Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 17.08.2019.
U SOKOCU PROIZVODE OPREMLJENE DRVENE KUĆE I IZVOZE U TURSKU
Utorak, 22.01.2019. | Princip News
Drvena kuća, prva od 26 planiranih u okviru novog proizvodnog programa firme "Hamdo grupa" sa Sokoca, opremljena je osnovnim namještajem i spremna za tržište Turske.

Menadžer ove firme Srđan Soldat navodi da je riječ o potpuno novom i jedinstvenom proizvodnom programu u BiH, prema kojem su u pogonima iste firme proizvodi i ugrađuje kuhinjski i sobni namještaj, plakari i podovi, što ovu kuću čini ekološki pogodnom i interesantnom za kupce. 

"Ovako opremljene drvene kuće veoma su dobro prihvaćene na tržištu, tako da bi mogli proizvoditi i po 20 kuća mjesečno, ali za sada ih radimo samo za izvozni program u Tursku", rekao je Srni Soldat. 

On je naglasio da su interesovanje za izgradnju "opremljenih drvenih kuća" iskazali i kupci iz Njemačke i Austrije i da se, osim već razrađenog projekta, razmatra mogućnost višespratnih kuća izgrađenih isključivo od drveta. 

Firma "Hamdo grupa" zakupila je dio proizvodnog kruga drvoperađivačkog preduzeća "Nova Romanija" na Sokocu i početkom prošle godine počela sa radom. 

Direktor za proizvodnju u firmi "Hamdo grupa" Petko Vukojičić rekao je da je u oživljavanje proizvodnje u ovoj firmi investirao više od 1.000.000 KM u novu opremu, da su kompletirane linije za finalnu preradu drveta i montirane sušare kapaciteta 1.000 metara kubnih rezane građe u turnusu. 

On je naveo da je u firmi "Hamdo grupa" na Sokocu zaposleno 75 radnika i da će se vrlo brzo taj broj udvostručiti, kada punom parom počne sa radom pogon finalne prerade drveta. 

Vukojičić je podsjetio da je zakupac proizvodnih pogona "Nove Romanije" izmirio preuzete obaveze u iznosu od 2.000.000 KM prema radnicima i fondovima. 

Preduzeće drvoprerade "Nova Romanija" sklopila je ugovor sredinom 2017. godine o zakupu dijela proizvodnih pogona na Sokocu na rok od deset godina sa katarskim investitorom, vlasnikom firme "Hamdo grupa" u kojoj je početkom prošle godine počela primarna, a nešto kasnije i finalna prerada drveta.

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
DJEVOJČICA IZUJEDALA NASTAVNICU U NJEMAČKOJ
Početak školske godine za đake prvake počeo je u Njemačkoj incidentom, čiji je glavni učesnik sedmogodišnja djevojčica. U osnovnoj ško...
ODBOJKAŠICE SRBIJE OSVOJILE TURNIR U BELEKU
Ženska seniorska reprezentacija Srbije, osvojila je prvo mjesto na Glorija kupu u Beleku, u okviru priprema za Evropsko prvenstvo.  Srbija je dan...
GRAND KAFA PREDSTAVILA SVOJE UČEŠĆE NA SFF
Kao ponosni sponzor Sarajevo Film Festivala već drugu godinu za redom,  Grand kafa je danas na Festivalskom trgu održala doručak i druženje sa...
TAKSISTA POLNO UZNEMIRAVAO TINEJDŽERKU U NOVOM PAZARU
Novopazarska policija privela je i saslušala B.A. (28) iz ovog grada zbog sumnje da je sinoć polno uznemiravao devetnaestogodišnju djevojčicu. ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Istočno Sarajevo
LUBURA: SVE SPREMNO ZA NOVU SEZONU GRIJANJA
Petak, 16.08.2019.
Republika Srpska
ĐOKIĆ PREDAT U NADLEŽNOST TUŽILAŠTVA, PRIJETIO SUDIJI OLGICI PANTIĆ
Petak, 16.08.2019.
BIH
MARKO VUJOVIĆ V.D. UPRAVNIK ZATVORA U VOJKOVIĆIMA
Subota, 17.08.2019.