Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Srijeda, 23.01.2019.
PARKIRANJE PO VOLJI SKORO KOŠTALO ŽIVOTA
Četvrtak, 26.04.2018. | Princip News

Svi smo svjedoci raznog parkiranja po cesti, trotoaru i zelenim površinama, i slobodno možemo reći, svi smo i žrtve takvog bahatog ponašanja koje policija ili ignoriše ili jednostavno ne radi dobro svoj posao.Takve situacije u našem gradu su svakodnevnica, a savjest vozača, koji su stalno u nekoj žurbi, kao da i ne postoji.

Takvo bezobzirno ponašanje u vožnji nastavlja da konstantno proizvodi saobraćajne nezgode, kao što je na, po sudarima već čuvenoj, raskrsnici kod Simpa. Na toj raskrsnici sada stoje semafori. Samo u zadnjoj sedmici februara na ovoj raskrsnici bila su četiri udesa, a u jednom od njih učestvovali su slavni nam čuvari reda lično! A i kada se nisu sudarali, udarali su starce na pješačkom prelazu i to toliko da su ih slali na intezivno liječenje  (slučaj kada je policajac u službenom automobilu udario pedesetsedmogodišnjaka). O tome niko od medija nije mnogo pisao. Međutim, mora se postaviti pitanje, da li neko treba da plati glavom, kako bi se taj problem riješio? To se zamalo i desilo.

U jednom od brojnih kafića, bar toga imamo dovoljno, bez ikakvog upozorenja, na pod je pao sredovječni čovjek. Proživljavao je epileptični napad. Dok se čekala hitna pomoć, čule su se sirene i auta i hitne pomoći. Hitna nije mogla proći od raznih pametnjaknjakovića koji parkiravaju po cesti dok obavljaju kupovinu, piju kafu, ili posebno zanimljivo, posjećuju zubara.Na sreću tog čovjeka, sve se ipak dobro završilo. Ali zar i preko ovoga ćutke da pređemo?

18-og aprila smo 8 sati, uz manje pauze, posmatrali broj auta koji se parkira na cesti ili trotuaru u Hilandarskoj ulici. Parkiralo se nevjerovatnih 49 vozila, pri tom, samo jednom je napisana kazna od strane komunalne policije.

Ako uzmemo u obzir da je za takvo parkiranje predviđena kazna od 40 KM, dolazimo do saznanja da smo taj dan propustili naplatiti čak 1960 KM. Ako to posmatramo na mjesečnom nivou, to je iznos od skoro 60,000 KM, za te pare svaki mjesec nekome možemo kupiti lijep stan, a na godišnjem nivou to je 705,600 KM. Ne razumijem se u nekretnine, ali zvuči kao mnogo stanova.

Grad kao grad bi zarađivao sjajan novac ako bi uposlio neku službu koja bi na raspolaganju imala pauka, možda bi tako naučila pameti gospodu koja je navikla da parkira gdje im se prohtije, a i zaposlila nekog gladnog čovjeka .

Ne mogu da shvatim, kako može biti normalno, da mi neko iz auta svira da se sklonim sa trotuara, valjda da priđe što bliže bankomatu i podgne kakvog novca što ga je pošteno zaradio. Zahvaljući tom bezobrazluku zbog kog zaobilazimo tolika parkirana auta, svi smo potencijalni olimpijski sportisti, vozili bi odličan slalom, samo da pređemo sa trotoara na kakav snijeg ili zamjenimo auta skijama.

U ovom gradiću ima dobrih ljudi, ali kakvi ljudi se nalaze za volanom,? Imajući u vidu tu činjenicu, sasvim je prirodno da su u svemu ispred nas, jer moramo zaobilaziti njihova auta da bilo gdje dođemo, a i kad ih zaobiđemo, prosto nas gaze. Ipak treba nastavljati ustajati, treba se boriti za intelekt, kulturu, ono pozorište i salu koje toliko čekamo, makar ih sami zidali. Samo moraćemo kad tad prestati da osuđujemo sve i svakoga, naročito vlast, koja, zamisli čuda, zadnjih par godina radi dobar posao, ali to još neće biti slučaj, jer prvo što će pasti na pamet bilo kome ko pročita ovaj tekst je to da me Ljubiša platio da napišem ovu rečenicu. Nisam niko naročito bitan da apelujem na nešto, ali dajte ljudi, parkirajte na parkingu, za parkinge smo svakako dali svaki centimetar grada, da parkiramo tamo gdje treba, svi bi imali dobar pritisak i zdravu krvnu sliku.Neka vrsta sinonima himne našeg grada, trebala bi biti Rundekova „Uzalud pitaš“ jer ovdje niko nigdje ne ide, svi stojimo sa upaljena „sva četiri“.
Pripremio : N.P. 

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
NAKNADAMA GRADE VODOVOD I KANALIZACIJU U ROGATICI
Budžet opštine Rogatica za ovu godinu projektovan je na iznos od 6,4 miliona maraka, što ga čini jednim od najvećih u posljednjih deset godina...
GIGANT JUGOSLOVENSKE INDUSTRIJE NAPUŠTA PROIZVODNJU TEŠKE OPREME, SLIJEDE OTKAZI
 Kompanija Đuro Đaković Industrijska rješenja donijela je odluku o napuštanju neprofitabilnog dijela djelatnosti proizvodnje teške opreme. ...
KOŠARKAŠI MLADOSTI OSVOJILI KUP SRPSKE
Košarkaši Mladosti iz Mrkonjić Grada osvojili su večeras na domaćem terenu Kup Republike Srpske pobjedom nad ekipom Leotara iz Trebinja. Ek...
VUČIĆ NAKON SASTANKA S MERKELOVOM: IMAMO RAZLIČITE POGLEDE NA KOSOVO
Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da ponovo posjeti Berlin, prenio je novinarima srpski predsje...
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
ISTOČNO NOVO SARAJEVO: MUŠKARAC U ZGRADI M:TEL-a PRIJETI DA ĆE SE ZAPALITI
Utorak, 22.01.2019.
Republika Srpska
U ROGATICI PROŠLE GODINE ROĐENA 101 BEBA
Utorak, 22.01.2019.
BIH
OS BIH: MEDIJSKI LINČ I EKSPRESNA KAZNA ZA SRPSKE VOJNIKE (FOTO+VIDEO)
Srijeda, 23.01.2019.