaranje 26. Međunarodne likovne kolonije najavljeno je za 19.00 časova u Gradskoj galeriji Višegrad. 

Organizator likovne kolonije, koja će trajati do 30. avgusta, je višegradska Gradska galerija, uz pokroviteljstvo opštine, preduzeća "Hidroelektrane na Drini" i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske. 

POČINJE FESTIVAL ELEKTRONSKE MUZIKE "DRINA VAJBS"

U Višegradu danas počinje dvodnevni festival elektronske muzike "Drina vajbs" koji će okupiti izvođače iz BiH, Srbije i Njemačke.

Danas će biti organizovan eko-panel na kojem će poseban fokus biti na značaju očuvanja životne sredine i voda. 

Prvi dan biće održan ispod prvog luka višegradske ćuprije, a drugi dan predviđen je za dnevnu žurku na brodu i večernje koncerte na ćupriji, potvrdio je Srni član Organizacionog tima Marko Miličević. 

On je naveo da će večeras publiku zabavljati Aleksandar Bojović i Nemanja Aleksić. 

Prema njegovim riječima, drugog dana na brodu će nastupiti di-džej "Bobi" i Luka Vuković Lukavi, a uveče "031 ripablik", di-džej "Bobi", di-džej "Ču Solo" i glavna zvijezda festivala Danijel Čehranov. 

Organizator festivala je opština Višegrad, uz podršku "Hidroelektrane na Drini", hotela "Višegrad", te višegradske Turističke organizacije. 
 /SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
RUSKI MEDIJI: TURSKA VOJSKA GAĐA RUSKE AVIONE U IDLIBU
Turske jedinice gađaju pozicije sirijskih vladinih snaga i ruske avione u provinciji Idlib, navodi se u reportaži televizije “Rusija 24”. ...
VLADO GEORGIEV U ODBRANI SVETINJA SA SVOJIM NARODOM
Kantautor Vlado Georgiev pridružio se večeras litiji u Herceg Novom i zajedno sa svojim narodom sa juga Crne Gore stao u odbranu svetinja Srpske ...
KURTI 15. MARTA UKIDA TAKSE NA SIROVINE, A OD 1. APRILA SVE
Kosovski premijer Aljbin Kurti danas je na vanrednoj konferenicji za medije u Prištini najavio ukidanje taksi na uvoz sirovina iz Srbije i Bosne i...
DOKTORSKA IGRA ĐOKOVIĆA- POLUFINALE I OSIGURANO PRVO MJESTO
Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira iz Serije 500 u Dubaiju, pošto je deklasirao Karena Hačanova sa 6:2, 6:2. Đoković je time t...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
ŠEŠELJ: SRBA U FBiH NEMA, A GRAD ISTOČNO SARAJEVO DRUGIMA NUDI USTUPKE
Četvrtak, 27.02.2020.
Republika Srpska
TRIVIĆ: ŠKOLE NE MOGU VODITI DJECU U UGOSTITELJSKE OBJEKTE
Srijeda, 26.02.2020.
BIH
UBISTVO SRPSKOG SVATA ORGANIZOVALO VOJNO KRILO SDA!
Četvrtak, 27.02.2020.