Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Ponedeljak, 06.07.2020.
REVOLUCIONARNI PROIZVODI ZA KOSU NA NAŠEM TRŽIŠTU
Subota, 16.11.2019. | Princip News

Svjetsko tržište obiluje proizvodima za njegu i zaštitu kose. Na dnevnoj bazi se pojavljuju nove formule i recepture, koje obećavaju bujnu i zdravu kosu.

Međutim, dvije žene - Gloria Galić Volarić, vlasnica brenda Prirodna kozmetika Gloria i Marina Spasojević, poznatija kao clean beauty blogerica Dia Mara - osjetile su potrebu da se po pitanju njege kose nešto suštinski mijenja.

Dakle, ne samo receptura proizvoda, nego kompletan pristup njegovom osmišljavanju i izradi. Udruživši svoje iskustvo, znanje, kreativnu viziju i ljubav, njih dvije su uspjele kreirati novu generaciju prirodnih proizvoda za njegu i zaštitu kose, baziranu na revolucionarnom pristupu u rješavanju problema s kosom koje imaju mnoge savremene žene, ali ništa manje ni muškarci.

Naravno, kako smo i navikli od prirodne kozmetike Gloria, učinkovitost novog pristupa ponovo je bazirana na snazi prirode i jedinstvenoj recepturi ljekovitih biljnih sastojaka, ali uz jedan, na prvi pogled, neočekivan dodatak - murumuru maslac.

On se dobiva od istoimene palme, koja uspijeva u izuzetno vlažnim predjelima kišovitih šuma Amazonije.

Takvo njegovo porijeklo najbolje objašnjava visoki nivo hidratacije koji je murumuru maslac u stanju donijeti vašoj kosi.

U holističkom pristupu ljudskom zdravlju postoji čuvena izreka: slično se sličnim liječi. Priroda kao da se poigrava s nama, često dajući biljkama “čovjekolika“ svojstva i “crtajući“, u svojoj razigranosti, rješenja za sve naše probleme.

U tom smislu dovoljno je samo da malo bolje pogledate krošnju murumuru palme. Vidjet ćete ništa drugo nego bujnu kosu. Nije ni čudo da je ova jedinstvena biljka tako svježa i bujna, ako imamo na umu i činjenicu da njenu stabljiku štiti posebna ovojnica koja sprječava sve štetne vanjske uticaje. Istu tu osobinu ima i murumuru maslac u dodiru sa našom kosom.

Na vlasima ostavlja ovojnicu koja kao da je napravljena od silikona, a pritom je potpuno prirodna, čista i sigurna.

Logično je, dakle, da je čudesni murumuru maslac, sa svim svojim učinkovitim i ljekovitim svojstvima, Gloriji i Dia Mari poslužio kao inspiracija za kreiranje potpuno novih proizvoda, s ciljem da, možemo reći, holistički odgovore na široki spektar izazova vezanih za njegu i zaštitu kose.

Dva proizvoda - Maska za obnovu kose i Serum za jačanje kose – rezultat su ove saradnje, brižno pohranjen u pakovanjima nove generacije prirodnih proizvoda za njegu i zaštitu kose. Proizvode možete pronaći na policama svih DM trgovina širom BiH, a za online narudžbe na www.prirodna.com. 

Zahvaljujući izuzetno učinkovitim svojstvima murumuru maslaca, u kombinaciji sa ostalim ljekovitim sastojcima, ne morate više čekati povremene posjete salonima kako bi i vaša kosa imala taj glamurozni efekat kojim su se do sada mogle pohvaliti samo filmske dive. Ova dva proizvoda imaju snagu da u potpunosti preporode vašu kosu. Osim toga, zbog njihovih sastojaka, svaki ulazak u kupatilo će vas dovesti u aromaterapijski dodir sa egzotičnim mjestima planete, od kišnih šuma Amazonije do toplih prostranstava sjeverne Afrike.

Kosa je jedan od važnijih sastavnih dijelova našeg vizuelnog identiteta, pa je vrlo važno brinuti o njenoj ljepoti. Međutim, dok se stilovi naše kose mogu svakodnevno mijenjati, baš kao i naše raspoloženje, jedina konstanta je zdravlje. Upravo za to se brinu vrhunski eksperti kozmetičke industrije, koji su u stanju stručno i odgovorno zadovoljiti potrebe za zdravom i njegovanom kosom. Srećom, takve imamo i u našoj državi.


/NEZAVISNE NOVINE/

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
NOVA TRI ZLATNA ODLIČJA DESETOGODIŠNJEG ĐORĐA PERIĆA
Desetogodišnji Đorđe Perić iz Bijeljine laureat je Međunarodnog festivala "Dani harmonike" sa osvojene tri zlatne medalje - u prvoj kategoriji...
POLA GODINE KORONE: POTRESLA JE SVIJET IZ TEMELJA, A KRAJ JOJ SE NE NAZIRE
Prošlo je tačno šest mjeseci od kako je Kina Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji prijavila prve slučajeve korona virusa. Ali čak i sada, čini...
MATIĆ U JUNAJTEDU DO 2023. GODINE
Srpski reprezentativac Nemanja Matić produžio je ugovor sa Mančester junajtedom. Defanzivni vezista nagrađen je za sjajne partije u drugom d...
SIGURNA POBJEDA PLENKOVIĆA I HDZ-A
Prema podacima Državne izborne komisije Hrvatske, Andrej Plenković i HDZ pobjednici su parlamentarnih izbora. Do dva časa iza ponoći prebroj...
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner ZZZ RS novi
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
LJUBIŠA PROROK IZ I. SARAJEVA OSUĐEN NA OSAM MJESECI ROBIJE ZBOG RANJAVANJA SUGRAĐANINA
Nedelja, 05.07.2020.
Republika Srpska
U SRPSKOJ 103 NOVA SLUČAJA VIRUSA KORONA
Subota, 04.07.2020.
BIH
U KANTONU SARAJEVO OD SUTRA NA SNAZI NOVE RESTRIKTIVNE MJERE
Nedelja, 05.07.2020.