Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Srijeda, 27.05.2020.
SAVEZ OPŠTINA I GRADOVA SRPSKE: POBOLJŠATI KVALITET USLUGA VODOSNABDIJEVANJA (VIDEO)
Ponedeljak, 25.02.2019. | Princip News
Cilj promocije projekta "Regionalna mreža za razvoj kapaciteta za usluge vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda" je unapređenje kapaciteta jedinica lokalnih samouprava i vodovoda u Republici Srpskoj, rekao je generalni sekretar Saveza opština i gradova Republike Srpske Aco Pantić.

"Pokušaćemo dati odgovor na pitanje kako unaprijediti oblast upravljanja vodovodnim sistemima u Republici Srpskoj. Zainteresovanost Saveza za organizovanje ovog događaja proizilazi iz činjenice da smo zastupnici interesa jedinica lokalne samouprave, a sa druge strane opštine i gradovi su osnivači vodovodnih preduzeća u Srpskoj", istakao je Pantić. 

Savez opština i gradova Republike Srpske u saradnji sa udruženjem "Vodovodi Republike Srpske" predstavili su danas u Istočnom Sarajevu prednosti i vrijednosti projekta "Regionalna mreža za razvoj kapaciteta za usluge vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda", uključujući proizvode za razvoj kapaciteta javno-komunalnih preduzeća. 

Stručna analiza pokazala je da su nedostatak ekonomskog razvoja i finansijskih resursa najveći izazovi za razvoj kapaciteta lokalnih zajednica u regiji kada su u pitanju usluge vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda. 

Proizvodi za razvoj kapaciteta, obrazovanje i savjetodavna podrška potrebni su u pronalaženju resursa, stvaranju mreže stručnjaka i sticanju i razmjeni znanja. 

Predsjednik Udruženja "Vodovodi Republike Srpske" Zoran Popović istakao je da projekat pruža edukaciju, obuku i savjete, s ciljem pružanje podrške u razvoju lokalne zajednice, odnosno, u poboljšanju kvaliteta usluga u vodosnabdjevanju i odvodu otpadnih voda. 

"Cilj je da se približimo građanima u što boljoj i efikasnijoj usluzi. Pokušaćemo prenijeti stečena znanja konkretno na lokalna preduzeća", istakao je Popović, koji je i direktor preduzeća "Vodovod" iz Banjaluke. 

Popović je rekao je da sa željom da se pruži bolja usluga građanima u vodosnabdijevanju i odvodu otpadnih voda, Udruženje pravi planove i pokušava da stečena iskustva u saradnji sa međunarodnim organizacijama i različitim aktivnostima prenese vodovodnim preduzećima na nivo lokalne zajednice. 

Direktor njemačkog društva za međunarodnu tehničku saradnju /GIZ/ u BiH Petar Volf naglasio je da je ponosan na činjenicu da su doprinijeli razvoju ovog projekta i poželio uspjeh u realizaciji planiranih aktivnosti. 

Predstavljanja projekta koji sprovodi Savez opština i gradova u saradnji sa Mrežom asocijacija lokalnih vlasti Jugoistočne Evrope i Međunarodnom asocijacijom vodovodnih preduzeća u slivu rijeke Dunav održano je u Administrativnom centru grada Istočno Sarajevo. 

Predstavljanju projekta prisustvovali su gradonačelnici, načelnici opština, direktori vodovodnih preduzeća, predstavnici donatora, resornih ministarstava i predstavnici akademske zajednice. 

 
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ISTOČNO NOVO SARAJEVO: OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA "SVE JE STALO U JEDAN TRENUTAK"
Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić otvorio je večeras izložbu fotografija "Sve je stalo u jedan trenutak", koje su nastal...
ĆOSIĆ: POVELJA VUČIĆU, POSTHUMNO ODLIKOVANJE DOKTORU LAZIĆU
Opština Istočno Novo Sarajevo dodijelila je povelje predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću za doprinos i podršku izgradnji Trga "Srbija" na pod...
TRAGIČNA LJUBAVNA PRIČA SERGEJA JESENJINA I ISIDORE DANKAN (FOTO)
Sergej Jesenjin bio je čovek nježnog pera i još nježnije duše, tako tanane da je čak i povrijeđena sujeta mogla da je teško ozlijedi. Bio ...
DODIK: SRPSKA NE DOZVOLJAVA ODUZIMANJE VOJNE IMOVINE
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska ne dozvoljava oduzimanje vojne imovine, u tome je istrajna i nema nijed...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
IZ PEKARE U ISTOČNOM SARAJEVU UKRAO NOVAC
Utorak, 26.05.2020.
Republika Srpska
OTEŽAVAJUĆE OKOLNOSTI ZA UGOSTITELJE I TRGOVCE: KORONA UGASILA KLIME
Utorak, 26.05.2020.
BIH
KOŠARAC: SNSD POKAZAO SNAGU OTVARANJEM DISCIPLINSKOG POSTUPKA
Srijeda, 27.05.2020.