Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 20.09.2019.
ISTOČNO SARAJEVO: POČEO ŠAHOVSKI TURNIR SLIJEPIH I SLABOVIDIH
Četvrtak, 12.09.2019. | Princip News
Šahovski turnir slijepih i slabovidih lica, u okviru kojeg će biti održan prijateljski meč reprezentacija Republike Srpske i Srbije, počeo je danas u Istočnom Sarajevu.

Predsjednik Gradske organizacije slijepih i slabovidih Istočno Sarajevo Momir Ašonja rekao je novinarima da će u 15.00 časova svečano biti otvoreno 16. Šahovsko prvenstvo slijepih i slabovidih Srpske, kada će biti odigrano i prvo kolo.

"U 17.00 časova na 12 ploča predviđen je prijateljski šahovski meč reprezentacija Republike Srpske i Srbije sa najboljim šahistima grada Istočno Sarajevo, a sutra će biti nastavljeno šahovsko prvenstvo", naveo je Ašonja.

On je napomenuo da će prijateljski mečevi u kojima će učestvovati 30 ekipa biti odigrani povodom 17. septembra - krsne slave Istočnog Sarajeva, Svetog Petra Dabrobosanskog.

Ašonja je dodao da je, osim takmičenja, mnogo važnije druženje, odnosno obnavljanje starih i sticanje novih prijateljstava.

"Nas održava ljubav prema šahu jer se tu možemo takmičiti sa šahistima bez vizuelnog hendikepa. Održava nas i ljubav prema sportu, a najviše vedar duh koji osvjetljava tamu u kojoj živimo", naglasio je Ašonja.

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić rekao je da su slijepa i slabovida lica dio društva kojem treba podrška kako bi mogli normalno da žive, pa i da se takmiče.

"Kroz šahovski turnir utičemo na produbljivanje veza Republike Srpske i Srbije", naveo je Lučić i dodao da je grad Istočno Sarajevo u prethodnom periodu obezbijedio finansijska sredstva za kupovinu prostora u kojem se Udruženje nalazi.

Član Predsjedništva Saveza slijepih i slabovidih Republike Srpske Ljubinko Rebić istakao je da ovaj turnir predstavlja promovisanje sporta za lica sa invaliditetom kako bi ove osobe bile prikazane kao aktivni članovi društva.

Prema riječima predsjednika Nacionalnog saveza slijepih i slabovidih Srbije Petra Rankovića, dogovor sa Savezom slijepih i slabovidih Republike Srpske je da jedne godine domaćin turnira bude Srpska, a druge Srbija.

"Dogovor je da se turnir održava u različitim gradovima", rekao je Ranković.

Organizator današnjeg turnira je Gradska organizacija slijepih i slabovidih Istočno Sarajevo, a sponzori grad Istočno Sarajevo i opština Istočna Ilidža.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
NEPOZNAT MOTIV: UBIJEN HOLANDSKI FUDBALER
Holandski profesionalni fudbaler Kelvin Mejnard ubijen je u 32. godini hicima iz vatrenog oružja, potvrdila je u četvrtak amsterdamska policija. ...
ČIKA ĐORĐE U DESETOJ DECENIJI PONOSNO STOJI DOK SE INTONIRA BOŽE PRAVDE (VIDEO)
Iako ima 91 godinu, čuvar srpskog vojničkog groblja na Zejtinliku, Đorđe Mihailović ili kako ga mnogi Srbi od milja zovu “Čika Đorđe” n...
DVIJE OSOBE POVRIJEĐENE U NESREĆI NA PUTU SARAJEVO-TRNOVO
Na putu prema Trnovu iz pravca Sarajeva desila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo jedno putničko vozilo i kombi. U nesreći koja se ...
U PRIPREMI RIGOROZAN ZAKON, SEKS IZVAN BRAKA ĆE SE PAPRENO KAŽNJAVATI
Indonezija priprema novi krivični zakon kojim će kažnjavati vanbračni seks te uvesti stroge kazne za one koji vrijeđaju predsjednikov ugled. ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
GRAĐANI ISTOČNOG SARAJEVA UPOZNATI O RADU UDRUŽENJA "PERSPEKTIVA PLUS"
Srijeda, 18.09.2019.
Republika Srpska
SNSD: IZABRANI POTPREDSJEDNICI STRANKE
Srijeda, 18.09.2019.
BIH
UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA UBISTVO PRIPADNICE GRANIČNE POLICIJE BIH
Četvrtak, 19.09.2019.