Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 14.12.2019.
VESELO U GUČI, VEČERAS FINALE TRUBAČA
Subota, 10.08.2019. | Princip News

 U Guči se održava 59. Sabor trubača, pa je ta dragačevska varošica ovih dana najveselija na Balkanu.

Karnevalska atmosfera, zvuci trube koji dopiru iza svakog ćoška privukli su na hiljade stranaca iz cijeloga svijeta, prenosi agencija Rina.

Svi veseli i nasmijani igraju uz trubače na ulicama, nekima uspjeva da uhvate ritam, nekima baš i ne, ali to je najmanje bitno.

“Sve je odlično, Srbija je Guča, najbolje se provedem kad dođem ovdje. Obožavam trube, uz nju se sve brige se zaborave. Ovde dolazim nekoliko godina i sve je bolje i bolje”, kaže Filip koji je došao iz Francuske.

Brojni Španci, Poljaci, Argentinci i Česi prevalili su na hiljade kilometara kako bi vidjeli Guču, čuli trubu i probali srpske specijalitete.

Srpskom prestonicom trube su tokom sabora prodefilovali svi učesnici i predstavilo se svih 16 orkestara koji učestvuju na finalnom takmičenju, ali i gosti iz inostranstva.

Prema programu, finalno takmičenje održava se večeras, poslije čega će u kasnim časovima biti proglašeni i pobjednici ovogodišnjeg sabora.

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
U VITEZU ŠEST MEDALJA ZA SLAVIJU
Mladi borci Džudo kluba "Slavija" danas su osvojili šest medalja na Međunarodnom turniru "Vitez open 2019". Srebrne medalje za klub iz Isto...
USKORO PREMIJERA NOVOG RUSKOG FILMA SA BIKOVIĆEM (VIDEO)
Poslijee premijernog prikazivanja filma u Moskvi, u Beograd stiže ruska hit komedija "Sluga" sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi. Premijera ...
"NAMRGOĐENA" BEBA POSTALA HIT NA INTERNETU (FOTO)
Jedna djevojčica dostigla je svjetsku slavu za svega tri sedmice svog života. Naime, malena Luna Musa je zbog svoje zanimljive namrgođene fac...
CVIJANOVIĆ: PROGRAM REFORMI PODRAZUMIJEVA SARADNJU, ALI NE I ČLANSTVO U NATO
Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je večeras da Program reformi BiH nije nikakav tajni dokument o članstvu u NATO kako tvrdi...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
NEŠIĆ: PROTIV BOŽOVIĆA JE GRUPICA U DNS KOJA JE PREDLOŽILA TINTORETA
Petak, 13.12.2019.
Republika Srpska
DIJANA GRAHOVAC NAPUSTILA SDS
Petak, 13.12.2019.
BIH
MLAĐEN BOŽOVIĆ JOŠ JEDAN KANDIDAT DNS-a ZA FUNKCIJU MINISTRA
Petak, 13.12.2019.