Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Srijeda, 18.09.2019.
TONI CETINSKI OSLOBOĐEN OPTUŽBI ZA SMRT PJEŠAKA U ROVINJU
Utorak, 10.09.2019. | Princip News
Pjevač Toni Cetinski oslobođen je za nesreću u Rovinju, u kojoj je 3. novembra 2017. stradao pješak Ibrahim Kevljanin (62), zvani Braco.

Cetinskom je oslobađajuću presudu izrekao Opštinski sud u Pazinu, piše Blic.

Pjevač je bio optužen da je 3. novembra 2017. godine, u Pustoj ulici u Rovinju, jednoj od najnepreglednijih ulica u starom dijelu toga grada, poslije krivine naletio na čovjeka koji je ležao na putu i pregazio ga. Nesrećni muškarac podlegao je zadobijenim povredama.

– Ono što ti najviše ostane u sjećanju je taj trenutak nesreće i činjenica da ništa nisam mogao da uradim da to izbjegnem. Tu je i trenutak da nisam mogao pomoći čovjeku. To je ono što će mi ostati u glavi cijeli život – rekao je Cetinski po izlasku iz sudnice.

Suđenje pjevaču je počelo 22. maja, a prošle sedmice su tužilaštvo i odbrana iznijeli završne reči. Tužilaštvo je tvrdilo da je pjevač trebalo da prilagodi brzinu i bude pažljiviji, kao i da je “preduboko bio zavaljen u sjedište”.

Mediji u Hrvatskoj su naveli da je u ovom predmetu bilo ključno veštačenje saobraćajnog vještaka Zvonka Ivašića koji je rekao da se “nije mogla utvrditi brzina kretanja automobila prije same nesreće jer nije bilo tragova kočenja”. Vještak je potvrdio i da je ulica jako nepregledna, kao i krivina iza koje je ležao Kevljanin, i to pijan i u lošem zdravstvenom stanju, kao i da se automobil Cetinskog kretao brzinom manjom od 50 kilometar na sat.

Prema vještakovom mišljenju, Cetinski je vozio brzinom od oko 33 kilometra na sat, ali nije mogao da precizira tačno kojom. Zna se samo da je Cetinski mogao da izbjegne nesreću da je vozio ispod 18,4 kilometra na sat i da je na vrijeme vidio Kevljanina i počeo da koči.

Vještak je rekao i da vozač koji vozi takav automobil kakav ima Cetinski mora na tom dijelu puta da pazi da ne “zakači” zgrade, jer je ulica preuska.


 

 

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
HOROR: DOK JE MAJKA SPAVALA PETOGODIŠNJAK PRONAŠAO PIŠTOLJ I UBIO MLAĐEG BRATA
Petogodišnjak je ubio četvorogodišnjeg brata nakon što je pronašao pištolj i pucao u njega. Četvorogodišnji dječak umro je nakon što je,...
MILIČIĆ SE VRAĆA NA PARKET
Proslavljeni košarkaš Darko Miličić se vraća na parket! Poslije sedam godina bivši reprezentativac i NBA igrač će zaigrati za ekipu “I co...
VOJNIK IZBODEN USRED MILANA: NAPADAČ GA UBIO MAKAZAMA UZVIKUJUĆI "ALAHU AKBAR"
Italijanski vojnik uboden je makazama u vrat i leđa na Trgu vojvode D'Aoste ispred Centralne željezničke stanice u Milanu, javio je italijan...
NARODNA SKUPŠTINA IZABRALA NOVU MINISTARKU TRGOVINE I TURIZMA (FOTO)
Narodna skupština Republike Srpske izabrala je danas Suzanu Gašić za ministra trgovine i turizma Srpske, nakon što je konstatovana ostavka dosa...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
PERSPEKTIVA PLUS: ZA TRI MJESECA 50 REDOVNIH ČLANOVA
Ponedeljak, 16.09.2019.
Republika Srpska
ODBOR NS RS PODRŽAO INICIJATIVU DA BORCI BUDU USTAVNA KATEGORIJA U RS
Ponedeljak, 16.09.2019.
BIH
SIPA UHAPSILA DVIJE OSOBE NA PODRUČJU FOČE
Ponedeljak, 16.09.2019.