Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 20.07.2019.
MEĐUOPŠTINSKE OMLADINSKE SPORTSKE IGRE OD 3. DO 7. JULA U SOKOCU
Srijeda, 15.05.2019. | Princip News
 Međuopštinske omladinske sportske igre /MOSI/ "Sokolac 2019" biće održane od 3. do 7. jula u Sokocu, pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, zaključeno je na današnjoj sjednici Skupštine MOSI U Sokocu.

Predsjednik Stalnog komiteta 56. Mosi Dejan Elez rekao je novinarima da je na prijedlog ovog tijela Skupština MOSI odlučila da na ovoj manifestaciji bude zastupljeno 15, a na Para-MOSI šest sportskih grana. 

"Igre će biti svečano otvorene u srijedu, 3. jula, u 15.00 časova, a zatvorene 7. jula u 12.00 časova", rekao je Elez i najavio početak niza zvaničnih aktivnosti vezanih za organizaciju najveće amaterske sportske manifestacije na Balkanu. 

On je dodao da su donesene i odluke o organizovanju i cijeni ishrane i smještajnih kapaciteta za sportiste i sportske radnike na 56. MOSI. 

Elez je istakao da preliminarne prijave opština koje žele da se uključe u ovu manifestaciju treba da budu dostavljene do 3. juna, a zvanične do 14. juna, čime će biti zatvoren krug prijavljivanja i poznat zvaničan podatak o broju opština učesnica, broju sportista, sportskih radnika i sportskih grana na ovim igrama. 

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica, koji je i predsjednik Organizacionog odbora 56. MOSI, rekao je da očekuje da će na ovoj sportskoj manifestaciji učestvovati predstavnici skoro 40 opština sa tromeđe Srbije, Crne Gore i BiH /Republike Srpske i Federacije BiH/. 

On je istakao da je opština Sokolac uključila sve svoje resurse i da ima podršku grada Istočno Sarajevo u organizaciji igara. 

"Imamo podršku i Vlade Republike Srpske i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji je pokrovitelj 56. MOSI i on će zajedno sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović otvoriti ovu manifestaciju u Sokocu", naveo je Bjelica. 

On je naglasio da sve teče prema planu u pripremama za organizaciju MOSI, da lokalna uprava radi na dogradnji infrastrukture za potrebe sporta i svih drugih komponenti bitnih za održavanje igara. 

Potpredsjednik Skupštine opštine Srebrenica Dragić Glišić izrazio je zadovoljstvo što je danas na Skupštini MOSI prihvaćena inicijativa da Sreberenica učestvuje u ovim međuopštinskim igrama. 

"Mislim da je u proteklom periodu bilo mnogo ružnih slika u svijetu o Srebrenici i zbog toga sportske manifestacije kao što su MOSI daju odličnu priliku da se Srebrenica predstavi u sasvim novom, drugom, i ljepšem svjetlu", istakao je Glišić. 

On je naglasio da je Srebrenica zajedno sa opštinom Bratunac uradila dosta na sportskoj infrastrukturi i da će biti ozbiljni kandidati za budućeg domaćina ovih igara s obzirom da imaju jezero Perućac, rijeku Drinu, dobre terene za sport na otvorenom i na vodi, te da planiraju izgradnju sportske dvorane. 

Predsjednik opštine Sevojno u Srbiji Ivan Marić rekao je novinarima da ova opština ima dosta omladine i sportista i da žele da se njihovi mladi ljudi druže sa vršnjacima iz Crne Gore, Republike Srpske, Federacije BiH i drugih krajeva Srbije. 

On je izrazio zahvalnost što je opština Sevojno danas prihvaćena u porodicu Međuopštinskih omladinskih sportskih igara.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
"TOP GAN" SE VRAĆA NA VELIKO PLATNO (VIDEO)
"Top Gan" se vratio u četvrtak kad se Tom Kruz (57) iznenada pojavio na Komik-konu kako bi prikazao prvi insert iz dugoočekivanog nastavka tog vo...
JEDITE BOROVNICE I USPORITE STARENJE
Muškarci i žene nemaju iste navike kada je riječ o ishrani i izboru svakodnevnih namirnica. Dok se ženama savjetuje ishrana sa više kalcijuma ...
SARA LUČIĆ 14. NA EVROPSKOM PRVENSTVU U ŠVEDSKOJ
Atletičarka sokolačkog kluba "Glasinac" Sara Lučić zauzela je 14. mjesto na Evropskom prvenstvu za juniore/ke u Švedskoj skokom uvis 178 centi...
HARADINAJ PODNIO OSTAVKU
Premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj podnio je ostavku na sjednici privremene vlade i rekao da je dobio poziv za saslušanje u Hagu u ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
U ISTOČNOM SARAJEVU UHAPŠENO LICE ZBOG ORGANIZOVANOG KRIMINALA
Četvrtak, 18.07.2019.
Republika Srpska
DODIK: SVAKOM NOVOM BRAČNOM PARU KREDIT OD 30.000KM
Petak, 19.07.2019.
BIH
ZA SAMO ŠEST DANA U SARAJEVU PRIJAVLJENO 57 SLUČAJEVA ZARAZNIH BOLESTI
Četvrtak, 18.07.2019.