Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Srijeda, 19.06.2019.
SJAJAN GEST MLADIH BOKSERA JEDINSTVENI REGION NOKAUTIRA NETOLERANCIJU
Petak, 14.12.2018. | Princip News
Poruka koju su mladi bokseri i bokserke promovisali od juna meseca posebno je odjeknula u Somboru, tokom Omladinske zlatne rukavice, a zapravo je deo projekta "Nokaut za netoleranciju".
 
Ovaj projekat uz podršku Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) realizuje udruženje Intermedia iz Blaca, Republika Srbija, u parnerstvu sa Omladinskim klubom Nikšić i bokserskim savezima iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore.
 
U proteklim mesecima mladi učesnici projekta obučavali su se da budu vršnjački edukatori, putovali su i družili se, snimali promotivne i edukativne spotove, ali i trenirali i pripremali se zajedno, ukazujući na značaj regionalne saradnje, ali i na ulogu koju sport i sportisti imaju u promociji pozitivnih društvenih vrednosti poput tolerancije, uzajamnog razumevanja, fer-pleja i kulture suživota.
 
- Sport je moćan instrument u borbi protiv svih negativnih pojava prisutnih u našim društvima – diskriminacije, netolerancije, govora mržnje i svih oblika nasilja - jedinstveni su u svojoj poruci mladi bokseri i bokserke.
 
Oni dodaju da im je projekat pomogao da shvate koji uticaj imaju na svoje vršnjake, te da su sa ponosom spremni da ponesu zvanje "ambasadora tolerancije i pomirenja" zalažući se upravo za ove vrednosti kako u regionu, tako i šire.
 
Uključeni bokserski savezi pružili su punu podršku svim projektnim aktivnostima, a deo istih bili su i sami treneri, ali i selektori različitih uzrasnih kategorija, sa kojima će se u narednom periodu pojačati rad.
 
- Uloga trenera nije samo da utiče na fizičke karakteristike sportiste, on je i učitelj i pedagog sa direktnim uticajem na formiranje ličnosti deteta i to je pravac u kome ćemo se kretati u narednom periodu - istakao je Vladimir Mitrović, koordinator projekta "Nokaut za netoleranciju".
 
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
TRAMP PRODUŽIO VAŽENJE POVIŠENOG STEPENA UPOZORENJA ZA BALKAN
Američki predsjednik Donald Tramp produžio je važenje povišenog stepena upozorenja u vezi sa Zapadnim Balkanom koje je na snazi od 2001. godine...
ZAVRŠENI "DANI VOJISLAVA LUBARDE" U ROGATICI
 U Rogatici je u okviru manifestacije "Dani Vojislava Lubarde" održano književno veče posvećeno romanu "Vaznesenje" za koji ovaj pisac 1989. g...
KIŠA, OLUJA, PREKID I PREOKRET: VATERPOLISTI SRBIJE SAVLADALI AUSTALIJU
Vaterpolo reprezentacija Srbije sinoć je u burnom meču, koji je na sat vremena prekinulo nevrijeme koje je zadesilo Beograd, pobijedila Australi...
VELIKA AKCIJA POLICIJE: TRI LICA UHAPŠENA, ODUZETA VEĆA KOLIČINA DROGE I EKSPLOZIVA
Tri lica su lišena slobode, dok je veća količina opojne droge oduzeta prilikom realizacije višemjesečne operativne akcije kodnog naziva "Teata...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
ISTOČNA ILIDŽA: UHAPŠEN ZBOG PRIJETNJI I PUCANJA IZ PIŠTOLJA U VAZDUH
Ponedeljak, 17.06.2019.
Republika Srpska
SA GRAĐANIM SRPSKE MUP ĆE UBUDUĆE KOMUNICIRATI NA OVAJ NAČIN (VIDEO)
Ponedeljak, 17.06.2019.
BIH
IZGORJELA KLADIONICA U SARAJEVU (VIDEO)
Utorak, 18.06.2019.