Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 26.04.2019.
U SOKOCU PROIZVODE OPREMLJENE DRVENE KUĆE I IZVOZE U TURSKU
Utorak, 22.01.2019. | Princip News
Drvena kuća, prva od 26 planiranih u okviru novog proizvodnog programa firme "Hamdo grupa" sa Sokoca, opremljena je osnovnim namještajem i spremna za tržište Turske.

Menadžer ove firme Srđan Soldat navodi da je riječ o potpuno novom i jedinstvenom proizvodnom programu u BiH, prema kojem su u pogonima iste firme proizvodi i ugrađuje kuhinjski i sobni namještaj, plakari i podovi, što ovu kuću čini ekološki pogodnom i interesantnom za kupce. 

"Ovako opremljene drvene kuće veoma su dobro prihvaćene na tržištu, tako da bi mogli proizvoditi i po 20 kuća mjesečno, ali za sada ih radimo samo za izvozni program u Tursku", rekao je Srni Soldat. 

On je naglasio da su interesovanje za izgradnju "opremljenih drvenih kuća" iskazali i kupci iz Njemačke i Austrije i da se, osim već razrađenog projekta, razmatra mogućnost višespratnih kuća izgrađenih isključivo od drveta. 

Firma "Hamdo grupa" zakupila je dio proizvodnog kruga drvoperađivačkog preduzeća "Nova Romanija" na Sokocu i početkom prošle godine počela sa radom. 

Direktor za proizvodnju u firmi "Hamdo grupa" Petko Vukojičić rekao je da je u oživljavanje proizvodnje u ovoj firmi investirao više od 1.000.000 KM u novu opremu, da su kompletirane linije za finalnu preradu drveta i montirane sušare kapaciteta 1.000 metara kubnih rezane građe u turnusu. 

On je naveo da je u firmi "Hamdo grupa" na Sokocu zaposleno 75 radnika i da će se vrlo brzo taj broj udvostručiti, kada punom parom počne sa radom pogon finalne prerade drveta. 

Vukojičić je podsjetio da je zakupac proizvodnih pogona "Nove Romanije" izmirio preuzete obaveze u iznosu od 2.000.000 KM prema radnicima i fondovima. 

Preduzeće drvoprerade "Nova Romanija" sklopila je ugovor sredinom 2017. godine o zakupu dijela proizvodnih pogona na Sokocu na rok od deset godina sa katarskim investitorom, vlasnikom firme "Hamdo grupa" u kojoj je početkom prošle godine počela primarna, a nešto kasnije i finalna prerada drveta.

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ŽIVOTNO DJELO "DERVIŠ I SMRT": NA DANAŠNJI DAN ROĐEN MEŠA SELIMOVIĆ
Na današnji dan 1910. godine rođen je pisac Mehmed Meša Selimović, član Srpske akademije nauka i umetnosti /SANU/ i jedan od najvećih srpskih...
PATRIJARH IRINEJ: BEZ JEDINSTVA NEMA OPSTANKA SRPSKOG NARODA
 Njegova svetost patrijarh srpski Irinej poručio je da bez jedinstva nema opstanka srpskog naroda. "Ja ne pripadam nijednoj politici. Želeo b...
SUTRA OSNIVANJE UDRUŽENJA GARDISTA PRVE GARDIJSKE MOTORIZOVANE BRIGADE
Osnivačka skupština Udruženja gardista Prve gardijske motorizovane brigade Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, kroz koju je prošlo oko 4.50...
HRVATSKA POLICIJA ZAUSTAVILA SRPSKE AUTOBUSE, PUTNICI BEZ OBJAŠNJENJA ČEKALI ČETIRI SATA (VIDEO)
Na graničnom prelazu Batrovci – Bajakovo hrvatska policija skoro četiri sata nije puštala više od 20 srpskih autobusa da pređu granicu. Nako...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
TRNOVO: OD DANAS SNSD VEĆINA U SKUPŠTINI OPŠTINE
Četvrtak, 25.04.2019.
Republika Srpska
U PALAMA SAHRANJEN KRUNIĆEV TJELOHRANITELJ ŽARKO PAVLOVIĆ
Četvrtak, 25.04.2019.
BIH
MEKTIĆ NAPUŠTA SDS ?
Četvrtak, 25.04.2019.