Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Ponedeljak, 06.07.2020.
POTREBNA SARADNJA KOMUNALNIH PREDUZEĆA I LOKALNE SAMOUPRAVE
Petak, 15.11.2019. | Princip News
U sektoru vodnih usluga u BiH neophodan je sistemski pristup jačanju kapaciteta koji će doprinijeti unapređenju operativnog i finansijskog poslovanja javnih komunalnih i vodovodnih preduzeća i jedinica lokalne samouprave s ciljem prevazilaženje izazova i problema, istakla je danas na Jahorini Bojana Kondić Panić.

Panićeva, koja je predavač na obuci za razvoj kompetencija izabranih opštinskih zvaničnika za usluge vodosnabdijevanja, navela je da je bitno da se kroz različite infrastrukturne projekte omogući stabilno i funkcionalno poslovanje komunalnih preduzeća, koje neće biti moguće bez jasne saradnje između komunalnih preduzeća i lokalnih samouprava.

"Naglasak obuke je da se stavi do znanja da je glavna odgovornost jedinica lokalne samouprave, koje su većinski vlasnici komunalnih preduzeća", rekla je Panićeva prije početka obuke na Jahorini.

Ona je navela da više od 40 odsto stanovništva BiH nema pristup sigurnoj vodi, da je manje od 40 odsto priključeno na kanalizacioni sistem, te da je mnogo vodovoda u BiH na granici likvidnosti ili je već u stečaju.

Prema njenim riječima, međunarodne organizacije su prepoznale značaj unapređenja stanja u ovom sektoru.

Ona je navela da se današnja obuka organizuje u okviru projekta "Regionalna mreža za razvoj kapaciteta za usluge vodosnabdijevanje i sanitacije", kojoj prisustvuju predstavnici i odbornici u skupštini 11 opština.

Panićeva je rekla da se na obuci fokusiraju na zakonske obaveze izabranih zvaničnika radi njihovog daljeg upoznavanja sa potrebama unapređenja efikasnosti rada komunalnih preduzeća za pružanje kvalitetnih usluga.

Predsjednik Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo Nataša Bogdanović Trifković rekla je da je opština 100 odsto vlasnik komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija", kao i ostalih komunalnih preduzeća na području ove opštine.

Ona dodaje da su na zavidnom nivou odnosi lokalnih zajednica i svih komunalnih preduzeća.

Savez opština i gradova Republike Srpske organizovao je u hotelu "Termag" na Jahorini sa partnerskim agencijama obuku za razvoj kompetencija izabranih opštinskih zvaničnika za usluge vodosnabdijevanja, odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda.
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
LJUBIŠA PROROK IZ I. SARAJEVA OSUĐEN NA OSAM MJESECI ROBIJE ZBOG RANJAVANJA SUGRAĐANINA
Tridesetosmogodišnji Ljubiša Prorok iz Istočnog Sarajeva osuđen je u Okružnom sudu u tom gradu na osam mjeseci robije jer je 2014. godine iz p...
ODLIKOVAN BAGERISTA KOJI JE ODBIO DA SRUŠI MANASTIRSKI KONAK KOD ULCINJA
Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije odlikovao je Miroslava Koprivicu iz Nikšića koji je odbio da bagerom ru...
LUBENICA OSVJEŽAVA, ČISTI ORGANIZAM, POMAŽE U MRŠAVLJENJU I ČUVA SRCE
Nema namirnice koja bolje gasi žeđ u vrelim ljetnjim danima od lubenice. Često za nju kažemo da je voće, ali ona je zapravo povrće i pripada ...
ŠTA PROTIV RĐE NA AUTU MOŽEMO SAMI, A ZA ŠTA MORAMO KOD MAJSTORA?
Vlasnike starijih automobila često zaboli glava na samo pominjanje riječi "rđa" i "korozija". Pojavljuje se na limariji, najčešće na podu ...
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner ZZZ RS novi
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
ZAVRŠEN FUDBALSKI TEREN NA TVRDIMIĆIMA (FOTO)
Subota, 04.07.2020.
Republika Srpska
ISTRAŽIVANJE PDP-a: IGOR RADOJIČIĆ OSTAJE GRADONAČELNIK BANJA LUKE
Subota, 04.07.2020.
BIH
U KANTONU SARAJEVO OD SUTRA NA SNAZI NOVE RESTRIKTIVNE MJERE
Nedelja, 05.07.2020.