Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Nedelja, 18.08.2019.
BORIS POPIĆ POBJEDNIK MEMORIJALNOG ŠAHOVSKOG TURNIRA „SRĐAN KNEŽEVIĆ – BELI VUK“
Ponedeljak, 12.08.2019. | Princip News
Boris Popić iz Pala, član Šahovskog kluba „Slavija“ pobjednik je prvog memorijalnog šahovskog turnira, koji je posvećen komandantu jedinice Vojske Republike Srpske „Beli vukovi“ Srđanu Kneževiću, a koji je otvoren juče u Tvrdimićima u opštini Istočno Novo Sarajevo.

Šahovski turnir, za koji su se prijavila 22 najbolja igrača sa područja opština Istočnog Sarajeva i Rogatice, organizovao je Šahovski klub „Slavija“ iz Istočnog Sarajeva.

Direktor Kluba Jovo Janjić rekao je da se turnir igrao u devet kola po švajcarskom sistemu, a tempo igre je deset minuta po igraču.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti u opštini Istočno Novo Sarajevo Igor Đokanović, koji je otvorio turnir, rekao je novinarima da na izletištu, na kojem je lani podignut spomenik legendarnom komandantu koji je svirepo ubijen prije 21 godinu, građani mogu da upražnjavaju različite sportske, umjetničke, kulturne i druge aktivnosti.

Učesnik turnira Radovan Rosić rekao je da se šahisti „Slavije“ rado i često druže sa kolegama širom Republike Srpske.

Prvi memorijalni turnir „Srđan Knežević – Beli vuk“ podržali su Opštinska uprava Istočno Novo Sarajevo, Pečenjara „Stanković“ i Međunarodna organizacija „World Vision“.

Srđan Knežević ubijen je u avgustu 1998. godine ispred ulaza u zgradu u kojoj je stanovao u centru Pala, a njegove ubice nikada nisu pronađene.

U vrijeme ubistva, Knežević je bio zamjenik načelnika Centra javne bezbjednosti Srpsko Sarajevo./OPŠTINAINS/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
U 12 OSNOVNIH ŠKOLA U SRPSKOJ DIGITALIZACIJA UDŽBENIKA GEOGRAFIJE
U 12 osnovnih škola u Republici Srpskoj tokom prvog polugodišta školske 2019/2020. godine biće realizovan pilot-projekat digitalizacije sadrža...
AMBASADORI SAD I BRITANIJE U POSJETI KOD KOMŠIĆA UOČI SJEDNICE PREDSJEDNIŠTVA BIH
Neće biti sastanka predsjednika SDA, HDZ BiH i SNSD Bakira Izetbegovića, Dragana Čovića i Milorada Dodika prije zakazane sjednice Predsjedništ...
PROGNOZA ZA NAREDNU SEDMICU
 Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjer...
AUTOM USMRTILA PJEŠAKA U DOBOJU
Sedamdesetšestogodišnji pješak P.N. iz dobojskog mjesta Pločnik podlegao je povredama nakon što ga je u tom mjestu udario pasat. Za volanom...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Istočno Sarajevo
OPŠTINA ISTOČNA ILIDŽA DODIJELILA 13 STIPENDIJA
Subota, 17.08.2019.
Republika Srpska
POMOZIMO MILICI DA POBIJEDI TEŠKU BOLEST (FOTO)
Petak, 16.08.2019.
BIH
MARKO VUJOVIĆ V.D. UPRAVNIK ZATVORA U VOJKOVIĆIMA
Subota, 17.08.2019.