Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Srijeda, 22.05.2019.
MEĐUOPŠTINSKE OMLADINSKE SPORTSKE IGRE OD 3. DO 7. JULA U SOKOCU
Srijeda, 15.05.2019. | Princip News
 Međuopštinske omladinske sportske igre /MOSI/ "Sokolac 2019" biće održane od 3. do 7. jula u Sokocu, pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, zaključeno je na današnjoj sjednici Skupštine MOSI U Sokocu.

Predsjednik Stalnog komiteta 56. Mosi Dejan Elez rekao je novinarima da je na prijedlog ovog tijela Skupština MOSI odlučila da na ovoj manifestaciji bude zastupljeno 15, a na Para-MOSI šest sportskih grana. 

"Igre će biti svečano otvorene u srijedu, 3. jula, u 15.00 časova, a zatvorene 7. jula u 12.00 časova", rekao je Elez i najavio početak niza zvaničnih aktivnosti vezanih za organizaciju najveće amaterske sportske manifestacije na Balkanu. 

On je dodao da su donesene i odluke o organizovanju i cijeni ishrane i smještajnih kapaciteta za sportiste i sportske radnike na 56. MOSI. 

Elez je istakao da preliminarne prijave opština koje žele da se uključe u ovu manifestaciju treba da budu dostavljene do 3. juna, a zvanične do 14. juna, čime će biti zatvoren krug prijavljivanja i poznat zvaničan podatak o broju opština učesnica, broju sportista, sportskih radnika i sportskih grana na ovim igrama. 

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica, koji je i predsjednik Organizacionog odbora 56. MOSI, rekao je da očekuje da će na ovoj sportskoj manifestaciji učestvovati predstavnici skoro 40 opština sa tromeđe Srbije, Crne Gore i BiH /Republike Srpske i Federacije BiH/. 

On je istakao da je opština Sokolac uključila sve svoje resurse i da ima podršku grada Istočno Sarajevo u organizaciji igara. 

"Imamo podršku i Vlade Republike Srpske i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji je pokrovitelj 56. MOSI i on će zajedno sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović otvoriti ovu manifestaciju u Sokocu", naveo je Bjelica. 

On je naglasio da sve teče prema planu u pripremama za organizaciju MOSI, da lokalna uprava radi na dogradnji infrastrukture za potrebe sporta i svih drugih komponenti bitnih za održavanje igara. 

Potpredsjednik Skupštine opštine Srebrenica Dragić Glišić izrazio je zadovoljstvo što je danas na Skupštini MOSI prihvaćena inicijativa da Sreberenica učestvuje u ovim međuopštinskim igrama. 

"Mislim da je u proteklom periodu bilo mnogo ružnih slika u svijetu o Srebrenici i zbog toga sportske manifestacije kao što su MOSI daju odličnu priliku da se Srebrenica predstavi u sasvim novom, drugom, i ljepšem svjetlu", istakao je Glišić. 

On je naglasio da je Srebrenica zajedno sa opštinom Bratunac uradila dosta na sportskoj infrastrukturi i da će biti ozbiljni kandidati za budućeg domaćina ovih igara s obzirom da imaju jezero Perućac, rijeku Drinu, dobre terene za sport na otvorenom i na vodi, te da planiraju izgradnju sportske dvorane. 

Predsjednik opštine Sevojno u Srbiji Ivan Marić rekao je novinarima da ova opština ima dosta omladine i sportista i da žele da se njihovi mladi ljudi druže sa vršnjacima iz Crne Gore, Republike Srpske, Federacije BiH i drugih krajeva Srbije. 

On je izrazio zahvalnost što je opština Sevojno danas prihvaćena u porodicu Međuopštinskih omladinskih sportskih igara.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
NEMA VREMENA ZA ODMOR: NEMANJA MAJDOV OTPUTOVAO U KINU
Džudista Crvene zvezde, Nemanja Majdov, otputovao je na Grend pri u kineski Hohot. Nakon što je prije dvije sedmice osvojio svoj prvi Grend sl...
FERRATI VIŠE NEĆE ISPORUČIVATI MOTORE ZA MASERATI
Iako još nije službeno potvrđeno hoće li do prestanka saradnje doći 2021. ili 2022. godine, ono što je sigurno je da Ferrari više neće ispo...
ĐOKOVIĆ SVOJ 32. ROĐENDAN POSVETIO DJECI SRBIJE
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je obilježavanje svog 32. rođendana posvetio djeci Srbije, objavljeno je na sajtu Fondacije "Novak Đoko...
DODIK I DORFER: DOBRI ODNOSI BIH I EUFOR-a
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i komandant Eufora u BiH Martin Dorfer konstatovali su danas da su između BiH, na svim nivoima,...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
DANAS I SUTRA U ISTOČNOM SARAJEVU KAMPANJA "RASTIMO SIGURNO"
Utorak, 21.05.2019.
Republika Srpska
DOGOVORENA RASPODJELA SVIH DIREKTORSKIH POZICIJA U SRPSKOJ
Utorak, 21.05.2019.
BIH
RIJEŠEN SLUČAJ NESEĆE NA STUPU: ŽENA SE UBILA SKOKOM IZ STANA STAMBENE ZGRADE
Srijeda, 22.05.2019.