Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 28.02.2020.
ISTOČNO SARAJEVO: POČEO ŠAHOVSKI TURNIR SLIJEPIH I SLABOVIDIH
Četvrtak, 12.09.2019. | Princip News
Šahovski turnir slijepih i slabovidih lica, u okviru kojeg će biti održan prijateljski meč reprezentacija Republike Srpske i Srbije, počeo je danas u Istočnom Sarajevu.

Predsjednik Gradske organizacije slijepih i slabovidih Istočno Sarajevo Momir Ašonja rekao je novinarima da će u 15.00 časova svečano biti otvoreno 16. Šahovsko prvenstvo slijepih i slabovidih Srpske, kada će biti odigrano i prvo kolo.

"U 17.00 časova na 12 ploča predviđen je prijateljski šahovski meč reprezentacija Republike Srpske i Srbije sa najboljim šahistima grada Istočno Sarajevo, a sutra će biti nastavljeno šahovsko prvenstvo", naveo je Ašonja.

On je napomenuo da će prijateljski mečevi u kojima će učestvovati 30 ekipa biti odigrani povodom 17. septembra - krsne slave Istočnog Sarajeva, Svetog Petra Dabrobosanskog.

Ašonja je dodao da je, osim takmičenja, mnogo važnije druženje, odnosno obnavljanje starih i sticanje novih prijateljstava.

"Nas održava ljubav prema šahu jer se tu možemo takmičiti sa šahistima bez vizuelnog hendikepa. Održava nas i ljubav prema sportu, a najviše vedar duh koji osvjetljava tamu u kojoj živimo", naglasio je Ašonja.

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić rekao je da su slijepa i slabovida lica dio društva kojem treba podrška kako bi mogli normalno da žive, pa i da se takmiče.

"Kroz šahovski turnir utičemo na produbljivanje veza Republike Srpske i Srbije", naveo je Lučić i dodao da je grad Istočno Sarajevo u prethodnom periodu obezbijedio finansijska sredstva za kupovinu prostora u kojem se Udruženje nalazi.

Član Predsjedništva Saveza slijepih i slabovidih Republike Srpske Ljubinko Rebić istakao je da ovaj turnir predstavlja promovisanje sporta za lica sa invaliditetom kako bi ove osobe bile prikazane kao aktivni članovi društva.

Prema riječima predsjednika Nacionalnog saveza slijepih i slabovidih Srbije Petra Rankovića, dogovor sa Savezom slijepih i slabovidih Republike Srpske je da jedne godine domaćin turnira bude Srpska, a druge Srbija.

"Dogovor je da se turnir održava u različitim gradovima", rekao je Ranković.

Organizator današnjeg turnira je Gradska organizacija slijepih i slabovidih Istočno Sarajevo, a sponzori grad Istočno Sarajevo i opština Istočna Ilidža.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
RUSKI MEDIJI: TURSKA VOJSKA GAĐA RUSKE AVIONE U IDLIBU
Turske jedinice gađaju pozicije sirijskih vladinih snaga i ruske avione u provinciji Idlib, navodi se u reportaži televizije “Rusija 24”. ...
VLADO GEORGIEV U ODBRANI SVETINJA SA SVOJIM NARODOM
Kantautor Vlado Georgiev pridružio se večeras litiji u Herceg Novom i zajedno sa svojim narodom sa juga Crne Gore stao u odbranu svetinja Srpske ...
KURTI 15. MARTA UKIDA TAKSE NA SIROVINE, A OD 1. APRILA SVE
Kosovski premijer Aljbin Kurti danas je na vanrednoj konferenicji za medije u Prištini najavio ukidanje taksi na uvoz sirovina iz Srbije i Bosne i...
DOKTORSKA IGRA ĐOKOVIĆA- POLUFINALE I OSIGURANO PRVO MJESTO
Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira iz Serije 500 u Dubaiju, pošto je deklasirao Karena Hačanova sa 6:2, 6:2. Đoković je time t...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
ŠEŠELJ: SRBA U FBiH NEMA, A GRAD ISTOČNO SARAJEVO DRUGIMA NUDI USTUPKE
Četvrtak, 27.02.2020.
Republika Srpska
TRIVIĆ: ŠKOLE NE MOGU VODITI DJECU U UGOSTITELJSKE OBJEKTE
Srijeda, 26.02.2020.
BIH
UBISTVO SRPSKOG SVATA ORGANIZOVALO VOJNO KRILO SDA!
Četvrtak, 27.02.2020.