Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Nedelja, 23.02.2020.
TONI CETINSKI OSLOBOĐEN OPTUŽBI ZA SMRT PJEŠAKA U ROVINJU
Utorak, 10.09.2019. | Princip News
Pjevač Toni Cetinski oslobođen je za nesreću u Rovinju, u kojoj je 3. novembra 2017. stradao pješak Ibrahim Kevljanin (62), zvani Braco.

Cetinskom je oslobađajuću presudu izrekao Opštinski sud u Pazinu, piše Blic.

Pjevač je bio optužen da je 3. novembra 2017. godine, u Pustoj ulici u Rovinju, jednoj od najnepreglednijih ulica u starom dijelu toga grada, poslije krivine naletio na čovjeka koji je ležao na putu i pregazio ga. Nesrećni muškarac podlegao je zadobijenim povredama.

– Ono što ti najviše ostane u sjećanju je taj trenutak nesreće i činjenica da ništa nisam mogao da uradim da to izbjegnem. Tu je i trenutak da nisam mogao pomoći čovjeku. To je ono što će mi ostati u glavi cijeli život – rekao je Cetinski po izlasku iz sudnice.

Suđenje pjevaču je počelo 22. maja, a prošle sedmice su tužilaštvo i odbrana iznijeli završne reči. Tužilaštvo je tvrdilo da je pjevač trebalo da prilagodi brzinu i bude pažljiviji, kao i da je “preduboko bio zavaljen u sjedište”.

Mediji u Hrvatskoj su naveli da je u ovom predmetu bilo ključno veštačenje saobraćajnog vještaka Zvonka Ivašića koji je rekao da se “nije mogla utvrditi brzina kretanja automobila prije same nesreće jer nije bilo tragova kočenja”. Vještak je potvrdio i da je ulica jako nepregledna, kao i krivina iza koje je ležao Kevljanin, i to pijan i u lošem zdravstvenom stanju, kao i da se automobil Cetinskog kretao brzinom manjom od 50 kilometar na sat.

Prema vještakovom mišljenju, Cetinski je vozio brzinom od oko 33 kilometra na sat, ali nije mogao da precizira tačno kojom. Zna se samo da je Cetinski mogao da izbjegne nesreću da je vozio ispod 18,4 kilometra na sat i da je na vrijeme vidio Kevljanina i počeo da koči.

Vještak je rekao i da vozač koji vozi takav automobil kakav ima Cetinski mora na tom dijelu puta da pazi da ne “zakači” zgrade, jer je ulica preuska.


 

 

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ŠPIRIĆ: OČEKIVANJA DA SE POZDRAVI RJEŠAVANJE PITANJA USTAVNOG SUDA
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Nikola Špirić izjavio je da je očekivao da iz Sarajeva, od ljudi koji imaju državničku l...
SKANDAL: "RADNA SNAGA IDE NA ZAPAD, SMEĆE IDE NA BALKAN"
Dok bogate zemlje propovjedaju zaštitu životne sredine i kritikuju one koji nisu dovoljno napredni, istovremeno izvoze smeće u Bugarsku i Rumuni...
MLADIĆ (17) IZ BIJELJINE DOBIO POVREDE OPASNE PO ŽIVOT, PREVEZEN U BEOGRAD
Sedamnaestogodišnjak koji je danas povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Ljeljenči, transportovan je za Beograd, jer je zadobio...
ČUDNA, ALI MOĆNA KOMBINACIJA: NARODNI LIJEK ZA MNOGE BOLESTI
Nezamjenjiv u ishrani, crveni luk sadrži mnoštvo korisnih sastojaka, zbog čega je izuzetno djelotvoran kod određenih zdravstvenih tegoba. Pr...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
U HUMANITARNOJ TRCI NA JAHORINI PRIKUPLJENO 15.500 KM (FOTO)
Nedelja, 23.02.2020.
Republika Srpska
DODIK: UNIVERZITET ZA POSLOVNE STUDIJE TREBA ODMAH ZATVORITI
Nedelja, 23.02.2020.
BIH
DODIK: NISU SLUČAJNO ISTOVREMENO OTVORENE KRIZE U BIH, CRNOJ GORI I NA KOSMETU
Subota, 22.02.2020.