Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 14.12.2019.
BORIS POPIĆ POBJEDNIK MEMORIJALNOG ŠAHOVSKOG TURNIRA „SRĐAN KNEŽEVIĆ – BELI VUK“
Ponedeljak, 12.08.2019. | Princip News
Boris Popić iz Pala, član Šahovskog kluba „Slavija“ pobjednik je prvog memorijalnog šahovskog turnira, koji je posvećen komandantu jedinice Vojske Republike Srpske „Beli vukovi“ Srđanu Kneževiću, a koji je otvoren juče u Tvrdimićima u opštini Istočno Novo Sarajevo.

Šahovski turnir, za koji su se prijavila 22 najbolja igrača sa područja opština Istočnog Sarajeva i Rogatice, organizovao je Šahovski klub „Slavija“ iz Istočnog Sarajeva.

Direktor Kluba Jovo Janjić rekao je da se turnir igrao u devet kola po švajcarskom sistemu, a tempo igre je deset minuta po igraču.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti u opštini Istočno Novo Sarajevo Igor Đokanović, koji je otvorio turnir, rekao je novinarima da na izletištu, na kojem je lani podignut spomenik legendarnom komandantu koji je svirepo ubijen prije 21 godinu, građani mogu da upražnjavaju različite sportske, umjetničke, kulturne i druge aktivnosti.

Učesnik turnira Radovan Rosić rekao je da se šahisti „Slavije“ rado i često druže sa kolegama širom Republike Srpske.

Prvi memorijalni turnir „Srđan Knežević – Beli vuk“ podržali su Opštinska uprava Istočno Novo Sarajevo, Pečenjara „Stanković“ i Međunarodna organizacija „World Vision“.

Srđan Knežević ubijen je u avgustu 1998. godine ispred ulaza u zgradu u kojoj je stanovao u centru Pala, a njegove ubice nikada nisu pronađene.

U vrijeme ubistva, Knežević je bio zamjenik načelnika Centra javne bezbjednosti Srpsko Sarajevo./OPŠTINAINS/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
MLADE SEKCIJE ZASLUŽUJU DESETKU: RUKOMETNI SAVEZ SRPSKE SVE VIŠE JAČA
Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske u Bijeljini istaknuto je zadovoljstvo urađenim u dosadašnjem periodu. T...
U PALAMA OBILJEŽENO 90 GODINA ALPINIZMA NA ROMANIJI
U Palama je večeras obilježeno 90 godina alpinizma na Romaniji, a proslavi jubileja prisustvovali alpinisti iz Srbije, Crne Gore, Federacije BiH ...
U VITEZU ŠEST MEDALJA ZA SLAVIJU
Mladi borci Džudo kluba "Slavija" danas su osvojili šest medalja na Međunarodnom turniru "Vitez open 2019". Srebrne medalje za klub iz Isto...
USKORO PREMIJERA NOVOG RUSKOG FILMA SA BIKOVIĆEM (VIDEO)
Poslijee premijernog prikazivanja filma u Moskvi, u Beograd stiže ruska hit komedija "Sluga" sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi. Premijera ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
NEŠIĆ: PROTIV BOŽOVIĆA JE GRUPICA U DNS KOJA JE PREDLOŽILA TINTORETA
Petak, 13.12.2019.
Republika Srpska
DIJANA GRAHOVAC NAPUSTILA SDS
Petak, 13.12.2019.
BIH
MLAĐEN BOŽOVIĆ JOŠ JEDAN KANDIDAT DNS-a ZA FUNKCIJU MINISTRA
Petak, 13.12.2019.