Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 04.06.2020.
NEDJELJA DJETETA: ANIMATORKA U SOKOCU OSLIKAVALA LICA MALIŠANA (FOTO)
Utorak, 08.10.2019. | Princip News
 Sokolačka ustanova za kulturu "Pero Kosorić" je u okviru programa obilježavanja Nedjelje djeteta danas organizovala zabavni program u kojem je animatorka Stefani Keri mališanima na licu oslikavala poznate junake iz crtanih filmova i slikovnica.

Direktor ove ustanove Irena Šućur rekla je novinarima da je ovaj program okupio oko 60 mališana iz dječijeg kutka i nižih razreda osnovne škole.

Šućurova je naglasila da je, osim oslikavanja lica, u okviru Nedjelje djeteta, za nedjelju, 13. oktobar, planirana predstava "Crvenkapa" za djecu nižih razreda osnovne škole i starijih vrtićkih grupa, u izvođenju Mašinog pozorišta iz Beograda.

"Ulaz je besplatan i pozivam djecu iz Sokoca, uzrasta do 10 godina, da dođu na ovu predstavu", rekla je Šućurova i dodala da će predstava biti odigrana u prostorijama Fakulteta za uslužni biznis sa početkom u 12.00 časova.

Amerikanka Stefani Keri radi u Sarajevu kao aktivista nevladinog sektora u okviru "Mreže za izgradnju mira", a danas je bila animatorka i majstor "fejs pejtinga" za djecu u Sokocu.

Keri je novinarima rekla da joj je drago da se druži sa djecom povodom obilježavanja Nedjelje djeteta, te da im oslikavanjem lica uljepša dan.

Ustanova za kulturu "Pero Kosorić" obilježava Nedjelju djeteta od 1998. godine programskim sadržajima čiji je cilj skretanje pažnje javnosti na prava djece i njihov položaj u društvu.

Ove godine manifestacija Nedjelja djeteta obilježava značajan jubilej - 30 godina od donošenja konvencije UN o pravima djece, naznačajnijeg međunarodnog dokumenta u oblasti ljudskih prava koja se tiču najmlađih.

Opština Sokolac je pokrovitelj programa obilježavanja Nedjelje djeteta, koji organizuje lokalna Ustanova za kulturu.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
TRIKOVI S KOJIMA ĆE PLJESKAVICE S ROŠTILJA UVIJEK BITI SOČNE
Ako ste već pokušali sve trikove za pljeskavice na roštilju, ali one i dalje nisu dovoljno sočne, možete prepisati od majstora roštilja i pos...
ILIDŽANSKI BORAC: NA VIDOVDAN OBILAZAK GROBNOG MJESTA DOKTORA LAZIĆA U NIŠU
Boračka organizacija "Ilidžanski borac" najavila je da će na Vidovdan, 28. juna, organizovati posjetu grobnom mjestu doktora Miodraga Lazića u ...
KUD "ZAVIČAJ" - ČUVAR TRADICIJE ROMANIJSKO-GLASINAČKOG KRAJA
Sokolačko Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ "Zavičaj" je u proteklih godinu dana dobilo niz nagrada i četiri pehara sa sabora izvorne narodne ...
HODOČASNICI SA ROMANIJE NA SLAVSKOJ SLUŽBI U MANASTIRU U KNEŽINI
Hodočasnici sa Romanije, koji ove godine zbog epidemije virusa korona prvi put nakon 11 godina nisu mogli da odu na poklonjenje u manastir Ostrog,...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
ŠEŠELJ: LOŠ RAD INSTITUCIJA GRADA ISTOČNO SARAJEVO
Utorak, 02.06.2020.
Republika Srpska
U SRPSKOJ JOŠ OSAM SLUČAJEVA VIRUSA KORONA, PREMINULE TRI OSOBE
Utorak, 02.06.2020.
BIH
KOŠARAC: FORMIRAĆEMO EKSPERTSKI I PRAVNI TIM ZBOG TRGOVSKE GORE
Srijeda, 03.06.2020.