Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Zbog smanjenog dotoka vode uvedena osmočasovna redukcija

13 Septembar 2021
2 min.
Zbog smanjenog dotoka vode uvedena osmočasovna redukcija

U naseljima u Istočnom Sarajevu zbog smanjenja količine vode na izvorištima Tilava, Toplik i Topličina uvedena je osmočasovna redukcija, saopšteno je iz komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija”.


Bez vode su od 6.00 do 14.00 časova danas naselja Mladičko polje – Donje Mladice jedan, dva, tri četiri, kao i Gornje Mladice, Bijelo polje, naselje Miroslava Berjana, dio Kasindolskog bataljona od raskrsnice Bjelog polja do raskrsnice za ulicu Carice Milice.

Od 14.00 do 22.00 časa vode neće imati naselja Toplik i to od česme u Topliku prema Elektrotehničkom fakultetu, odnosno ulice Đure Jakšića, dio Cara Dušana, dio Cara Lazara, Karađorđeva, dio Nikole Tesle, Branka Radičevića, Mladička i Bojovića ulica, Prve Sarajevske brigade, dio Spasovdanske ulice, dio Hilandarske ulice i dio Dečanske ulice.

Od 22.00 do 6.00 časova sutra ujutro bez urednog vodosnabdjevanja će biti naselja Dobrinja jedan, ulice Vasilija Grđića i Pavlovac /ulice Filipa Višnjića, Pavlovića, Zorana Borovine, Grabska, Gatačka i dio Kasindolskog bataljona od broja 17 do broja 83 – neparni brojevi/.

“Ostala naselja koja nisu pomenuta zbog smanjenog pritiska u mreži će periodično biti u određenoj redukciji, o čemu će biti blagovremeno obavješteni. Molimo građane za razumijevanje i da vodu troše racionalno”, navedeno je u saopštenju.

Iz “Vodovoda” su pojasnili da je usljed dužeg sušnog perioda došlo do značajnog smanjenja dotoka na izvorištu Tilava odakle se vrši vodosnabdijevanje opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža.

“Trenutni dotok sa izvorišta Tilava zajedno sa izvorom Toplik i Topličina ne može da zadovolji racionalnu potrošnju vode gledajući na prosječnu potrošnju prethodnih mjeseci”, ističe se u saopštenju.

Plan redukcije vode za sutra biti naknadno objavljen.

SRNA

Povezani članci

Raspored redukcije za naredna tri dana

Komunalno preduzeće “Vododod i kanalizacija” objavilo je raspored redukcije vode za subotu, nedelju i ponedeljak. SUBOTA 25.9.2021. GODINE Od 14:00 do 22:00 časova bez vodosnabdijevanja će biti naselje Dobrinja IV, naselje Starosjedilaca i ulica Ive Andrića. Od 06:00 do 14:00 vodu neće imati naselja Vojkovići, Krupac  i dio naselja od kružnog toka prema Tilavi do naselja Vraca […]

Prvu dozu vakcine primio je 6.521 građanin Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže

Prvu dozu vakcine protiv virusa korona primio je 6.521 građanin Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže, izjavio je Srni koordinator tima za sprovođenje vakcinacije u Domu zdravlja Istočno Sarajevo Danko Vasiljević. Vasiljević je rekao da je drugu dozu primilo, odnosno da je revakcinisano, 5.836 građana ovih lokalnih zajednica. Prema njegovim riječima, tokom ove sedmice 80 […]