Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Nedelja, 23.02.2020.
BRAČNI PAR OBAMA PRODUCENTI FILMA ZA "OSCARA" (FOTO)
Ponedeljak, 19.08.2019. | Princip News

Dokumentarni film "Američka fabrika", iza kojeg stoje u ulozi producenata bivši američki predsjednik Barak Obama i njegova supruga Mišel, najavljuje učešće u trci za "Oscara".

U pitanju je dokumentarni film koji će biti emitovan na "Netflixu" i koji na veliko platno donosi priču o saradnji američkih i kineskih radnika u vremenu velike globalne trke za prevlast ove dvije nacije. 

Radnja filma prati dešavanja u fabrici koja se nalazi u Dejtonu, u Ohaju, a koja je u vlasništvu kineske kompanije za proizvodnju auto-stakala.

Radnici koji rade u ovoj fabrici su i Kinezi i Amerikanci i saradnjom ruše kulturološke barijere između ove dvije velike nacije.

Krajem 2014. godine kineski milijarder Čao Devang kupio je kompaniju "General Motors" u Dejtonu, u Ohaju. Njegov plan je bio da na tom mjestu pokrene vodeću fabriku za proizvodnju auto-stakala.

Ovaj novi posao je podrazumijevao da dovede i svoje radnike iz Kine, koji će raditi rame uz rame s američkim radnicima. Fabrika je u tom trenutku ponudila 2.000 radnih mjesta Amerikancima, koji su ostali na ulici zatvaranjem komapanije "General Motor".

Šest godina prije kupovine ove kompanije režiseri Julija Rajhard i Stiven Bognar snimili su posljednji automobil koji je sišao s fabričke trake kompanije "General Motors". Nakon što su saznali da će fabriku ponovo pokrenuti investitor iz Kine, odlučili su da režiraju dokumentarac, čiju produkciju potpisuje par Obama.

Vlasnik kineske kompanije je zaposlio u svojoj fabrici više od 2.000 Amerikanaca i doveo je veću grupu stručnjaka iz Kine, koji su imali zadatak da obuče američke kolege.

Dokumentarac prikazuje taj odnos i komplikovanu dinamiku između radnika, ali i veliko uvažavanje i poštovanje radničke klase. Ovaj film na zanimljiv način prikazuje čuđenje Kineza sporim radom Amerikanaca i velikim brojem sigurnosnih propisa na radnom mjestu koji u Kini ne postoje. 

Ovo je prvi produkcijski iskorak bračnog para Obama, koji su najavili da će producirati još nekoliko filmskih i serijskih ostvarenja za mrežu "Netflix".

"Američka fabrika" bi trebalo da se pojavi na "Netflixu" 21. avgusta, a najavljen je i prevod na više svjetskih jezika. 

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ŠPIRIĆ: OČEKIVANJA DA SE POZDRAVI RJEŠAVANJE PITANJA USTAVNOG SUDA
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Nikola Špirić izjavio je da je očekivao da iz Sarajeva, od ljudi koji imaju državničku l...
SKANDAL: "RADNA SNAGA IDE NA ZAPAD, SMEĆE IDE NA BALKAN"
Dok bogate zemlje propovjedaju zaštitu životne sredine i kritikuju one koji nisu dovoljno napredni, istovremeno izvoze smeće u Bugarsku i Rumuni...
MLADIĆ (17) IZ BIJELJINE DOBIO POVREDE OPASNE PO ŽIVOT, PREVEZEN U BEOGRAD
Sedamnaestogodišnjak koji je danas povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Ljeljenči, transportovan je za Beograd, jer je zadobio...
ČUDNA, ALI MOĆNA KOMBINACIJA: NARODNI LIJEK ZA MNOGE BOLESTI
Nezamjenjiv u ishrani, crveni luk sadrži mnoštvo korisnih sastojaka, zbog čega je izuzetno djelotvoran kod određenih zdravstvenih tegoba. Pr...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
U HUMANITARNOJ TRCI NA JAHORINI PRIKUPLJENO 15.500 KM (FOTO)
Nedelja, 23.02.2020.
Republika Srpska
DODIK: UNIVERZITET ZA POSLOVNE STUDIJE TREBA ODMAH ZATVORITI
Nedelja, 23.02.2020.
BIH
DODIK: NISU SLUČAJNO ISTOVREMENO OTVORENE KRIZE U BIH, CRNOJ GORI I NA KOSMETU
Subota, 22.02.2020.