Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 18.10.2019.
NEDJELJA DJETETA: ANIMATORKA U SOKOCU OSLIKAVALA LICA MALIŠANA (FOTO)
Utorak, 08.10.2019. | Princip News
 Sokolačka ustanova za kulturu "Pero Kosorić" je u okviru programa obilježavanja Nedjelje djeteta danas organizovala zabavni program u kojem je animatorka Stefani Keri mališanima na licu oslikavala poznate junake iz crtanih filmova i slikovnica.

Direktor ove ustanove Irena Šućur rekla je novinarima da je ovaj program okupio oko 60 mališana iz dječijeg kutka i nižih razreda osnovne škole.

Šućurova je naglasila da je, osim oslikavanja lica, u okviru Nedjelje djeteta, za nedjelju, 13. oktobar, planirana predstava "Crvenkapa" za djecu nižih razreda osnovne škole i starijih vrtićkih grupa, u izvođenju Mašinog pozorišta iz Beograda.

"Ulaz je besplatan i pozivam djecu iz Sokoca, uzrasta do 10 godina, da dođu na ovu predstavu", rekla je Šućurova i dodala da će predstava biti odigrana u prostorijama Fakulteta za uslužni biznis sa početkom u 12.00 časova.

Amerikanka Stefani Keri radi u Sarajevu kao aktivista nevladinog sektora u okviru "Mreže za izgradnju mira", a danas je bila animatorka i majstor "fejs pejtinga" za djecu u Sokocu.

Keri je novinarima rekla da joj je drago da se druži sa djecom povodom obilježavanja Nedjelje djeteta, te da im oslikavanjem lica uljepša dan.

Ustanova za kulturu "Pero Kosorić" obilježava Nedjelju djeteta od 1998. godine programskim sadržajima čiji je cilj skretanje pažnje javnosti na prava djece i njihov položaj u društvu.

Ove godine manifestacija Nedjelja djeteta obilježava značajan jubilej - 30 godina od donošenja konvencije UN o pravima djece, naznačajnijeg međunarodnog dokumenta u oblasti ljudskih prava koja se tiču najmlađih.

Opština Sokolac je pokrovitelj programa obilježavanja Nedjelje djeteta, koji organizuje lokalna Ustanova za kulturu.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
DJEVOJKA PORIJEKLOM IZ BIH MEĐU 100 NAJLJEPŠIH ŽENA NA SVIJETU
Australijanka porijeklom iz BiH Ines Bašić svrstana je u 100 najljepših žena Australije, prema magazinu Maxim. Dvadesetdevetogodišnja Ines ...
JOKIĆ 11 POENA U POBJEDI DENVERA
Srpski košarkaš Nikola Jokić sa 11 poena doprinio je pobjedi Denvera nad Portlandom 110:104 u predsezoni NBA lige. Najbolji košarkaš Nagets...
OPTUŽENIMA ZA ŠVERC DROGE PREDLOŽENO 14 GODINA ROBIJE
Državljani Crne Gore, Đ.R. (38), V.S., (23) i T.M. (29) svi rođeni u Pljevljima, sporazumno su priznali su krivicu za neovlašteni promet droga ...
PUDŽDEMON SE PREDAO, ODBIJA IZRUČENJE
Odbjegli bivši katalonski lider Karles Pudždemon predao se belgijskim pravosudnim vlastima, nakon što je Španija izdala novi nalog za njegovo h...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
I.ILIDŽA: NOVA VEĆINA SUOČAVA SE SA OPSTRUKCIJAMA, SMIJENJENI PREDSJEDNIK ODNIO PEČAT
Četvrtak, 17.10.2019.
Republika Srpska
ZA SEDAM DANA U SRPSKOJ DEVET SLUČAJEVA TEŠKE RESPIRATORNE INFEKCIJE
Petak, 18.10.2019.
BIH
BEZ SAGLASNOSTI SRPSKE USVOJEN AKCIONI PLAN
Srijeda, 16.10.2019.