Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Srijeda, 19.06.2019.
MAREJ NAJAVIO KRAJ: MOŽDA JE AUSTRALIJAN OPEN MOJ POSLJEDNJI TURNIR
Petak, 11.01.2019. | Princip News
Nakon niza povreda, operacija i pokušaja da se oporavi i vrati na teren, Endi Marej bori se i pred predstojeći Australijan open. Svijet je u noći između četvrtka i petka obišla vijest o najavi kraja karijere britanskog tenisera. Ako i nije došao kraj, on je izvjesno sasvim blizu.

Povrede su, izgleda, pobijedile želju da još neko vreme bude na Turu.

Endi Marej sprema se da nastupi na Australijan openu koji počinje u ponedeljak, ali kako je sam najavio moglo bi da se dogodi da upravo to bude i posljednji turnir na kome će igrati iako bi želio da se povuče na Vimbldonu.

Kako je rekao, želio bi da kraj karijere objavi nakon nastupa na Vimbldonu, ali plaši se da neće moći da izdrži toliko.

Na konferenciji za medije, Marej je bio veoma emotivan, čak je nakon kratkog odgovaranja na pitanja u suzama napustio salu za konferencije, ali se vratio i nastavio razgovor sa novinarima.

Rekao je da kuk nije dobro ni nakon operacije i terapija. Nakon toga je uslijedila pauza posle koje se Marej vratio uz izvinjenje.

"Ne osjećam se dobro. Veoma dugo se borim, i u posljednjih 20 mjeseci konstantno osećam jaku bol. Mislim da sam već pokušao sve što je bilo moguće da se oporavim, da dovedem kuk u dobro stanje, ali ništa nije pomoglo", rekao je Škot.

"Vimbldon je mjesto gdje želim da završim karijeru, ali nisam siguran da ću u toj namjeri uspjeti. Ne mogu zauvijek da nastavim ovako kada ne znam da li postoji trenutak kada će bol proći. To sam rekao i mom timu", rekao je Marej i ponovo se rasplakao.

"Nisam siguran da ću uz ovakve bolove moći da igram još četiri ili pet mjeseci", kaže teniser koji je objasnio da mu je predlagana još jedna operacija koja bi bila zahtjevnija i ozbiljnija od prethodne.

"Mogu da igram, ali uz određene granice. Ali uz ta ograničenja i bolove ne mogu ni najmanje da uživam u treninzima i mečevima", rekao je Marej koji je rekao da i ne razmišlja da karijeru nastavi možda kao dubl igrač.

Marej je postao profesionalac 2005. godine. Od tada je osvojio 45 titula, od čega su dvije sa Gren Slemova na Vimbldonu i jedna sa US opena. Tri puta je osvajao medalju na Olimpijskim igrama - bio je zlatni u Londonu i Riju, a u Londonu je osvojio i bronzu u mješovitom dublu. Bio je prvi reket sveta 2016. godine kada je pobjedio i na Završnom turniru.


/SPORT KLUB/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ZAVRŠENI "DANI VOJISLAVA LUBARDE" U ROGATICI
 U Rogatici je u okviru manifestacije "Dani Vojislava Lubarde" održano književno veče posvećeno romanu "Vaznesenje" za koji ovaj pisac 1989. g...
KIŠA, OLUJA, PREKID I PREOKRET: VATERPOLISTI SRBIJE SAVLADALI AUSTALIJU
Vaterpolo reprezentacija Srbije sinoć je u burnom meču, koji je na sat vremena prekinulo nevrijeme koje je zadesilo Beograd, pobijedila Australi...
VELIKA AKCIJA POLICIJE: TRI LICA UHAPŠENA, ODUZETA VEĆA KOLIČINA DROGE I EKSPLOZIVA
Tri lica su lišena slobode, dok je veća količina opojne droge oduzeta prilikom realizacije višemjesečne operativne akcije kodnog naziva "Teata...
KARAN: NEFORMIRANJE VLASTI NA NIVOU BiH UDAR NA INSTITUCIJE SRPSKE
Direktna posljedica neformiranja vlasti na svim nivoima u Federaciji BiH /FBiH/ i na nivou BiH jeste udar na budžet Republike Srpske, funkcionisan...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
ISTOČNA ILIDŽA: UHAPŠEN ZBOG PRIJETNJI I PUCANJA IZ PIŠTOLJA U VAZDUH
Ponedeljak, 17.06.2019.
Republika Srpska
DEVET UHAPŠENIH U AKCIJI "KLUB DVA", PRETRESI NA 15 LOKACIJA
Ponedeljak, 17.06.2019.
BIH
IZGORJELA KLADIONICA U SARAJEVU (VIDEO)
Utorak, 18.06.2019.