Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 24.01.2019.
SJAJAN GEST MLADIH BOKSERA JEDINSTVENI REGION NOKAUTIRA NETOLERANCIJU
Petak, 14.12.2018. | Princip News
Poruka koju su mladi bokseri i bokserke promovisali od juna meseca posebno je odjeknula u Somboru, tokom Omladinske zlatne rukavice, a zapravo je deo projekta "Nokaut za netoleranciju".
 
Ovaj projekat uz podršku Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) realizuje udruženje Intermedia iz Blaca, Republika Srbija, u parnerstvu sa Omladinskim klubom Nikšić i bokserskim savezima iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore.
 
U proteklim mesecima mladi učesnici projekta obučavali su se da budu vršnjački edukatori, putovali su i družili se, snimali promotivne i edukativne spotove, ali i trenirali i pripremali se zajedno, ukazujući na značaj regionalne saradnje, ali i na ulogu koju sport i sportisti imaju u promociji pozitivnih društvenih vrednosti poput tolerancije, uzajamnog razumevanja, fer-pleja i kulture suživota.
 
- Sport je moćan instrument u borbi protiv svih negativnih pojava prisutnih u našim društvima – diskriminacije, netolerancije, govora mržnje i svih oblika nasilja - jedinstveni su u svojoj poruci mladi bokseri i bokserke.
 
Oni dodaju da im je projekat pomogao da shvate koji uticaj imaju na svoje vršnjake, te da su sa ponosom spremni da ponesu zvanje "ambasadora tolerancije i pomirenja" zalažući se upravo za ove vrednosti kako u regionu, tako i šire.
 
Uključeni bokserski savezi pružili su punu podršku svim projektnim aktivnostima, a deo istih bili su i sami treneri, ali i selektori različitih uzrasnih kategorija, sa kojima će se u narednom periodu pojačati rad.
 
- Uloga trenera nije samo da utiče na fizičke karakteristike sportiste, on je i učitelj i pedagog sa direktnim uticajem na formiranje ličnosti deteta i to je pravac u kome ćemo se kretati u narednom periodu - istakao je Vladimir Mitrović, koordinator projekta "Nokaut za netoleranciju".
 
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ERDOAN: BRATE MADURO, TURSKA JE UZ TEBE
Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan pozvao je venecuelanskog predsjednika Nikolasa Madura, čiji odlazak traže SAD, i izrazio mu podršku. ...
VELIKA AKCIJA U PRIŠTINI, UHAPŠENO 16 OSOBA
Kosovska policija uhapsila je 16 osoba, pod sumnjom da su neovlašteno posjedovale narkotičke supstance, oružje i da su uključene u druge krivi...
OBEĆAO DA ĆE TREBINJKI NABAVITI AUTO, PA ISPARIO S PARAMA
- Pripadnici trebinjske policije dostavili su Izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje protiv E.R. (40) iz Novog Sarajeva, osumnjičenog z...
IMENOVANE SUDIJE OSNOVNIH SUDOVA U SRPSKOJ
Visoki sudski i tužilački savjet BiH /VSTS/ danas je imenovao Sanju Salčić Sabljicu za sudiju Osnovnog suda na Sokocu. Na poziciju sudije Os...
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
ISTOČNO NOVO SARAJEVO: MUŠKARAC U ZGRADI M:TEL-a PRIJETI DA ĆE SE ZAPALITI
Utorak, 22.01.2019.
Republika Srpska
VIŠEGRAĐANIN PREVAROM NA "FEJSBUKU" OŠTEĆEN ZA 1.200 KM
Četvrtak, 24.01.2019.
BIH
OS BIH: MEDIJSKI LINČ I EKSPRESNA KAZNA ZA SRPSKE VOJNIKE (FOTO+VIDEO)
Srijeda, 23.01.2019.