Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Utorak, 12.11.2019.
SAVEZ OPŠTINA I GRADOVA SRPSKE: POBOLJŠATI KVALITET USLUGA VODOSNABDIJEVANJA (VIDEO)
Ponedeljak, 25.02.2019. | Princip News
Cilj promocije projekta "Regionalna mreža za razvoj kapaciteta za usluge vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda" je unapređenje kapaciteta jedinica lokalnih samouprava i vodovoda u Republici Srpskoj, rekao je generalni sekretar Saveza opština i gradova Republike Srpske Aco Pantić.

"Pokušaćemo dati odgovor na pitanje kako unaprijediti oblast upravljanja vodovodnim sistemima u Republici Srpskoj. Zainteresovanost Saveza za organizovanje ovog događaja proizilazi iz činjenice da smo zastupnici interesa jedinica lokalne samouprave, a sa druge strane opštine i gradovi su osnivači vodovodnih preduzeća u Srpskoj", istakao je Pantić. 

Savez opština i gradova Republike Srpske u saradnji sa udruženjem "Vodovodi Republike Srpske" predstavili su danas u Istočnom Sarajevu prednosti i vrijednosti projekta "Regionalna mreža za razvoj kapaciteta za usluge vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda", uključujući proizvode za razvoj kapaciteta javno-komunalnih preduzeća. 

Stručna analiza pokazala je da su nedostatak ekonomskog razvoja i finansijskih resursa najveći izazovi za razvoj kapaciteta lokalnih zajednica u regiji kada su u pitanju usluge vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda. 

Proizvodi za razvoj kapaciteta, obrazovanje i savjetodavna podrška potrebni su u pronalaženju resursa, stvaranju mreže stručnjaka i sticanju i razmjeni znanja. 

Predsjednik Udruženja "Vodovodi Republike Srpske" Zoran Popović istakao je da projekat pruža edukaciju, obuku i savjete, s ciljem pružanje podrške u razvoju lokalne zajednice, odnosno, u poboljšanju kvaliteta usluga u vodosnabdjevanju i odvodu otpadnih voda. 

"Cilj je da se približimo građanima u što boljoj i efikasnijoj usluzi. Pokušaćemo prenijeti stečena znanja konkretno na lokalna preduzeća", istakao je Popović, koji je i direktor preduzeća "Vodovod" iz Banjaluke. 

Popović je rekao je da sa željom da se pruži bolja usluga građanima u vodosnabdijevanju i odvodu otpadnih voda, Udruženje pravi planove i pokušava da stečena iskustva u saradnji sa međunarodnim organizacijama i različitim aktivnostima prenese vodovodnim preduzećima na nivo lokalne zajednice. 

Direktor njemačkog društva za međunarodnu tehničku saradnju /GIZ/ u BiH Petar Volf naglasio je da je ponosan na činjenicu da su doprinijeli razvoju ovog projekta i poželio uspjeh u realizaciji planiranih aktivnosti. 

Predstavljanja projekta koji sprovodi Savez opština i gradova u saradnji sa Mrežom asocijacija lokalnih vlasti Jugoistočne Evrope i Međunarodnom asocijacijom vodovodnih preduzeća u slivu rijeke Dunav održano je u Administrativnom centru grada Istočno Sarajevo. 

Predstavljanju projekta prisustvovali su gradonačelnici, načelnici opština, direktori vodovodnih preduzeća, predstavnici donatora, resornih ministarstava i predstavnici akademske zajednice. 

 
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
RANDORIJU PET ZLATNIH MEDALJA NA EVROPSKOM KUPU ZA DJECU U MOSTARU (FOTO)
Džudo klub "Randori" osvojio je pet zlatnih i dvije srebrne medalje na međunarodnom turniru "Borsa open" koji je održan proteklog vikenda u M...
LONDON: ĐOKOVIĆ PROTIV TIMA OKO 21 ČAS
Srpski teniser Novak Đoković sastaje se sa Austrijancem Dominikom Timom u meču drugog kola Grupe "Bjern Borg" Završnog turnira u Londonu. Meč ...
LIJEK FLAVAMED POVUČEN SA TRŽIŠTA BIH
Sa tržišta BiH povučen je lijek Flavamed 15 mg/5 ml oralna otopina zbog sumnje u neispravnost u kvaliteta lijeka. "Berlin-Chemie Menarini BH ...
OTVARANJE ZIMSKE SEZONE NA JAHORINI 7. DECEMBRA UZ BRAJANA FERIJA
 Zimska turistička sezona na Jahorini počeće 7. decembra koncertom svjetske muzičke zvijezde Brajana Ferija, a karte se mogu kupiti još danas...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
SAOBRAĆAJNA NEZGODA NA PUTU TRNOVO- ISTOČNA ILIDŽA (FOTO)
Nedelja, 10.11.2019.
Republika Srpska
NEVRIJEME NA JUGU SRPSKE: GROM UDARIO U KUĆU U KOJOJ JE BILO DIJETE (FOTO)
Nedelja, 10.11.2019.
BIH
MEKTIĆ PREDLOŽIO PERICU STANIĆA ZA DIREKTORA SIPE
Ponedeljak, 11.11.2019.